"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. srpna 2026 12:05

V Podolí na koupališti berou karty? Myslím, jak vstup, tak stánky s občerstvením.

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. srpna 2026 12:22

Kupuji si nový mobil, je opravdu tak jednoduché si všechno převést, naklonovat že starého do nového mobilu? Nebo je lepší zaplatit a nechat to na prodejci? 

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 12:45

Mha Japko na japko úplně v pohodě samo.

Offline Karja
44888 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 12:55

Mha Mně i ten android by šel poměrně snadno, ale problém byl, že ten puvodní mobil už byl hrozně starý, nescanovaly se mi qr kody atp..takže mi to dělalo potíže u toho převodu.

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 13:03

Mhanení to složité, jen pořádně cti, co ti ten mobil rika než to odklikas. I Android te docela navede. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. srpna 2026 13:22
Offline Muslik
581 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 14:29

Mha Samsung ty vyšší řady opakovaně luxusně naklonovano na androidu 

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 19:22
Reakce na Mha:

Kupuji si nový mobil, je opravdu tak jednoduché si všechno převést, naklonovat že starého do nového mobilu? Nebo je lepší zaplatit a nechat to na prodejci? 

​Už dvakrát, když jsem si koupila novej mobil, odnesla jsem ho z prodejny rovnou k operátorovi. Přehodil kartu, přetáhnul co bylo třeba, raz dva a hotovo. Neplatila jsem nikdy nic, vždyť jsem jejich klient

Jako člověk si to může udělat sám, ale víc by se s tím crcal...

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. srpna 2026 20:54

barbucha

Razdva hotovo by to asi nebylo, říkal, že bych to tam musela hodinu nechat:))

Jestli šlo o přehození simky, tak to jde asi rychle, tady jde o přetažení každé kravinky, co mám v mobilu, včetně volovinek a archivovanych telecích let. Právě proto jsem nad tím váhala, protože žádnej zdatnej technik nejsem, dokonce i čtu návody

Offline barbucha blogger
36065 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 20:58

Mha 

No tak by sis dala někde kafe... Já na tohle nemam nervy, nedokážu ani tu mini simku přendat jak jsem levá na všechno.

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. srpna 2026 20:59

barbucha

Na mini simku si musíš napřed koupit ty nový brýle

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. srpna 2026 21:04

Mám nový dotaz. 

Budu pronajímat byt. 

Na co si dát pozor, máte zkušenosti?

(Nájemce znám osobně, byla jsem se poradit v realitce, smlouvu teprve chystáme, energie nepřepisujeme. Pronajímám zařízený byt)

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 21:10

Mha

spíš než v realitce, bych udělala smlouvu s právníkem. Pokud už něco. Urcit smlouvu na dobu určitou + kauce. 

Lidé, co to dělají říkají, že vždy projet insolvenční rejstřík + exekuce. Jedno je zdarma a druhé tuším za 60 korun. 

Offline Aranel
6675 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 21:51

Mha Ty energie bych přepsala, je to mírně v rozporu se zákonem a taky se pak budete handrkovat...

Offline jerry
11315 příspěvků moje polička 13. srpna 2026 22:09
Reakce na Mha:

Na co si dát pozor, máte zkušenosti?

(Nájemce znám osobně, byla jsem se poradit v realitce, smlouvu teprve chystáme, energie nepřepisujeme. Pronajímám zařízený byt)

​1. poradit se s právníkem + smlouvu výhradně na dobu určitou + kauci, jak píše continuity

2. energie rozhodně přepsat

3. u vybaveného bytu nafotit vybavení (stačí celkový pohled do místnosti, cennější vybavení i separátně) + popis do smlouvy (značky elektrospotřebičů a pod.)

4. do smlouvy uvést jmenovitě všechny osoby, které budou byt užívat (pokud je to pouze nájemce, uvést výslovně), kvůli poplatkům za odpad

5. uvést počet předávaných klíčů a pod smluvní pokutou zakázat zhotovení kopií bez souhlasu (pokud to tedy není klíč, který bez karty nejde zkopírovat).

6. pokud v bytě domácí zvířata, tak do smlouvy výslovně uvedení do původního stavu (např. odstranění všech "stop" po jejich pobytu - vyčištění čalouněného nábytku, vybílení ušpiněných stěn)

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 07:50

Mha urcite sepiste seznam vybaveni, treba jako prilohu ke smlouve. Pokud mate v byte vybaveni na kterem Vam opravdu zalezi, tak to bych odvezla. Po zkusenostech jeste davame do smlouvy, ze najemce nesmi poskozovat steny a jine vybaveni (najemnici nam zatloukli velke hrebiky do dyhovanych dveri). A urcite jmenny seznam uzivatelu bytu s povinnosti hlasit zmeny. Ty asi budes muset nahlasit pocet uzivatelu sprave domu, vetsinou se od poctu lidi odviji poplatky za odpad. 

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 09:43

Z vlastní zkušenosti radím nepronajímat rodině a kamarádům. 

Offline continuity
43533 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:14

Torrah

Já to taky dělám nerada, ale muž kamarádům být pronajímá, teda dalo by se spíš říct, že půjčuje a problémy s tim nikdy neměl. Jednou se mu vrátil i v lepším stavu než mu ho předával (domluvili se, že místo nájemného vymaluje a tak). 

Offline jerry
11315 příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:22

Torrah 

Tak tomu se taky vyhybám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. srpna 2026 10:22

continuity máma má tu výmalbu normálně ve smlouvěTeď zrovna jí končil nájemník a musel vymalovat a vyspravit stěny.