"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:41
Reakce na paktofonika:

jj to je normalni

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:45
Reakce na paktofonika:

Ehm ehm. Potřebovala bych, aby mi šiblo stejným směrem..  Nebo se budu ujišťovat, že jsem ještě na to příliš mladá.. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:48
Reakce na paktofonika:

Hrozně mi připomínáte moji sousedku z mládí. Přímo mě fascinovala. Bydlela naproti a byla doslova posedlá uklízením. Mimo jiné každý den otírala suchým hadrem všechna okna v bytě - třípokojovém a okna jak výkladní skříň . Já jsem z toho byla unavená už jen tím, že jsem ji viděla. 

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:49
Reakce na crazydaisy:

no vyborny. ted si paktofonika pridala na seznam lesteni oken!

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:50
Reakce na Karja:

Nahodou to nic neni. Moje mama ma jeste nejakou starou tatramatku na pude pro pripad nouze :) 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:52

A to mám historku:

Priateľ menil zvonček na chodbe bytovky, všetko som povysávala, vytrela no a na stene je taký nízky kachličkový sokel, ako keby pokračovanie podlahy, kedysi sa to tak robilo. Na vrchu toho soklu bolo trochu prachu, voľným okom neviditeľné. Suseda mi týždeň vyklopkávala(mala službu) že nech si to utriem, že čo som to za neporiadneho človeka, že ako to teda musí vyzerať u nás doma. Som sa teda urazila a neutrela 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:54
Reakce na crazydaisy:

Okná to je moje slabé miesto, mám na to nervy iba 2x ročne z vonku, z vnútra častejšie. :D

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:56

No pokud to doteď nedělala, tak bude určitě ráda za tip . Protože mýt okna jen jednou za měsíc může jen čuně - cituju onu sousedku. Teď zrovna na moje okna koukám a vůbec nevím, kdy jsem se myla naposled. Naštěstí se z toho nehroutím a jdu si raději uvařit kafe .

samozřejmě má být.. kdy jsem JE myla naposled. Kdy jsem se myla já si zatím pamatuju.

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 10:58
Reakce na crazydaisy:

hezkej preklep

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:00
Reakce na paktofonika:

z vnutra? jeezis proc? zvnutra je to relativne cisty aji po pul roce:P to by ovsem chtelo i steny potom;-)

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:01
Reakce na paktofonika:

ses dobra! koukam ze je to u vas nakazlivy a suseda je jeste na tom hur;-)

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:02
Reakce na paktofonika:

. Jo, taky jsem kdysi jako mladá hospodyňka uklízela, vařila, pekla až se ze mě kouřilo. Dnes je mi líto toho ztacenýho času, že jsem si to mládí víc neužila. A hlavně to nikdy nikdo neocení. Věci kolem domácnosti jsou bohužel vidět JEN když se neudělají.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:10

Tak ale zvnútra len tak 2x za pol roka, a ani nie okna ale žalúzie. To nieje tak často. Zase absolvovať to týždenne tak by ma porazilo. 

Offline tzaziki
1156 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:12

Grafie Jeee,to mela pro prcka kamaradka.

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:13
Reakce na paktofonika:

jo, prach na zaluziich se mi taky nezamlouva. ale stejne to delam jen s oknama. tak asi dvakrat do roka to vetsinou vyjde:-)

btw profesionalni myc oken mi vysvetlil, ze ty zaluzie se musi delat vyhradne nasucho chlupatou mikrovlaknovou uterkou, hlavne nenamacet (jen tak na okraj kdyby nekdo chtel tip;-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:18

Dnes by som mala upratovať, skúsim niečo vynechať. Ako píše crazydaisy že ten čas mohla využiť na niečo iné, tak si tak hovorím ze koľko času by mi ušetrilo keby som sa na to vykašľala. Budem nad tým premýšľať a skúsim niečo vynechať. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:22
Reakce na paktofonika:

já bych možná pouvažovala nad nějakou profesionální terapeutickou pomocí, voni tyhle věci maj tendenci se zhoršovat, kor jak je spouštěčem stres.

ad. sušička - mám ji měsíc a je úplně boží. Mám teda zvlášť pračku, zvlášť sušičku. Zatím jsem se do ní odvážila hodit všechno, nezničila nic, i když jedny silonky trochu ztratily barvu, ale to mohlo bejt i praním, byly nový. Šaty COS bych do ní asi taky zatím nedala, přeci jen byly dost drahý, ale jinak asi všechno. Hlavním důvodem ke koupi byla nenávist k roztahanýmu sušáku na prádlo, obava z plesnivění bytu a v neposlední řadě to fakt vyfouká všechny chlupy z oblečení, povlečení, i koberců, co máme v kuchyni. i z předložek v koupelně, který jsem měla za nevyluxovatelný.

Karja - nepočítej s tím, že to budeš mít za 3 hodiny komplet hotový, to fakt leda kdybys tam měla pár umělejch hadříků. Ale i tak je to velká pomoc, prádlo z tý sušičky stačí jen poskládat a uklidit.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:28
Reakce na Potrefenáhusa:

Jee gratulujem, viem že si si ju dlho priala 

Ako ja fakt nemám prblém zavesiť tých 10 vecí čo nejdú do sušičky. Staršie oblečenie tam hádžem normálne, mne išlo primárne o tie drahšie kúsky, to fakt radšej to prevesím. V byte máme strašne suchý vzduch, v tom predchádzajúcom bol zase veľmi vlhký, čiastočne aj preto sa sušička kupovala a pomohlo to. Sušiak mi nevadí, mám ho v izbe kam počas dňa nechodím. 

A nepísala som že sušička veci ničí ale že niektorým to neprospieva a nevyzerajú tak ako predtým. Ale ja som citlivá aj na mini žmolky, vyblednutia a pod. Oblečenie skúmam z blízka, pritom niektoré veci si iný ľudia nemajú šancu všimnúť ale keď ja o tom viem tak ma to štve. 

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:31
Reakce na paktofonika:

když já tam ten sušák pak mám ten jeden den a druhej den, někdy i třetí den...

Offline Potrefenáhusa
38930 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 11:34
Reakce na paktofonika:

mně asi na oblečení vaděj jen fleky a pak takový to onošení, kdy už to nedrží tvar.