"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 31. března 2026 23:35

Aranel

Tomu nerozumím, budete ho nosit nebo ne? 

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 31. března 2026 23:38

Araneljinak obecně doporučit můžu Jurek nebo MSR, určitě nebrat Pinguin nebo Hannah. 

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 31. března 2026 23:42

eM se všema plachtama bych byla opatrná, kamarád se takto dokonale vyplavil v Slovinsku - starý tramp, žádný zelenáč. A stejne ta plachta kousicek precuhovala. 

Sranda to byla veliká, když jsme na ně koukali, ale na vlastní spacák to úplně nepotřebuješ. 

Online Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 06:20
Reakce na Kokoska:

Evaeva Litovel. Ja jsem primo v ni nebyla, ale pry je to moc hezke mesto, jsou tam v okoli piskovny na koupani (byli jsme v te u Nakla) a je to kousek od Olomouce, kde jsou pro deti ruzne zabavy a mesto je krasne.

​byli jsme tam kousek loni na dovolené, moc se mi líbil Dum přírody Litovelskeho pomoravi, ten teda samotný expozici neměl, ale mají okolo takovou stezku v přírodě, za mě top archu od Františka Skály, ale celý to bylo moc pěkný. Olomouc taky krásná 

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 06:27

Aranel Stan určitě Jurek. Kvalita, trvanlivost. Velikostí mají na výběr dost.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 09:44

Děkuju za tipy na Litovel a Poděbrady 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 09:51

Aranel proč je ten samostavěcí nesmysl z Dekáče špatný? Já chci taky kupovat stan, ale budeme ho využívat velice sporadicky, takže jsem myslela, že to právě odmávnu nějakým rychlým nákupem v Dekáči:D

Offline Jimik
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 11:10
Reakce na Evaeva:

Napadá vás, kam jet po Čechách s dětmi na kola? Aby to byla úplná placka a cyklostezky mimo silnice. Loni jsme byli u Hradce a to bylo super. Kdyby to bylo něco jiného než Třeboň a Lednice.

​Nesplňuje to podmínku ČR, ale na kolo s malým dítětem (v té době 4 roky) se nám loni moc osvědčila Lužická jezera, placka, spousta stezek, hladký asfalt, jezera na koupání, hodně hřišť. Je to relativně blízko a cestou se dá ještě navstívit Saurierpark

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 11:26

Jimik ano, taky jsem na to myslela, mám dojem, že jsme tam byli kdysi na bruslích. Ale jednu zahraniční dovolenou už letos máme, tak úplně nevím. Každopádně díky.

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 11:32

Karja když ho budeš využívat sporadicky, tak pokaždé zapomeneš, jak se to skládá. Máme jen takový plážový, u nás v rodině to zvládnu složit jen já za prvního letního úplňku a nejsem schopná to nikomu vysvětlit.  Jednou jsem chodila s kramem po kempu a smiřovala se s představou, že ho tam prostě necháme.

A obecně na turistiku moc vhodné nejsou.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 11:46

continuity my tu schopnost v rodině zřejmě dědíme po přeslici. Naše ženy to umí, muži vůbec Platí to i o takových těch stínítkách nebo domečku z ikei

Ale jako stan bych to nechtěla, válec mi přijde praktičtější než kulatá placka. Myslím po složení.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 13:09

continuity my mame stary z Pinguinu a prezil vzdycky vsechno. Vichrici na Kamcatce (kde to sfouklo jinak asi pet stanu okolo) nebo bourky pod nejvyssi horou v Armenii. Takze za nas cajk, ale poslednich 15 let netusim, co je vubec na trhu

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 13:10

continuity no a s delacem souhlas. Plazovy stan. Kazdy rok hledam na YT video a hodinu to skladame. Vetsinou nejsme na plazi sami. Jeste jsem nevidela, ze by to nekdo slozil hned

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 13:17

Jos přijeď se podívat

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 13:20

Jos měli asi dvacet let Husky. Akorát nám ho na Skye trochu vytvaroval vítr. A za dalších pár let se odlepily švy. Ale tak dvacet vydržel. Nejlepší bylo, že ho táta dostal v práci jako firemní dárek. (Neptejte se, proč měly firemní stany, nikdo je nepotřeboval)

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 15:04

Jos no nevím, měli jsme jeden Pinguin rodinný a řeknu to takto: už jsem viděla i lepší stany. On ani neměl nejaký velký problém, ale milion drobnosti, co otravují život, nakonec jsme ho měnili za toho jurka. Měli jsme těch pinguin věci víc (nádobí, karimatky a všechno to byly takové nic moc extra výrobky). 

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 16:14

continuity no my meli asi jen ten jeden stan a vic od nich nic. Nevybavuju si. Za to ze zacatku kvuli cene dost husky veci a to byla hruza, od bundy po karimatku nebo batoh, ten byl ze vseho uplne nejhorsi. Takze ja mela latku zatracene nizko a veskere dalsi veci byly jak z rise snu

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 17:15

Jos

Ve srovnání s Husky to pokrok určitě je. Ty Jurky jsou v podstatě nezničitelné, ale vždy bývaly docela těžké. když jsme ještě jezdili na dovolenou pod stan, tak to bylo ročně klidně 40 noci a tak 15x to sestavit a složit a to se už projeví, jak na kvalitě, tak potřebuješ nějaké pohodlí a ne se furt natahovat se zadrhnutym zipem nebo spuchrelou gumičkou.  

Treba pinguin karimatky měly úplně otřesné ventily, vždy jsem myslela, že mi při dofukování prdne cévka. nádobí škoda mluvit, člověk zvednul ešus plný vody a ty drátky, za které to držel, se všelijak ohybaly a kroutily, to s hrncem vařící polévky fakt nechceš. 

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:41

continuity Archivářka eM Díky, jeden Jurek máme v předvýběru, ještě přemýšlím, jestli dvě předsíně, nebo stačí apsidy?

Nosit ho budeme jakože asi od vlaku do kempu. Ne ho stavět vedle auta, ale ani ne přenášet desítky km na batohu.

Evaeva Já svůj stávající stan (nemůžu si vybavit značku) vyhrála na gymplu ve slohové soutěži ale jako není blbej, ale pro dva taktak.

Karja Už jsem viděla hodně lidského zoufalství při snaze ten stan složit... aneb v pátek večer jsi královna fesťáku, hodíš to na zem, za dvě vteřiny postaveno a odchod na párek, ale v neděli ráno, nejlépe v dešti a s kocovinou... no taky to vozej lidi domů postavený přivázaný na střeše auta nebo na batohu, i jsem jednou slyšela plán, že to nabouchají na zadní sedačky, dojedou k tý, od který si to půjčily, otevřou dveře, stan se vymrští a ony zdrhnou

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:43
Reakce na Jos:

continuity no a s delacem souhlas. Plazovy stan. Kazdy rok hledam na YT video a hodinu to skladame. Vetsinou nejsme na plazi sami. Jeste jsem nevidela, ze by to nekdo slozil hned

​A různý lidi mají různou míru důvěry v to, že když to budou chvíli držet zmáčknutý, tak se to poddá... PINK