Karja ono na tom oleji ty fleky samy zmizí. Dlouho vydržel třpytivý prach na dort, když si s ním něco sypali na stole a pak trpytkový lepidlo. Ty třpytky nalezly do těch miništěrbinek. Ale už je to taky dávno pryč. Drží takový verši nažloutlý flek, jak od zvýrazňovače a pak jména členů rodiny (dcera si psala seznam na papír a dřela) a nějaký příklad (syn byl donucen počítat a dřel). Ale taky ne na první nebo druhý pohled. Už by teda potřeboval vzít olejem jako jako sůl.
Mame teda lískový ořech. Je mu skoro 18 let, ale měnit se nechystáme.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Karja My máme stůl myslím od toho Mirka, jako sám o sobě je vyrobený hezky, ale ta povrchová úprava je dost odfláknutá, teď cituji manžela - mizerný olej v nedostatečném množství. Takže strašně saje všechny tekutiny, mastné i vodové, a po dětech je fakt příšerně flekatý. Teď to ještě nějakou dobu přežijem, a pak ho manžel celý přebrousí a naolejuje něčím lepším (on se v tom orientuje, dřevo je jeho koníček, takže fakt jenom papouškuju informace od něj, protože tohle úplně vypouštím, jak se o to vůbec nemusím starat).
Doteď se směju při vzpomínce, jak u nás byla jeho tehdy skoro pětaosmdesátiletá babička a položila vlhký hrnek mimo podtácek, a udělala na stole tenký kroužek. Manžel to drhnul a leštil asi měsíc, kroužek nezmizel, strašně to prožíval. A pak jsme za půl roku začali dávat staršímu příkrmy a od té doby stůl vypadá jak někde ze skládky ![]()
OliveOyl gratulace pani inzinyrko!!! ![]()
Myrtila ten první šrám vždycky bolí nejvíc (nam takhle spadla na úplně fungl novou dřevěnou podlahu kuchyňská deska po vyřezání díry na varnou desku a jeste poskočila)
my mame stul taky dřevěnej olejovanej a uplne napospas detem se mi ho teda vydat nechce, ty fixy a vodovky se bojim, ze uz z toho nikdy nedostanem, takze mame vikslajvant
Potrefenáhusa Přesně, první šrám je nejhorší, i u podlahy to muž hodně prožíval, už nevím, co se stalo, ale udělal ho tam sám, tím víc ho to štvalo. Teď, ne že by nám to bylo jedno, ale prostě... nehody se stávaj a čas to trochu zahladí.
Myrtila Ano, já mám v plánu toho Mirka a hned po koupi ho ještě doolejovat něčím pořádným, tu základní úpravu docela zmiňují i v těch komentářích. Právě na ten stůl jak ze skládky nemám morální, mně stačí ta podlaha, ta taky nikdy není OK, ta je furt v mezistavu,,čekám až se vpije tenhle flek,,, takže to nikdy není čisté...teď v týdnu děti jedly v plavkách na te podlaze nějaké krupky...konec jako:D.
Evaeva Já bych si klidně nějaký ikea nebo jiny koupila, ale proste žádný se mi nelíbí, vůbec jsem nikde nevybrala z těch nemasivnich
Karjaono jde o tu povrchovou úpravu, masiv taky může být lakovaný. My měli dost omezený výběr kvůli rozměrům.
OliveOyl gratulace
p.inženýrko
Evaeva jj já vím, ale bohužel no, když si to nechám udělat nelde v truhlářství nalakovane nebo bez úpravy, tak jsem cenove zase jinde než u toho olejovaneho z většího obchodu I jsem se právě ptala truhláře, jestli můžu dát lak na nějakou tu základní olejovou upravu a prý by to nedělal....tak třeba mě jeste okouzli něco víc babyfriendly:D,
Karja nektery ty stoly tou utrženou patinou na kráse docela ziskavaj, ale ten náš k nim taky nepatří, mame z ikey Norden, ten stůl je skvelej, koupila jsem ho snad za třetinovou cenu uplne poslední z expozice, kdyz uz prodej koncil, ale je to olejovanej buk, jeste mívali lakovanou břízu a docela lituju, ze nemam ten, nikdy nebyl bez ubrusu, takze je jak novej i po asi 15 letech, ale vodovkam a zářezům se ni ho dat napospas nechce
ale nekterejm tem stolům ala starožitnejm/etno ty rodinný šrámy docela slusej
Potrefenáhusa Taky myslím, ale v našem interiéru tomu tak nebude:D
Karja Potrefenáhusa vy mě ještě vyprovokujete k tomu, že ten náš stůl dneska naolejuju ![]()
OliveOyl ještě dodatečně, gratuluji k titulu, jsi dobrá!
My jsme zrovna dali náš původní už vyšisovaný, otřpytkovaný a se stopami po různých skleničkách opotřebovaný stůl pryč. Máme místo něj stůl z nábytku Mirek, je krásný, ale ještě jsme ho olejovali, protože ta povrchová úprava nebyla asi prakticky žádná. Tak doufám, že už vydrží, případně po zbroušení a přelakování bude fungovat dál-znám svoje děti.

Z diskuse na X. Výsledky byly celkem jednoznačný. Jsem zvědavá, jak to dopadne tady. ![]()
C
OliveOyl Moc gratuluju ;-). Zároveň mě trochu děsí, jak ten čas letí. Pamatuju si, když jsi začala studovat :-).
Tabea B
Tabea C
Tabea c
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my