"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29953 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 09:01

continuity přesně, jak říkáš, trávník je na vodu a celkově na péči nejnáročnější, pokud to tedy má být ta jednolitá monokultura. Spousta krásných květin a rostlin vydrží i na poušti, ale trávník jedině plastový. 

Friga ty terasy místo minizahrádky celkem chápu. Já bych takovou zahrádku proměnila v jeden velký trvalkový záhon s cestičkou, ale na tohle nemá každý vlohy, chuť, informace ani čas, a jestli ubohý kus neužitečného trávníku, kvůli kterému musíš skladovat něco, čím ho budeš sekat, nebo hezkou dřevěnou terasu (a třeba okrasné rostliny v nádobách), tak volím terasu. 

Offline Janulik03
20328 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 09:03

My sme na byte mali umelý trávnik na balkóne, po dvoch letach, kedy sa to rozpalilo a naboso nedalo na to stúpnuť, sme to vymenili za drevený rošt. 

Offline Janulik03
20328 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 09:04

Pinot Noir súhlasím 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:03

Janulik03 to je zajímavé, protože máme na balkoně dřevěnou podlahu z IKEA a k tomu pár těch dlaždic z "trávy" a rozdíl nepozoruji. Možná jak pod tim proudí vzduch?

A tráva je na údržbu jiná, ani bych neřekla, že horší. Musí se víc luxovat (ale luxuji i ty dřevěné spáry) a to dřevo zas natírám olejem. 

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:05

Pinot Noir mam to stejne. Ja bych teda malou zahradku chtela jako hezkou, prostornou terasu a kolem pak zarust trvalkami a kvety. Ten maly kus travy me taky nelaka. Velikost si predstavuju asi jako predzahradky u nasi bytovky, cca 50 metru ctverecnich. To pak vazne nema smysl se o travnik pokouset a skladovat sekacku.

Offline Janulik03
20328 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 10:27

continuity my sme ju mali, už je tomu 20 rokov, skôr viac, a pálilo to na slnku hrozne. Balkón na juh

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:31
Reakce na Friga:

Evaeva v tom clanku prakticnosti argumentovali ti, kteri si ten umely travnik poridili. Ja sama to nechapu, jako proc mit zahradu, kdyz na ni pak nic neroste? Prijde mi to jako dalsi level finske posedlosti terasama Celkem casto je tu k videni, ze lidi maji u radovky minizahradu celou zastavenou terasou, misto zelene maji dreveny rost. Vzhledem k casu, ktery se tu da travit venku, mi to prijde jako naprosty nesmysl. 

​Já to u nich celkem chápu... proč nemít u baráku dřevěnou terasu (ze který si domů nenanosíš kdejakou neplechu) - když máš hned za humny přírody až běda?

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 11:41
Reakce na continuity:

Janulik03 to je zajímavé, protože máme na balkoně dřevěnou podlahu z IKEA a k tomu pár těch dlaždic z "trávy" a rozdíl nepozoruji. Možná jak pod tim proudí vzduch?

A tráva je na údržbu jiná, ani bych neřekla, že horší. Musí se víc luxovat (ale luxuji i ty dřevěné spáry) a to dřevo zas natírám olejem. 

​Ještě že to píšeš, uvažovala jsem o tý dřevěný podlaze taky! Na balkóně (resp. lodžii, docela dlouhý) máme dlaždice, na který v létě bosou nohou nevstoupíš jak je to rozpálený... ale představa jak to dřevo musím zvedat a luxovat pod tím a ještě to natírat... tak to teda beze mě. Lítaj mi sem holubi a je potřeba imrvére zametat a vytírat, jak tu vždycky nasviněj... to si radši nechám tu holou dlažbu (a pantofle)!

Offline Zuzuli
3810 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 12:17

barbucha ja ji mam a je skvela. Jen to zametam, nijak jsme ji nenatirali. Pripadne ji vezmu vlhkym hadrem. Kdyby bylo treba, da se snadno demontovat a vycistit dlazbu pod. Jen dvakrat bylo treba vzit spary vysavacem. Poprve po presazovani, kdyz jsem tam vysypala zeminu, a podruhe, kdyz mi do ni deti na detske oslave nasypaly kineticky pisek. Ale i to bylo na chvilicku. Za ten vizualni efekt a prijemny material to stoji. Je to fajn nejen v lete, kdy jen prijemne hreje a nepali, ale celorocne. Ja tam i v zime chodim bosa.

Jediny zadrhel, co jsme s ni kdy meli, bylo to, ze jsme potrebovali 55 dlazdic a ony se prodavaji v baleni po 9 ale nakonec nam tu jednu chybejici dal prodavac v ikei, ze jim zbyly po instalaci venkovni expozice a nemusime prece kvuli jedne kupovat cely balik

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 12:24

barbucha ja to nezvedam, ale ten bordel co tam napadá tak 2x ročně vyluxuji. 

Natru olejem tak jednou za dva roky, ale neprší mi tam. Zas už tam bude tak deset let. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 12:43

Pinot Noir ja nemam nic proti terase, ale nechapu to, ze si nekdo terasou zastavi celou zahradu. Ani ty kytky v nadobach tam nema, jen stul, zidle a gril. Kdyz jsme kupovali dum, ve vicero takovych jsme se byli podivat a proste to nechapu. Vyhled z okna obyvaku na sedivou drevenou podlahu a bile natreny dreveny plot, za kterym je v lepsim pripade videt kus stromu, v horsim protejsi dum. 

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 13:45

Zuzuli continuity 

Asi máte kolem čistotnější ptactvo Já zametám a vytírám tak jednou týdně

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 14:24

barbuchajá mám zasklený balkon, teď si holubi hledají hnízdiště a to je tam ještě nepustím. Ostatní ptáci tolik bordelu negenerují. 

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 11:11

continuity 

Zasklenej je v pohodě, já mám volně přístupnej a holubi jsou teď jak zběsilí úplně.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 11:43

barbucha no nám zmetci lezou do květináčů na parapet v ložnici. Vždy tam na jaře napicham čínské jídelní hůlky a je klid.

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 12:30

Prosím vás ženy, když se mě Francouz ptá na velikost bot a oblečení, tak to mám z našich velikosti nějak přepočítávat? Francouz tvrdí, že ne, Copilot, že jo

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 12:39

barbucha Dcera dostala novej obecní byt v osmém patře v paneláku, byly jsme to tam i s druhou dcerou obhlídnout, co je potřeba uklidit před stěhováním, a někdo z nás nechal omylem otevřené okno. Dostali jsme se tam znovu za 14 dní, dcera otevírá, po bytě poletuje holub, na podlaze nas...,

a ve skříni v předsíni hnízdo i s vajíčkem

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 13:59

Isca 

To je ještě vyšší level

continuity 

Já do truhlíků a květináčů píchala špejle

Mmch francouzský velikosti ... nebo tady 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 08. dubna 2026 14:43

barbuchadíky. 

Špejle jsem zkoušela taky a nefungují tak dobře, ale díky zálibě cele rodiny v sushi a pho ga máme zásobu jednorázových hůlek. Ja si to už ani neberu a stejně to tady pořád přibývá. 

Offline euridike blogger
3907 příspěvků moje polička 09. dubna 2026 14:35

Nemá někdo z vás zkušenosti s LDN v Chotěboři?