"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online barbucha blogger
35165 příspěvků moje polička 19. března 2026 11:54
Reakce na notna:

vyplňoval hodně osobní formulář, který se týkal životního stylu, práce, motivace a co očekává od toho poradenství. Pak měl pohovor, kde to všechno probrali osobně, poradce už měl ty jeho výstupy nastudované a dohodli se, jak budou spolupracovat. Muž pak dostal další formulář, kde vyplňoval informace ohledně stravování, co jí, nejí, je ochotný měnit apod. Pak obdržel asi 200 stran textu o výživě

​Jo, takhle podobně jsem to měla i já. 

Taky jsem to původně blbě pojmenovala, nebyla to poradkyně leč nutriční terapeutka samozřejmě, přímo z našeho špitálu. Tak tam bych se spolehla že ví o čem mluví - na nějaký nutridrinky není nikdo zvědavej a k soukromýmu "poradci" bych nešla.

Člověk by řek že má nějaký povědomí o tom co je zdravý a co ne: "přece neni blbej", že jo... nicméně některý informace pro mě byly i překvapivý. Byla jsem u ní třikrát, než uznala že jsem dostatečně edukovaná a chápu vo čem to je (a než se projevil drobnej kladnej výsledek). Jako proč se toho zříkat, nemyslím si že jsem nejchytřejší na celým světě.

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 19. března 2026 12:24

andulka01 jé, vertexka a vydra, taky jsme je měli. Zbavili jsme se jich elegantně, vzali si je chlapi ze stavařské firmy, která u nás dělala rekonstrukci, prej k nim na rybník. 

1500 mi ale přijde skoro dost, vždyť už je to téměř nepoužitelný...leda pro nějakého srdcaře, ale ti budou mít svoje.

Zkusila bych je prodat třeba za 500, ničit lodě by mi bylo tak nějak...líto

Offline DruI
5442 příspěvků moje polička 19. března 2026 12:28

stes Já mám taky poukaz na odběr krve a jak jsem se na něj tak dívala tak jsem si říkala, jestli si lidi dokřížkovávaj další položky... a pak jsem objevila, že na poli poznámka je napsáno, kolik položek je zaškrtnutých, tak na to pozor! ;o) osobně bych svojí dr. v takovém případě poslala dotaz mailem.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 19. března 2026 12:36

DruI diky...šiš to by mi nenapadlo zkontrolovat...ale nikde to tam nevidím, ani to pole poznámka.. 

Online viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 19. března 2026 12:39

stes v laborkach delavaji bezne testy na samoplatce tak se tam domluv (obvykle to neni tak drahy jak ti bude kdekdo tvrdit). pokud chces usetrit domluv se s tou mudr., ze chces neco pridat. dokrizkovat bych si nelajzla.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 19. března 2026 12:42

viktorka_od splavu no taky to tak vidim,to byl je momentalni blbej blikanec, protože jsem slyšela,že to někteří delaji

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:29

Mohučanka já bych za ně nechtěla vůbec nic, tu cenovku jsem našla na bazarech a na něco takovýho nemám ani čas ani nervy. Dospěli jsme do stavu, kdy víme, že řeku už na nich nepojedem (při současných stavech vody bychom z lepení nevyšli) a na svezení k jezu na koupačku máme starou obrovskou žebrovku. To případné ničení nás vůbec netěší, ale potřebujeme pohnout se zahradou a nechci do toho dávat ani o fous víc času, než je nezbytně nutné.

Offline Torrah
3224 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:46

andulka01 já podobnou kanoi nechala na zahradě u kamaráda u řeky, a nepřečkala tam rok, než se ztratila...

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:49

Torrah jako můžu je dát na břeh pod zahradu, ale tady bych tipovala, že ji nějakej blb jen tak pustí po vodě a udělá to ekobinčus jen o pár kilometrů dál. Do toho nejdu. V T. nad S. má podobnou loď každej :-)

Offline continuity
41782 příspěvků moje polička 19. března 2026 14:56

andulka01

já bych dala inzerát za odvoz ale spíš někam na návsi nebo do místní Billy než na Bazos a uvidíte. Třeba se někomu zželí. 

Offline notna
9139 příspěvků moje polička 19. března 2026 15:56
Reakce na barbucha:

​Jo, takhle podobně jsem to měla i já. 

Taky jsem to původně blbě pojmenovala, nebyla to poradkyně leč nutriční terapeutka samozřejmě, přímo z našeho špitálu. Tak tam bych se spolehla že ví o čem mluví - na nějaký nutridrinky není nikdo zvědavej a k soukromýmu "poradci" bych nešla.

Člověk by řek že má nějaký povědomí o tom co je zdravý a co ne: "přece neni blbej", že jo... nicméně některý informace pro mě byly i překvapivý. Byla jsem u ní třikrát, než uznala že jsem dostatečně edukovaná a chápu vo čem to je (a než se projevil drobnej kladnej výsledek). Jako proč se toho zříkat, nemyslím si že jsem nejchytřejší na celým světě.

​Hlavně ti naservíruje ten jídelníček na míru, tabulky s hodnotama. U muže odhalil zakopaného psa v jeho stravování, který mu dělal největší binec s váhou. Ne, že bych to teda já neříkala, ale jakou to má váhu od manželky a jakou od odborníka, že?

Offline continuity
41782 příspěvků moje polička 19. března 2026 18:41

Muž se pustil do úklidu garáže, já jsem vyhazovač, on hromadic,  já prosazuji názor, že stoletý pletací stroj dopleta můžeme odvést do sběrného dvora. 

Mám se vás prý zeptat.

Offline DruI
5442 příspěvků moje polička 19. března 2026 19:05

continuity A v muzeu by ho nechtěli?

Offline mitford sister
1666 příspěvků moje polička 19. března 2026 19:22

continuity počkej, já se zeptám kluk bere všechno, co je starý, záleží, co na to tatínek

Offline Isca
4872 příspěvků moje polička 19. března 2026 19:25

DruI continuityNevyžádaně radím dotaz, zda by (pre)historický pletací stroj v muzeu nechtěli, delegovat na muže, a stanovit termín vyřešení. Jinak směr sběrný dvůr.

Offline mitford sister
1666 příspěvků moje polička 19. března 2026 19:50

continuity tak prej už máme :D 

Offline continuity
41782 příspěvků moje polička 19. března 2026 19:52

Isca jj, na muže je to delegováno, odkdy máme tu garáž, bude to teprve deset let. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 19. března 2026 19:53

continuity Tak toto mam také v planu a beze srandy bych to snad radši zapálila....ale minule mě potěšilo, chybělo nám něco na malování a šla jsem si to půjčit ke dvojem sousedům, oba dva chlapi mají všechno tip top, takoví ti tipci, co ty si nakreslis čáru botou, tak oni behaj s laserem, mejou i lopatu wapkou.... Tak jeden seřazené štětce podle velikosti, takovejhle poradek nemam ani v dokladech, co on mel v garazi..a druhej otevřel jak Monicinu komoru, svinec jako blázen, to mi udělalo radost, ze má někdo takhle dokonalej svou13 komnatu:D. 

Offline continuity
41782 příspěvků moje polička 19. března 2026 20:08

Karja on to nechtěl dělat takto zevrubně, přišel domů, že tam jde uklidit lyže a brusle po zimě. 

Přišla jsem tam za dvě hodiny a měl už vyndanou jednu ze tri úplně nemožných skříní, které chtěl vyhodil těch deset let. Není to ještě úplně hotovo, ale trochu tlačím ať to už doděla. 

Alespoň jsme vycházeli dost krámu, auto je nachystané do sběrného dvora. Ale ještě tak na dvě otočky to bude. A to nemluvím o sklepě.

Offline DruI
5442 příspěvků moje polička 19. března 2026 20:12

continuity Hele a jestli je ten stroj funkční, nechtěli by ho v reuse centru? Třeba by se fakt někomu hodil.