"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Jos
příspěvků moje polička 29. května 2026 12:48

barbucha dik ty me nenapadly. Ty byly na pude asi dvoje a vyhodili jsme je (byly ve spatnem stavu, ale trochu me to zpetne mrzi, mozna by zachranit sly). Asi by to chtelo ty zidle videt nazivo

Online Jos
příspěvků moje polička 29. května 2026 12:54

Foto pro ilustraci. Stul a nynejsi zidle jsou Jysk a uz maji nejlepsi za sebou, jen u stolu jeste pockame nez malicko povyroste maly skodic. Urcite chci svetly dub masiv. Gauc bude casem taky jiny. Ja se od rustikalniho stylu casem presunula ke stylu, kteremu muj muz rika lidove pitevna. Proste jednoduche funkcni omyvatelne svetle . Staci ze to zabordeli zbytek osazenstva. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2026 13:01

Jos ty ironicy teď mají jednodušší tvary. Ale taky bych do nich nešla. Každopádně stohovatelné nejsou, to je asi jen šest jejich modelů 

Offline barbucha blogger
35494 příspěvků moje polička 29. května 2026 13:09

Jos 

Jo, já měla (a ještě mám) dvě zděděný stařičký, na jedný se už bojím sedět (ale ty opravy jsou u toho ohýbanýho dřeva strašně složitý a taky příšerně drahý, navíc to nedělá hned tak někdo), tak ji mám jen jako v podstatě dekoraci...ale nevyhodila bych je nikdy, já je miluju!

Koukala jsem i po bazarech, ale právě vzhledem ke stavu (nutný opravy) a k požadovaný ceně jsem od toho upustila a šla pro nový. Ale pozor! Ty nový jsou o něco menší než některý ty starý, mně to ovšem nevadí... nakonec dneska se dávají k jednomu stolu židle ještě odlišnější a pokud k sobě stylově seděj, tak to nevadí. 

Online Jos
příspěvků moje polička 29. května 2026 13:16

barbucha presne, ty nase uz byly pred rozpadem. To zas ty Ironica jsou v pohode a jsou jednoduseji opravitelne, ale nehodi se k modernejsimu interieru. No nespecham, budu se asi dlouho rozmyslet. 

Offline barbucha blogger
35494 příspěvků moje polička 29. května 2026 13:31

Jos 

Tak sedět na čem máte...

Ironica jsme měli od mýho dětství, a mně se nikdy nelíbily pročež ty jsem pak vyhodila zas já

Co se zařizování týče, tak já se naopak od stylu pitevna přesunula skoro k "english vintage", v tom jsem se poslední dobou zhlídla (zejména na instáči)... držím to teda uměřeně v jedný dvou barvách (nejsme na zámku leč v paneláku, že jo), ale to je i z nouze ctnost (anebo jediný štěstí), protože tady např. nejde sehnat příčetná květovaná sedačka Milostpánovi je to fuk, ten by byl spokojenej i v bedničkách od rajčat

Offline Makara
3570 příspěvků moje polička 29. května 2026 14:25

Jos podívej se na Nábytek Mirek. Ja bych si tam vybrala, ale zkušenost se židlemi od nich nemám. Jen jídelní a konferenční stůl. Za ty jejich ceny bych i objednala jeden kus na vyzkoušení. . 

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 29. května 2026 14:25

Evaeva Merano jsou mučící nástroj.

Online Karja
44248 příspěvků moje polička 29. května 2026 14:30

Jos jsem zvědavá na výběr, já tento nákup posouvám tři roky. Z toho masivního stolu mám strach, že to u nás nedá a nějak to odsouvám, asi až budu bydlet sama nebo nevim:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2026 14:33

Karja nás židle taky čekaj a taky to odkládám. Momentálně máme akorát dvě použitelný, takový plastový, který nejsou nic moc. Jakmile jeden potomek odmítne sedět na rostoucí židli nebo mimiňákovi bude ta jeho malá, tak jsme v háji.

Online Karja
44248 příspěvků moje polička 29. května 2026 14:45

Evaeva No my máme IKEA, a máme jich taky málo, a už ten model neprodávají, jinak bych aspoň na čas dvě přibrala. Jako nevypadá to úplně OK, máme tam místo na velkej stůl a tak, ale myslím, že mě budou na něm ty fleky hodně dráždit a cifem to nevezmu:D

Offline RoSa
10071 příspěvků moje polička 29. května 2026 15:03

Karja když budeš mít masiv, vemeš to bruskou!

Offline RoSa
10071 příspěvků moje polička 29. května 2026 15:08

Jos ta židle s dětskou ručičkou je jak z bavorský hospody

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2026 15:10

Karja ty naše jsou taky ikea, ale takové ne moc hezké. My měli mezi nimi Jysk, ale to byl hrozný šunt.

Online Karja
44248 příspěvků moje polička 29. května 2026 16:17

RoSa Jako ano, bruskou to mužeš vzít po nějaké větší akci, když ti tam zustane nějakej centropen a podobná radosti, ale nevezmeš to bruskou mezi těma večeřema, když se ti tam pomalu sbírají ty mastné fleky a podobné radostné drobnosti typu sem tam propiska...:D. Prostě se obávám, že ano vyčistit to teoreticky pujde, ale běžně čisté to asi nebude...

Online dzizisketa
8867 příspěvků moje polička 29. května 2026 16:37

Ségra má židle 20 a křeslo 33, na křesle jsem neseděla, to mají u pracovního stolu, ale židle je super.