"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2026 16:12

Karja jeden pro tebe a druhý pro holky. To je rozumný

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 20:49

Z jiného soudku...když je na potravinových doplňcích tipu vitamíny napsáno, spotřebujte 3 měsíce po otevření. Mám to brát vážně? Nebo to plní funkci prostě do data spotřeby?. Uskladněné v suchu a tmě to mám. 

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 20:56

Karja Nevím, co by se tomu stalo takže bych to neřešila.

Offline RoSa
10200 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 20:58

Karja suchý tablety? tam se může něco po otevření zkazit? (chápala bych třeba u laktobacilů)... tipuju, že tě to má donutit k pravidelné konzumaci a brzkému nákupu nového balení

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 21:09

RoSa ano, takové ty tablety typu, jak je to ten prášek v tobolce, takový ten obal jak plastu. Taky bych řekla, že je to taková třeba i radoby ochrana výrobce, že s tím otevřením asi souvisí, že to někdo i blbě skladuje, na sluníčku, na lince..., a pak to třeba už ztrácí nějakou ucinnost

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 13:11
Reakce na Aranel:

​A různý lidi mají různou míru důvěry v to, že když to budou chvíli držet zmáčknutý, tak se to poddá... PINK

​Ano. Třikrát jsem kupovala ten plážovej nesmysl k moři... a třikrát ho tam, blízka svěrací kazajce, nechala

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 13:21

barbucha to je taky cesta, postavit se k tomu jako k spotřebnímu materiálu.

Offline barbucha blogger
35957 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 13:28

continuity 

Jinak to nešlo

Offline Aranel
6636 příspěvků moje polička 03. dubna 2026 21:37

barbucha Po fesťácích na Západě prý takhle někdy zůstanou celý stanový městečka... tak to má polský brigádnictvo na přilepšenou.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 04. dubna 2026 19:55

Má niekto z vás skúsenosti s umelým trávnikom ? Nemyslím živý trávnik, dodávaný v pásoch na položenie na pripravenú plochu, ktorý sa potom prerastie do zeme, ale skutočne umelý. Nie, že by som ho chcela, ale suseda si ho vybrala, a už to pokladajú. Každému podľa chuti jeho, ale mne to príde ako blbosť , k PVC trávniku už potom len PVC kvety a máme bezúdržbovú záhradu .  

Online jerry
11275 příspěvků moje polička 04. dubna 2026 20:06
Reakce na Blanka:

Každému podľa chuti jeho, ale mne to príde ako blbosť , k PVC trávniku už potom len PVC kvety a máme bezúdržbovú záhradu .  

​Zkušenost naštěstí nemám - myslím si o něm přesně to, co ty.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 05. dubna 2026 02:54

Blanka Já si to ještě tak dovedu představit na nějaké malé terase nebo balkonu, ale tohle je hustý!!

Offline Blanka
příspěvků moje polička 05. dubna 2026 09:34

Garfie - my sme si kedysi niečo také dali na betonovú dlážku na terase, a niekoľko rokov to ,ako taký koberec, poslúžilo . Pretože ale terasa nie je zastrešená, pomedzi tie „ steblá trávy “ padal prach, pršalo, v jeseni napadlo lístie,v zime sneh, materiál sa po rokoch začal na krajoch trhať .... Najmä pozimná očista . vysávanie a neskôr kartáčovanie mi dávalo zabrať .Susedia robili nejakú prípravu pôdy pred položením, ale aj tak som zvedavá, ako to o nejaký čas bude vyzerať.  Veď uvidím, mám to pod oknami . 

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 05. dubna 2026 09:41

Blanka Viděla jsem to v Holandsu kolem jednoho celkem velkolepého domu. Z dálky to vypadalo jako dokonalý trávník a bylo to asi ok. Ale z blízka to byl prostě plast, na který bych se jako obyvatel toho domu nechtěla dívat. V tom Holandsku to bylo dost bizarní, protože tam místní domy mají nádherné předzahrádky plné keřů a květin, no úplně jiný dojem prostě. A ten dům vypadal na to, že by asi nebyl problém zaplatit zahradníka. No prostě pro mě dost nepochopitelné a zbytečné

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 05. dubna 2026 12:29

Blanka asi pred rokem jsem na toto tema cetla clanek v mistnich novinach. Pry je to prakticke... No, ja mam radsi misto travniku mechoviste, ze ktereho obcas roste nejaka trava. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. dubna 2026 14:06

Friga praktické asi jak na co. V horkém létě bude normální tráva vytvářet lepší klima, bych řekla. I nějací ti brouci budou spíš v tom anglickém trávníku (i když samozřejmě louka to není) než v umělém.

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 05. dubna 2026 14:25

Blanka My jsme to takhle zažili v US. Muž dostal tip na výlet k jezeru v horách, tak jsme tam my trubky jely. Celé pobřeží jezera bylo oploceno, buď soukromé chaty nebo kluby a jediný kousek bylo pár metrů téhle umělé trávy, ktera stejně nevedla ani až oe břehu. Hrůza to byla.

Offline Sweet Potato
40523 příspěvků moje polička 06. dubna 2026 20:21

Kromě jiného se to v létě strašně rozehřívá.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 08:27

Evaeva v tom clanku prakticnosti argumentovali ti, kteri si ten umely travnik poridili. Ja sama to nechapu, jako proc mit zahradu, kdyz na ni pak nic neroste? Prijde mi to jako dalsi level finske posedlosti terasama Celkem casto je tu k videni, ze lidi maji u radovky minizahradu celou zastavenou terasou, misto zelene maji dreveny rost. Vzhledem k casu, ktery se tu da travit venku, mi to prijde jako naprosty nesmysl. 

Offline continuity
43217 příspěvků moje polička 07. dubna 2026 08:32

Umělé trávníky js mi videla ve Vegas, vedle záhonů živých květin. Technicky je to poušť, takže živý trávník by tam asi nezvládli. 

Asi to bude i o kvalitě, protože jsem si musela sáhnout, abych se ujistila.