continuity toho 12. má být vidět ještě všech pět okem viditelných planet. A nad ránem snad i zatmění Měsíce
(pro ty, co chtějí dlouhou noc
)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Evaeva Ty planety bych nepřeceňovala.
Sweet Potato planety jsou vidět téměř pořád.
Poté co jsem teď na Tenerife jediná z rodiny nenašla ani mlhovinu Andromedy, uz na to naveky kašlu, fotky jsou taky dobré.
Sweet Potato já to nepřeceňuje, tou dobou už asi budeme na cestě domů. Ale přijde mi zajímavé, že se ty úkazy takhle shromáždily.
continuity slunce najdeš ![]()
![]()
já nemám ty brýle a výhled na západni obzor taky ne. Podle mě se to dost přeceňuje. když stačí vyběhnout z gauče do desátého patra kvůli zatmění Měsíce, tak to ještě 2x za tu hodinku absolvuji, ale že bych se musela vypínat k nějakým větším výkonům, tak to asi ani nepotřebuji. ![]()
Ty Perseidy jsou jiná, ale na to bude stejně lepší vyrazit až později.
Sweet Potato já to nepřeceňuje, tou dobou už asi budeme na cestě domů. Ale přijde mi zajímavé, že se ty úkazy takhle shromáždily.
Zatmění měsíce bude až 28. Teď je měsíc v novoluní, což je výhodné pro ty Perseidy, ale na zatmění potřebujeme uplnek.
continuity na Perseidy nevydržíme. Ani nevím, jestli takhle u Prahy budou extra vidět. Pro mimiňáka bude i ta osmá dost pozdě, domů se dostaneme až po deváté v tom lepším případě.
Mně se to líbí a děti se vyloženě těší. Akorát škoda, že to není přes den ![]()
My smeboli pred rokmi s deckami v USA na uplnom zatmeni a bol to velmi pekny zazitok, dokonca aj keby sa clovek vobec do slnka nepozeral. Ale tie sprievodne javy, zaspavajuce a budiace sa vtaciky, ochladenie a meiacikovite tiene, malo to svoje caro, takze my rozhodne pozorovat ideme.
Ale zas do Spanielska so svagrovcami odmietli ist, ze zas take aby na to idli ro tych davov a horucav to nie je.
Len som zvedava, kolko z tohoto ostatneho bude aj pri ciastocnom zatmeni.
No hlavně kdyby to zatmění bylo pres den, tak tu nutnost brýlí chapu, ale pri západu slunce mi to pravděpodobně oci nevypali...doufam![]()
Bývá v srpnu v COS výprodej nebo si to pletu a bude až v září?
Byl někdy nedávno, ne? Ergo hned tak bych další nečekala
Navíc cosáci s tím dělaj hrozný cavyky teď, vyjdou s tím vždycky až úplně poslední ze všech těch sesterskejch (arket, other stories).
K tomu zatmění. Nemusí být zajímavé jen pro astronomy.
rasaNori my jsme pouzivali vykuchany diskety, tak 2-3 pres sebe. Ale dneska se na to vybodnu, slunce u nas zapada za les.
Kokoska taky, ale dnes pujdu s helmou pro svarece:D
Kdo nemáte brýle, nechce se vám táhnout někam na kopec nebo cokoliv jiného, tak tady můžete z gauče i s výkladem.
continuity anebo tady Hvězdárna Brno, přenos z balonu
vysílat mají od 18:30
tady odkaz přímo na YT vysílání
Tak kdo jste viděli zatmění?
A kdo jste si před tím poslechli na ČRo Den trifidů?
Tak zítra...
OliveOyl Zítra už ne.
barbucha jo, myslím, že byl v červnu, tak by mi to taky přišlo příliš brzy, nechala jsem se těmi letními výprodeji zmást. Včera jsem tam narazila na šaty, co by se mi moc hodily ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY