"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:00
Reakce na Potrefenáhusa:

jenom bych upozornila na takovou drobnost, přeměř si jednak ty případný prahy a pak nábytek, aby se ti někde nezasekával. páč když udávají "přejede i práh do 1,5 cm", tak teda 1 cm přejede jako by tam nebyl, 2 cm prostě bere jako zeď, ale přesně 1,5 = najede na něj a zůstane tam viset (což platí i pro to proklatý poang křeslo

tak stejně výška robota, jestli má fakt nevim, plácnu, 15 cm, tak pod nižším nábytkem projede a pouklízí, vyšší objede, ale pod stejně velkej se snaží dostat a může se tam zaseknout

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:06

se obávám, že to je přesně to, co si stejně asi člověk musí ozkoušet naživo. My máme jen přechodový lišty, ale dva prahy vysoký asi 5 cm. To spíš nad tim nábytkem a křeslem budu muset podumat.

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:09

a taky kočičí kadiboudu aby to objíždělo dostatečně uctivě

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:10

I tady uklid? Jsem z toho naseho bordelu nestastna. Mladas vsude vleze a ja mam pocit,ze ho porad oprasuju. Velebim robota,hlavne na koupelnu a jidelnu. 

49385 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:11
Reakce na Potrefenáhusa:

jelikoz nikdy nechci aby uklidil vsude naraz tak by mi prahy fakt nevadily, nabytek zvaz a takovy ty veci co jsou na zemi. ja bych ho treba potrebovala poustet denne v obyvaku ale nejde ho naprogramovat a nestarat se, protoze pripravy,  neco proste musim odklidit:-/ ostatni mistnosti v pohode. hlavne bacha na visici konce nabijecek:-)

49385 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:13
Reakce na Potrefenáhusa:

kadiboudu:-) no kdyz pan domu vyhrabe kupu steliva tak bude za chvili naplnenej, ovsem jestli se pan obcas netrefi...

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:15

:-) jednou nam umrela brana, robot utekl do chodby,kde bylo pripravene pradlo do pracky a sezral mi gatky,hajzlik

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 16:45
Reakce na tzaziki:

Uchyl 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 20:39

To je asi do priznania ale upratujem 4x týždenne.  

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 21:31
Reakce na paktofonika:

Než se mi narodilo dítě, jednou týdně jsem dělala důkladný úklid a mimo to vlastně denně něco šůrovala  Teď tu mám jednou týdně uklízečku a zbytek času se zabývám vracením věcí do skříněk a šuplíků, tříděním rozházených příborů, ponožek, kosmetiky atd. 

49385 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 21:36
Reakce na paktofonika:

a který dny vynecháváš?!

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 21:44
Reakce na Potrefenáhusa:

My jsme vybírali v prodejně robotické vysavače v Kolbenově ulici. Tam si je můžete půjčit domů a vyzkoušet, který typ se vám nejvíc hodí. Je to už pár let, ale snad to tak pořád funguje. My měli půjčených asi šest než jsme se rozhodli . Nakonec jsme koupili dražší než jsme původně chtěli, ale je super a nelituju toho. Máme neato, které uklízí systematicky a tím pádem i mnohem kratší dobu než jeho tehdejší konkurenti.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 22:04
Reakce na paktofonika:

Tak záleží, co tím úklidme myslíte. Jestli utíráte 4x týdně prach na poličkách, jste magor  sorry 

Offline Pinot Noir
29955 příspěvků moje polička 01. listopadu 2017 22:12
Reakce na MP Meri:

No ale tak zrovna prach na poličkách se dá utírat už za půlden. Zvlášt na tmavým nábytku.

Online Garfie
28596 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 03:26
Reakce na tzaziki:

Kup mu takovej ten čistící obleček 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 07:24

Nad tim robotem taky uvažuji, ale je to v našich prostorách docela velkej výdaj za lenost :D. Teď ovšem musím koupit sušičku a tápu. Jsme fakt v malém bytě 50m, a nevím, zda koupit pračku se sušičkou v 1, abych to měla v koupelně, nebo je to fakt tak špatný produkt ten 2v1, že si tou samostatnou sušičkou mám zastavit prostor v chodbě. Žádnou odkládací komoru či špajz nemáme a na pračku se mi to v koupelně nevejde, je pod oknem. Kdyby se jednalo o nějakej můj a stálej byt, tak neváhám za ty spotřebiče vysolit slušnej peníz, navymýšlet si vestavěnou skříň, do které ho strčím, ale do provizoria se mi fakt nechce investovat tolik peněz a ani času.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:17
Reakce na Karja:

Ja neviem ako teraz (možno sa technológia posunula) ale pred 4 rokmi keď som kupovala sušičku ja ma všade a všetci od kombinácie odhovárali. Ale ako píšem, mohlo sa to posunúť.

Problém bol ten, že ak bola pračka na 8kg dalo sa sušiť len max 4kg. Takže oprala si jednu práčku a musela si vysušiť dve. Na ďalšiu várku si musela čakať tri cykly. Takže časovo tragédia. Ak máš spotrebiče oddelené tak perieš práčku, dáš sušiť a medzitým sa ti perie ďalšia várka. Ďalšia nevýhoda bola že ani jeden kombinovaný spotrebič nesplňoval parametre ktoré som chcela takže nakoniec som kúpila zvlášť práčku a sušičku.

Ak by som mala doporučiť značku tak jednoznačne Bosch

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:24
Reakce na Karja:

s prackou a susickou v jednom nemam zkusenost, ale asi bych se zaridila podle toho, jak dlouho v tom byte jeste budete. slusna pracka nebo susicka (bosch napr) dle info opravare vydrzi cca 8 let. tak jestli se planujete treba do dvou let prestehovat koupila bych neco co bude slouzit i pak. i za cenu docasnyho mackani v predsini

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:26
Reakce na paktofonika:

no zas ti prece nebrani dat do pracky na 8 jen 4 kg pradla:-) jako pro rodinu v zadnym pripade, ale 1-2 lidi?