"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:44
Reakce na Jos:

continuity no a s delacem souhlas. Plazovy stan. Kazdy rok hledam na YT video a hodinu to skladame. Vetsinou nejsme na plazi sami. Jeste jsem nevidela, ze by to nekdo slozil hned

​A různý lidi mají různou míru důvěry v to, že když to budou chvíli držet zmáčknutý, tak se to poddá... PINK

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:45
Reakce na Jos:

continuity no a s delacem souhlas. Plazovy stan. Kazdy rok hledam na YT video a hodinu to skladame. Vetsinou nejsme na plazi sami. Jeste jsem nevidela, ze by to nekdo slozil hned

​A různý lidi mají různou míru důvěry v to, že když to budou chvíli držet zmáčknutý, tak se to poddá... PINK

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:47
Reakce na Jos:

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:56
Reakce na Jos:

.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:56

Aranel ten náš byl pro tři a měl i předsíňku, takže s minimem byste se vešli

Jinak na to složení člověk musí znát ten grif, uděláš jakoby osmičku a je to Ale na nošení od vlaku je kolo teda mimořádně pitomý tvar.

Online Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 20:57
Reakce na Aranel:

Karja Už jsem viděla hodně lidského zoufalství při snaze ten stan složit... aneb v pátek večer jsi královna fesťáku, hodíš to na zem, za dvě vteřiny postaveno a odchod na párek, ale v neděli ráno, nejlépe v dešti a s kocovinou... no taky to vozej lidi domů postavený přivázaný na střeše auta nebo na batohu, i jsem jednou slyšela plán, že to nabouchají na zadní sedačky, dojedou k tý, od který si to půjčily, otevřou dveře, stan se vymrští a ony zdrhnou

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 21:25
Reakce na Jos:

.

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 21:40

Aranel

já bych sice radši vetsi, občas i sprchne, je potřeba tam chvilku přečkat, ale rozhodně samonosnou konstrukci, co se s tou předsíňkou trochu neslučuje. Každopádně ušetří to hodně nervů. 

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 21:50

Araneljinak pokud nebudete kupovat výslovně rodinny velký kempovaci stan (Kampy4 je moje , tak od vlaku odneses jurka v podstatě jakéhokoliv, klidně i pro 4 osoby to nebývá velký rozdil a pak apsida stačí.

Určitě bych nešla do těch ultralightu, to se hrozně projeví na životnosti.

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 21:55

continuity Díky. Co ušetří hodně nervů? Samonosná konstrukce?

Uvažujeme o tomhle ATAK

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 22:02

Aranel jj, samonosná konstrukce, hlavně s malýma dětma je k nezaplacení, když to zvládneš postavit v jednom, (což ty tunely taky jdou, ale chce to už trochu grif a rozhodně víc času). 

Navíc někdy je podklad tak tvrdý, že ten kolik tam prostě pořádně nezabodnes. 

Attack je dobrá volba, dělají ho snad 30 let, normálně ho přidělás k batohu. 

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 22:19
Offline eM
1714 příspěvků moje polička 01. dubna 2026 23:43

Aranel Přesně tenhle máme a spokojenost. Doplňujeme teda o tyvek pod podlážku (bydlíš ve správným městě neb mate prodejnu Nalehko, kde ti ho prodají akorát velký kus).

Prijde mi fajn, když ma stan vchody z obou stran, lip se v tom štrachá a v kempu většinou nebojuješ s prostorem jak někde v terénu při spaní nadivoko. 

Online Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 09:09

Aranel ja mam podobnej coleman a je super, ale teda pro 3 lidi byl skoro malej (pro 3 cizi lidi, co se netulili, ale takovy batole nastorc zabere taky dost místa, ale ten vas je mozna vetsi, nepamatuju si ty rozměry) Omrkla bych ho nekde postavenej, v lete bývá výstava stanu v Praze 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 09:47

Potrefenáhusa Tak zrovna na nějakej podobnej Coleman jsem koukala, protože on je levnější než ten ATAK, ale já tomu fakt prd rozumim, hlavně potřebuju, abych to teda postavila:D

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 09:53

Karja

stany se delaji různých rozměrů, tohohle typu pro 2-4 osoby. 

Pokud to chceš stavět v jednom, tak s překříženými pruty, ale tobě už holky asi ten prut přidrží než to zakolikujes. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. dubna 2026 12:34

Karjatakovouhle klasickou kopuli postavíš v pohodě. Ještě mi přijde fajn, když je podlážka i v té předsíňce, ale nevím, jak moc se to dělá.

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 16:04
Reakce na Karja:

Aranel proč je ten samostavěcí nesmysl z Dekáče špatný? Já chci taky kupovat stan, ale budeme ho využívat velice sporadicky, takže jsem myslela, že to právě odmávnu nějakým rychlým nákupem v Dekáči:D

​Zas mi přijde, že když koupíš slušnej, můžeš ho třeba půjčovat po rodině, vydrží holkám na čundry a tak. Navíc i sporadicky může třeba přijít blbý počasí...

Ale nejhorší je prostě to skládání

Offline Aranel
6338 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 16:04
Reakce na Karja:

Aranel proč je ten samostavěcí nesmysl z Dekáče špatný? Já chci taky kupovat stan, ale budeme ho využívat velice sporadicky, takže jsem myslela, že to právě odmávnu nějakým rychlým nákupem v Dekáči:D

​Zas mi přijde, že když koupíš slušnej, můžeš ho třeba půjčovat po rodině, vydrží holkám na čundry a tak. Navíc i sporadicky může třeba přijít blbý počasí...

Ale nejhorší je prostě to skládání

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 02. dubna 2026 16:11

Aranel jo, jako taky navíc vidim, že ten slušnej, nestojí zase tolik peněz, aby se to nedalo koupit;). Tak ted mám tedy vyhlídnuté dva;)