"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16204 příspěvků moje polička 17. března 2026 12:06

barbucha 

...jo, máš pravdu, s RoSa souhlasím

Osobně si myslím, že pokud má někdo nadváhu, zbouchne, na co přijde, a žije x let ve stresu - v situacích, který ho, ať už víc či míň s*rou, tak ten cholesterol je další solidní negativum k tomu všemu.

Na druhou stranu - když někdo žije tak nějak rozumně, jídlo, pohyb, psychika, nemá žádné vážnější zdravotní problémy(srdce, tlak, štítná žláza, atp.),

tak zvýšenej cholesterol není zásadní na řešení. Je to o pocitu jedince.

Obecně -

Stejně všechno začíná a končí u psychiky.

To se mi tady může pochichtávat, kdo chce

(ale chápu, že někdo je spokojený, když dostane recepis a sám se sebou nemusí, nechce dělat nic...)

Offline RoSa
9940 příspěvků moje polička 17. března 2026 12:13

Miru ale zas tlustý lidi nebejvaj nerváci! 

Offline Miru
16204 příspěvků moje polička 17. března 2026 12:15

RoSa 

...je to individuální. Jako všechno.

Je to o založení člověka.

Znám hubený choleriky i tlustý choleriky, výbušný, despotický, tupý, jednoduchý.

O váze to fakt není

Offline Marbuša
1373 příspěvků moje polička 17. března 2026 12:16
Reakce na barbucha:

viktorka_od splavu 

To bych ho musela mít jak novorozeně

Dík za rozesmání.

Offline Karja
43676 příspěvků moje polička 17. března 2026 12:26
Reakce na RoSa:

Miru ale zas tlustý lidi nebejvaj nerváci! 

​Ale jo, jen to zajedi:D:D:D Minule mě tak nasraly děti, že jsem si dala 4 párky, co byly pro celou rodinu k hrachové kaši a byla jsem dobrá!

Offline continuity
41552 příspěvků moje polička 17. března 2026 12:36

Karjaužívej si dobu, když vám stačí ke kaši čtyři párky.

Offline Karja
43676 příspěvků moje polička 17. března 2026 12:44

continuity No asi takhle, sambo párky nejí, starší taky moc ne.... Tam asi byla už v tom obchodě nějaká vidina, že to víceméně sežeru sama, ale aspon k obědu a ve dvou dnech:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2026 13:09

continuity ta doba u nás asi nikdy nebyla

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 17. března 2026 13:11

K cholesterolu.. Já jsem dost "chemický Alí", léky beru bez držkování, očkuju se atd, ale statiny na cholesterol (pokud nastanou) s díky odmítnu, mámě přivodily dost zásadní zdravotní problémy a vtipné je, že to stejné se stalo i jediné další osobě, kterou znám a statiny bere...

Offline viktorka_od splavu
48869 příspěvků moje polička 17. března 2026 13:28

Pavlena ja bych treba statiny taky nebrala, ale rozhodne necekam, ze se mnou bude obvodni probirat zdravou vyzivu nebo mi nabizet nejake podivnosti. tech informaci stran "zdraveho zivotniho stylu" je vsude milion a kdo obecne radeji nejake samanske praktiky, tak klidne, ale nabizet mi to lekar tak zas ja utecu:-))

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2026 13:53

viktorka_od splavušamanské praktiky nabízet nemusí, ale nějaké základy o zdravé výživě bych naopak čekala, že poskytne. Jasně, informací je dost, ale z úst lékaře to zní přecejen jinak a stojí ho to jen trochu času.

Offline viktorka_od splavu
48869 příspěvků moje polička 17. března 2026 14:15

Evaeva nesmysl, fakt

Offline Zuzuli
3583 příspěvků moje polička 17. března 2026 14:17

Evaeva mam pripominat tu mou historku, jak mi doktorka na lymfologii rekla, ze lymfaticky otok nemam po onkolecbe a odstraneni uzlin, ale proto, ze jsem tlusta? A jestli jsem obedvala testoviny, tak se nemuzu divit, ze tlusta jsem

Offline Marbuša
1373 příspěvků moje polička 17. března 2026 14:19

Pavlena můžeš napsat, jaké problémy měly? Snad si je pak teda nevsugeruju...

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 17. března 2026 14:36

Marbuša mimo bolesti a ochabovani svalu hlavne krehnuti slach, mama utrzeny obe achilovky pri pouhem spatnem naslapnuti, jedna achilovka uz neopravitelne (spravna diagnoza byla za 2 roky kolecek po cevnim, ortopedech, neurolozich). Druha osoba natrzena slacha, rovnez spatne slapnuti. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. března 2026 14:53

viktorka_od splavu jakože to nefunguje nebo, že to nemá dělat?

Offline Marbuša
1373 příspěvků moje polička 17. března 2026 15:04

Pavlena Aha, zajímavé. 

Offline continuity
41552 příspěvků moje polička 17. března 2026 15:15

viktorka_od splavu

Nic ve zlým, taky jsem se s lékařkou domluvila, že zkusím přijít ještě jednou až se mi stabilizuje vaha než to začnu brát.

Ale ty studie říkají jasně, že efekt na délku a kvalitu života je jednoznačně pozitivní. O tom se tolik nemluví, ale cholesterol ucpává všechny cévy, takže i ty které vyživují třeba sítnici - mě praktická poslala na oční pozadí.

Dělala se obří metastudie na vedlejší účinky statinů a vyšlo z toho, že fakt není tak zle, jak se píše na všech těch "zdravých" webech. 

Pavlenaneměla ona náhodou nějaké kortikoidy? Já si matně něco vybavují, že si o tom úrazu psala. 

Protože ty slavné opichy jsou většinově kortikoidy, kdysi se tady jedna uzivatelka rozčilovala, že ji to ortoped nechce podruhé udelat ACO na jako dělat, když nemůže chodit. A tam je tento vedlejší účinek velmi dobře známý a popsaný, akorát ta okamžitá úleva je dost argument. 

Cholesterol neboli, no. 

Offline Pavlena
6878 příspěvků moje polička 17. března 2026 15:28

continuity kortikoidy ne, lecila ostruhu ultrazvukem, coz mohlo prispet, ale kazdopadne nikdo souvislost nehledal/nenasel, kdyby aspon puvod "nefungujici nohy" nasli treba v radu par mesicu (?), tak se to da jeste zoperovat. Druha osoba ani tu lecbu ostruhy nemela..

Offline Karja
43676 příspěvků moje polička 17. března 2026 15:32

continuity Mně třeba ty opichy dávalo/nabízelo 5 ruzných lékařů a nikdy mě žádný nepoučil o tomto:D. Řekla mi to ted poprvé fyzioterapeutka. I na tom opakovaném opichu jsem tak dvakrát byla, tam by to bylo ještě víc na místě, ale nikdy nic....No a pak by lidi chtěli poučit o zdravé životosprávě.