"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 19. března 2026 20:17

DruI

Ja ani nevím jestli je funkční. Zdědili jsme ho s tou garáží a to už tam nějakou chvíli ležel. Maximálně to odvezu do sběrného dvora, kde mají tu reuse sekci. Na bazoši se prodávají za 5 stovek a visí tam.  

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 19. března 2026 20:19

continuity No, tak když se začne, tak to už je šance, že se to dodělá;-)

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 19. března 2026 20:24

Karja u nás ne, hlavně teď je tam vlastně uklizeno líp než predtim. už to samozřejmě rozporcuje, že to znamená zas to rozbordelit, ale je to práce tak max na půl dne si myslím i s cestou do Hornbachu pro regály. 

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 19. března 2026 20:41

Černá kočka Myslím, že jsem 3 nebo 4 nurofeny od začátku roku měla... ta moje bolest hlavy je od krční (někdy hrudní) páteře, ale tou jednou dvoustovkou se to obvykle povede zastavit a nevrátí se po těch 4-6 hodinách. (Jak je to možný, nevím jako samozřejmě se ta páteř někdy může "spravit sama", jak to vzniklo, tak to odejde.)

Online viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 19. března 2026 21:33

Jen hlásím jak jsem pochodila na zdravotní pojišťovně. po návratu ze zahraničí se samozřejmě nemusí hlásit zpátky k VZP to mají teda asi schválně zavádějící info na webu. musí ale samozřejmě být schopná VZP doložit všechny ty uplynulý roky pojištění v zahraničí. no a k nové zdravotní pojišťovně se může přihlásit kdykoliv (A platit si sama pojištění jako osoba bez zdanitelných příjmu) ale musí k tomu dodat doklad o ukončení pojištění v NHS.

no tak ještě udělá poslední pokus o kolečko u doktorů tam, domluví si v práci komplet remote na zkrácený úvazek (jsou tam k dobrým zaměstnancům když mají zdravotní problémy velice vstřícní)a přiletí

48922 příspěvků moje polička 19. března 2026 21:34

Pořešíme to teda nějak na samoplátce to se nedá nic dělat. Ale minimálně psychicky by ji to mohlo zvednout

Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 19. března 2026 22:31

viktorka_od splavu A má tvoje dcera nějaké alergie? Já jsem se teda konečně dostala ke svojí praktičce a než budou výsledky odběrů, tak mi ještě navrhla ať zkusím brát pravidelně antihistaminika, že se těma bolestma v rukou může projevovat i alergická reakce. Tak já teď zkouším, co to se mnou udělá na základě úvahy, že uškodit to nemůže.

Offline Janulik03
19822 příspěvků moje polička 20. března 2026 06:26

continuity spýtam sa môjho, ale odpoveď bude podobná ako u tvojho

Najviac som upratala, keď ležal v nemocnici, ani si nevšimol čo všetko zmizlo, doteraz to nechýba.

Áno som hrozná, viem 

48922 příspěvků moje polička 20. března 2026 07:35

DruI ne, to nema. 

Offline Kokoska
34171 příspěvků moje polička 20. března 2026 08:34

DruI ta dopleta je desnej kram, mela to moje mama, za 10 let na tom upletla asi 3 svetry. Pak to dala mne, taky jsem to moc nevyuzila. Je to tezky, dela to hrozny hluk, jak se pretahuje ten jezdec, taky to chce trochu silu, obcas kdyz se podrzi spatne prize, tak to ten uplet shodi z jehel, no vic mrzeni nez uzitku. Ale znala jsem pani, ktera na tom pletla na zakazku, tak treba jsme to s mamou jen neumely. 

Offline RoSa
9965 příspěvků moje polička 20. března 2026 08:43

continuity co se zeptat Elpida?

Online barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 20. března 2026 10:26
Reakce na continuity:

DruI

Ja ani nevím jestli je funkční. Zdědili jsme ho s tou garáží a to už tam nějakou chvíli ležel. Maximálně to odvezu do sběrného dvora, kde mají tu reuse sekci. Na bazoši se prodávají za 5 stovek a visí tam.  

​Já jsem podobný krámy (ale třeba i hadry, boty) vyvěšovala na FB do místní skupiny "Daruji zadarmo" To se vždycky někdo ozve a přisviští rychle... Crcat se s tím přes Bazoš a podobný tržiště nemá cenu, dohadovat se se zájemcem o ceně a čelit žádostem o dovezení nejlépe až pod rypák, na to nemam nervy. Na "zadarmo" slyší víc lidí

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 20. března 2026 12:29

Nám se víc než zadarmo nebo za odvoz osvědčilo "za víno", "za čokoládu" nebo "drobnost pro děti", podle typu věci, to se ozvali jenom zájemci, co to fakt chtěli, že jim nevadilo skočit do sámošky pro nějakou maličkost. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2026 12:39

Myrtila a já bych ještě přidala nikomu nečekat a dát to tomu, kdo přijde první.

Offline DruI
5443 příspěvků moje polička 20. března 2026 13:37

Myrtila Tý jo, tenhle aspekt mě nikdy nenapadl. Mně to vždycky připadalo takový hloupý tohle "za čokoládu". Tak moc děkuju, žes mi konečně vysvětlila, proč to má smysl!

Offline Myrtila
5083 příspěvků moje polička 20. března 2026 14:54

Evaeva Jj, kdo si první fyzicky přijede, toho to je

DruI No, aspoň v naší zkušenosti to úplně eliminovalo takové ty typy, co mají zájem, ale až za týden v jednu odpoledne v úterý, nebo to chtějí někam dovézt, a tak. Pak ani nevadí, že víno je tak pod maso a čokoláda do buchty

Offline Černá kočka
1725 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:20

continuity Karja Díky vám i ostatní za ty reakce na bolest hlavy. Já si myslím, že prapůvod je asi v  krční páteři a možná ve stresu, protože to vždycky začne trnutím svalů v horní zadní části krku.  K PL jdu,ale chtěla jsem mít před tím trochu zmapovaný terén. Moje doktorka je myslím dobrá, ale taky je to typ železné ženy, už se mi u ní stalo, že mi na nějaký problém na první dobrou řekla, že to nic není, že to máme všichni, tak chci být připravená.

Offline Černá kočka
1725 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:25

Taky se vám to tady pořád odhlašuje a blbnou upozornění?  Nebo je to chyba jenom u mě?

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:36

Černá kočka

V tom případě si zajdi na fyzioterapii. 

Offline continuity
41784 příspěvků moje polička 22. března 2026 17:42

Prosím vás, kupují novou sadu ručníků. Teď čtu, že ty bambusové maji jen samé pozitiva a sociální jistoty. Nemáte s tím někdo zkušenost?