"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 18. března 2026 18:54

notna no to je asi nepochopení, co kdo považuje za to poučení. pokud se bavíme o pěti větách, tak to asi udělá každý lékař, nicméně já to nepovažuji za poučení o zdravé výživě, které by mi mohlo jakkoliv obohatit obzory. 

S praktickou jsem ty možnosti, včetně farmakoterapie rozebrala dost detailně, včetně mé aktuální situace, věci co to mohli případně ovlivnit. Já jsem u ní na ty prevenci vždy hodinu, ale radši se vyptam na to, co si myslí o očkování o pásovém oparu. 

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 18. března 2026 19:14

Jinak teda ti praktici. když muze propouštěli z nemocnice po operaci, tak mu napsali do správy, že ho předávají do laskavé péče obvodního lékaře a že tam dojít na kontrolu za tři dny. Takže se tam dobelhal ve stavu, kdy nesměl na tu nohu šlápnout, aby mu laskavá lékařka vynadala, že co s ním ona jako má dělat.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2026 20:32

continuity někomu ale těch pár vět pomoct může, ty jseš určitě víc informována než většina populace. A někdo to samozřejmě hodí za hlavu hned ve dveřích ordinace, protože mu to bude připadat příliš složité, namáhavé nebo omezující.

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 18. března 2026 20:38

Evaeva to teď nehodnotim, jestli to někomu pomůže. jen mně nenapadlo, že se tím myslí zrovna tohle.

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 18. března 2026 21:01

continuity a co si mysli tvoje prakticka o ockovani proti pasovemu oparu? Muj praktik mi tak nejak zaobalene rekl, ze to nema cenu.

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 18. března 2026 21:13

Kokoska trochu se akorát divila, že se mi do toho chce dát ty peníze, že to moc lidí kvůli tomu nechce. Ale že toho vídá celkem dost, ale takového netypického, že se jí svleče pacient na prevenci a na rameni má puchýřky a žádné jiné problémy. 

U nás v rodině ho sice nikdo neměl, ale já jsem se vnitřně rozhodla, že do sebe nechám napichat, co jde. Navíc ochrana už by měla být snad celoživotní, takže nemá cenu to nějak odkládat.  Znám i pár lidí, co jim zůstaly nějaké problémy poté. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2026 21:21

continuity já tím myslela zhruba tohle

Offline Černá kočka
1725 příspěvků moje polička 18. března 2026 21:45

Pridam se s jednim zdravotnim dotazem. Mela jsem dojem ze me casto boli hlava, tak jsem si zacala psat jak casto si musim vzit Ibalgin a zatim mi to vyslo 4x od zacatku roku. Je to moc? Jak casto vas boliva hlava, ze to musite resit praskem? 

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 18. března 2026 21:54

Černá kočkamě se ptej

Zcela vážně, pokud se to zhorsilo teď, svěřila bych se lékaři. Může to být také od krční páteře nebo od páteře obecně. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2026 22:10

Černá kočka mně tak jednou za dva roky.

Ale hlavně souhlasím s c., je divné, že se ti to najednou objevuje takhle často.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 18. března 2026 22:14

Černá kočka tak to je podlě me s ohledem třeba i na roční dobu krásný výsledek, já jsem si brala třeba 8krát? Mně ted zarazila kolegyně, její přítel trpí asi na migreny bych řekla, nicméně ty ibuprofeny teda bere normálně řekla bych týdně, prostě je velice pravidelně užívá na místo jiné nějak už kvalifikované léčby. 

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 18. března 2026 23:54

continuity ten muj se celkem divil, proc to chci resit. Ze ani prodelane nestovice nejsou duvod.  Ze by se nad tim spis zamyslel az po prodelani jako prevence proti opakovani, coz mi prislo divny prave kvuli moznym komplikacim, to uz pak ockovani nezachrani.

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 19. března 2026 00:01

Kokoska no to mi prijde už fakt pozdě to řešit.  

Pokud ti nevadí ty prachy, dala bych se do toho. Já stihla příspěvek pojišťovny v prosinci, (posunuli jsme kvůli tomu tetanovku), a pak v lednu, tak to nebylo až tak strašný. A vedlejší účinek byl, že mne asi pět dní bolelo rameno - jako nic moc, o chřipce vůbec nevím, ale zas žádná katastrofa. 

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 19. března 2026 07:24

S dovolením dám úplně blbý dotaz mimo zdravotnické téma.
Mám dvě laminátové kanoe typu Vydra/Vertex ve středně slušném stavu (nějaká záplata), už léta leží na zahradě a chci se jich zbavit. Myslíte, že když je hodím na Marketplace za odvoz, vůbec by to chtěl někdo? Nebo mám rovnou vzít rozbrus?
Na bazarech je toho mraky, chtěj za to okolo 1 500 Kč, ale mě se s tím fakt nechce crcat. Pokud bych je inzerovala, musela bych je umejt, nafotit, počkat... no vypadá to na rozbrus.

Offline Magráta
8063 příspěvků moje polička 19. března 2026 07:46

continuity a můžu se zeptat, ta biologická léčba na migrénu ti pomáhá? 

Online Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 19. března 2026 08:07

andulka01 co je nabidnout nejakemu vodackemu spolku?

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 19. března 2026 08:22

Zuzuli to jsme zkusili, ale ti už na laminátkách dávno nejezdí

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. března 2026 09:24

andulka01 já bych je asi nemyla, když budou za odvoz. Napsala bych to takhle do toho inzerátu a uvidíš.

Offline letolet
736 příspěvků moje polička 19. března 2026 10:56

andulka01 moje zkušenost je, ze za odvoz znamená milion dotazů a požadavků. Jakmile jsem stejnou věc nabídla za symbolickou částku, byla bez problémů rychle pryč. 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 19. března 2026 11:50

Mam poukaz na odběr krve. A přijde mi,že tam dr. pozapomnela neco zaškrtnout...je hodně blbý,když to tam dokřížkuju?