V Podolí na koupališti berou karty? Myslím, jak vstup, tak stánky s občerstvením.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Kupuji si nový mobil, je opravdu tak jednoduché si všechno převést, naklonovat že starého do nového mobilu? Nebo je lepší zaplatit a nechat to na prodejci?
Mha Japko na japko úplně v pohodě samo.
Mha Mně i ten android by šel poměrně snadno, ale problém byl, že ten puvodní mobil už byl hrozně starý, nescanovaly se mi qr kody atp..takže mi to dělalo potíže u toho převodu.
Mhanení to složité, jen pořádně cti, co ti ten mobil rika než to odklikas. I Android te docela navede.
Díky ![]()
Mha Samsung ty vyšší řady opakovaně luxusně naklonovano na androidu
Kupuji si nový mobil, je opravdu tak jednoduché si všechno převést, naklonovat že starého do nového mobilu? Nebo je lepší zaplatit a nechat to na prodejci?
Už dvakrát, když jsem si koupila novej mobil, odnesla jsem ho z prodejny rovnou k operátorovi. Přehodil kartu, přetáhnul co bylo třeba, raz dva a hotovo. Neplatila jsem nikdy nic, vždyť jsem jejich klient ![]()
Jako člověk si to může udělat sám, ale víc by se s tím crcal...
Razdva hotovo by to asi nebylo, říkal, že bych to tam musela hodinu nechat:))
Jestli šlo o přehození simky, tak to jde asi rychle, tady jde o přetažení každé kravinky, co mám v mobilu, včetně volovinek a archivovanych telecích let. Právě proto jsem nad tím váhala, protože žádnej zdatnej technik nejsem, dokonce i čtu návody ![]()
No tak by sis dala někde kafe... Já na tohle nemam nervy, nedokážu ani tu mini simku přendat jak jsem levá na všechno.
Na mini simku si musíš napřed koupit ty nový brýle ![]()
Mám nový dotaz.
Budu pronajímat byt.
Na co si dát pozor, máte zkušenosti?
(Nájemce znám osobně, byla jsem se poradit v realitce, smlouvu teprve chystáme, energie nepřepisujeme. Pronajímám zařízený byt)
spíš než v realitce, bych udělala smlouvu s právníkem. Pokud už něco. Urcit smlouvu na dobu určitou + kauce.
Lidé, co to dělají říkají, že vždy projet insolvenční rejstřík + exekuce. Jedno je zdarma a druhé tuším za 60 korun.
Mha Ty energie bych přepsala, je to mírně v rozporu se zákonem a taky se pak budete handrkovat...
Na co si dát pozor, máte zkušenosti?
(Nájemce znám osobně, byla jsem se poradit v realitce, smlouvu teprve chystáme, energie nepřepisujeme. Pronajímám zařízený byt)
1. poradit se s právníkem + smlouvu výhradně na dobu určitou + kauci, jak píše continuity
2. energie rozhodně přepsat
3. u vybaveného bytu nafotit vybavení (stačí celkový pohled do místnosti, cennější vybavení i separátně) + popis do smlouvy (značky elektrospotřebičů a pod.)
4. do smlouvy uvést jmenovitě všechny osoby, které budou byt užívat (pokud je to pouze nájemce, uvést výslovně), kvůli poplatkům za odpad
5. uvést počet předávaných klíčů a pod smluvní pokutou zakázat zhotovení kopií bez souhlasu (pokud to tedy není klíč, který bez karty nejde zkopírovat).
6. pokud v bytě domácí zvířata, tak do smlouvy výslovně uvedení do původního stavu (např. odstranění všech "stop" po jejich pobytu - vyčištění čalouněného nábytku, vybílení ušpiněných stěn)
Mha urcite sepiste seznam vybaveni, treba jako prilohu ke smlouve. Pokud mate v byte vybaveni na kterem Vam opravdu zalezi, tak to bych odvezla. Po zkusenostech jeste davame do smlouvy, ze najemce nesmi poskozovat steny a jine vybaveni (najemnici nam zatloukli velke hrebiky do dyhovanych dveri). A urcite jmenny seznam uzivatelu bytu s povinnosti hlasit zmeny. Ty asi budes muset nahlasit pocet uzivatelu sprave domu, vetsinou se od poctu lidi odviji poplatky za odpad.
Z vlastní zkušenosti radím nepronajímat rodině a kamarádům.
Já to taky dělám nerada, ale muž kamarádům být pronajímá, teda dalo by se spíš říct, že půjčuje a problémy s tim nikdy neměl. Jednou se mu vrátil i v lepším stavu než mu ho předával (domluvili se, že místo nájemného vymaluje a tak).
Tak tomu se taky vyhybám.
continuity máma má tu výmalbu normálně ve smlouvě
Teď zrovna jí končil nájemník a musel vymalovat a vyspravit stěny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY