"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:29
Reakce na MP Meri:

sorry:-) ale kdyz jsem byla kdysi davno na materske meli jsme tmavy nabytek, otevrene police. sidliste kde se dalsi rada prave dostavovala, tatrovky jezdily v konvojich. 1x denne bylo malo, hnus. odtud asi pochazi muj odpor k otevrenemu nabytku;-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:36

No mala som predtým dlho malú práčku na 4kg a prala som furt a to nehovorím o tom ak som chcela oprať veľkú deku alebo periny, vankúše a podobné veci. To sú hlavne aj veci ktoré dávam do sušičky. Ja som zástanca dvoch plnohodnotných spotrebičov.

A už som sa poučila a nekupovala by som nič lacné dočasu ale rovno poriadny spotrebič, alebo ak by bol problém ho umiestniť tak by som si to odpustila do času kým sa nepresťahujem.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:38

a který dny vynecháváš?!

No vlastne je to každý druhý deň, takže to vychádza na krátky (3x) a dlhý týždeň(4x). Bola by som rada za ten jeden úklid týždenne ale nejde mi to. Nechcela som sa chváliť alebo niečo také, skôr ma to trápi, mám v tom systém, už to zvládam celkom rýchlo ale unavuje ma to a namiesto toho by som mohla radšej cvičiť. 

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:42
Reakce na paktofonika:

obden kompletni uklid utirani prachu vysavani myti podlahy koupelen atd? to musi fakt zabrat hrozne casu:-( no je to prece taky pohyb:-) spis by me trapilo ze to fakt zavani obsesi:-/

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 08:59

paktofonika Díky, koupila bych něco pořádného, ale vzhledem k tomu, že pračku taky nemáme nic moc, tak mi to s novou sušičkou stejně nepůjde do setu. A hlavně i tak je na 4-5 kg. Já hodně třídim prádlo, takže 8 kg jedné várky bych sbírala přes dva týdny a tolik prádla ani nemám. No a jak dlouhý má ta sušička cyklus, jsem myslela, že bych to i s pranim dala jednu várku za 3 hodinky třeba. Na tý sušičce navíc mě ani neštve, že mi bude zasahovat do prostotu, stejně chci kupovat nějaké skříně a ta předsíň neni zase tak malá, ale že z toho pujde hluk, v koupelně je to přece jen odizolovaný.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:07
Reakce na Karja:

Tak ja tiež neperiem stále 9kg prádla ale ako hovorím, periem často deky, nemala som predtým kde oprať periny a pod. Proste 4kg je málo. V sušičke takisto suším prevažne prehoz na posteľ, posteľné prádlo, utierky, uteráky, deky a pod. Na to je podľa mňa 4kg málo, to by som sušila po jednom do aleluja. Ja ti to nechcem vyhovárať, len aby si nad tým premýšľala do budúcna. Čo ak budeš mať za rok za dva dieťa(napríklad) čo potom. Ja mám sušičku v spálni, zavriem dvere a nič nieje počuť. Ak máte predsieň oddelenú dvermi tak podľa mňa pohoda. 

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:10
Reakce na Karja:

Prvú som mala kombinovanú, je to už dosť rokov a bola som maximálne spokojná. Akurát ako sa rozrástol počet členov rodiny, už to nestačilo, proste už je nutné, aby šlapali dva spotrebiče naraz. Takže radím rozhodnúť sa podľa množstva prádla, ktoré treba vyprať.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:10
Reakce na Karja:

Prvú som mala kombinovanú, je to už dosť rokov a bola som maximálne spokojná. Akurát ako sa rozrástol počet členov rodiny, už to nestačilo, proste už je nutné, aby šlapali dva spotrebiče naraz. Takže radím rozhodnúť sa podľa množstva prádla, ktoré treba vyprať.

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:12

No a ešte, nad takou vežou, pračka a na tom hore sušička, si neuvažovala?

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:24
Reakce na Karja:

hluk je minimalni, to se s prackou neda srovnat, dejme tomu s myckou mozna. 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:26
Reakce na slniecko:

Uvažovala, ale jediné místo na pračku v koupelně je pod oknem a o to okno nechci přijít, větrám jím a hlavně je tam pěkné světlo a celkově ta koupelna vypadá líp.

No tak uvidim, my právě do předsíně moc nezavíráme, a mě hluk ze spotřebičů trochu štve. Co jsi měla za tu dvojkombinaci za značku? mě právě nevadí koupit nějaký spotřebič a pak holt při případném přestěhování už něco konečně pořádného, my máme ještě "letní byt" u rodičů a tam mi pračka stejně chybí...

paktofonika Jo, no já žádné takovéhle velké věci neperu - divný:-D. Nemám deky, peřiny mám péřový atp. Nebo možná tu pračku přetěžuju a narvu 7 kilo i do pětikilové:-D.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:36
Reakce na Karja:

Ja zase neviem čo iné by som do tej sušičky dávala pretože šaty, košele, tričká tam nedávam. Iba staršie veci, ponožky iba niektoré pretože som zistila že napríklad happy socks a fusakliam(značka) to nerobí dobre, spodné prádlo tiež nie, no proste by som tú sušičku ináč veľmi nevyužila, kupovala sa kvôli doporučeniu alergologičky. 

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:38
Reakce na paktofonika:

ja dam do susicky povleceni, deky, rucniky, uterky,  rifle a tluste bavlnene veci (typu mikina, teplaky, pyzamo), proste veci, co by dlouho schnuly

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:39

Jj, tak je to. Ale napríklad vo štvrtok robím viac vecí ktoré v iné dni nerobím, napríklad utieranie skríň zvrchu alebo dvierok, utieranie stien v kúpelni a tak, ale prach, vysávanie a umývanie zeme každý druhý deň, niekedy denne ak treba a kúpelna to isté. 

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:40
Reakce na paktofonika:

Všechno kromě fakt nějakých extra lepších věcí - tj. podprsenky, jemné kalhotky, a nějaké jakože lepší moje oblečení. Jinak uplně vše, partner žádnými hodobožovými věcmi nedisponuje, ani košile do práce nenosí. A hlavně doufám, že dneska ty sušičky zase nějak moc to oblečení neničí.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:42
Reakce na baltik:

A co nějaké svetry z uměliny? To je ještě takové plonkové, co bych tam ráda nacpala.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:42
Reakce na Karja:

No neničia ale na niektorých veciach je proste vidno že im to neprospieva, a väčšinu vecí doma mám cos a to sa bojím dať do práčky nieto ešte do sušičky, vlnené dávam niekedy ale to schne rýchlo takže podľa nálady ako sa mi chce. 

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:43
Reakce na Karja:

Elektroluxka.

Dnes práve idem spúšťať novú Elektrolux sušičku, sa teším viac, než z novej kabelky. U nás ide do sušičky prakticky všetko, snáď mimo siloniek, ešte aj čistý hodváb nechám po presušení na radiátore aspoň prefúknuť.

Už som si tak zvykla, že je mi nepríjemné na tele mať niečo sušené navoľno. A čo neprežije, má smolu.

Offline Karja
44776 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:46
Reakce na slniecko:

paktofonika Jo díky moc, já to tam nacpu všechno, protože nemáme přes zimu kde sušit, v bytě mě to už fakt štve a už mě to vlastně štve i přes léto, protože se věčně dívám na počasí, kdy bude pršet a kdy nebude, věšim to tam v 6 ráno než jdu do práce, no vopruz na entou.

49385 příspěvků moje polička 02. listopadu 2017 09:48
Reakce na Karja:

ja davam do susicky uplne vsecko. stejne tak do pracky, do mycky... jako mit ty spotrebice a pak pulku drlat rucne na to bych se mohla.. (vyjimka opravdu jen oblek, vecerni saty, draha vaza.. )