"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 17:23

continuity je otázka, jestli by to v ty myčce ale nebylo stejný a nepomohla by tomu už ani zavěšena vůně ...

tim zrakem je to hodne 

Offline Tak Betty
6223 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 17:26

Moje kamarádka nemá myčku , nikdy neměla . Přestěhovali se z velkého bytu do menšího a říká , že by se jim tam nevešla . No já bych radši oželela jednu skříňku na hrnce. Dost často tam myje  nádobí její muž a už mu taky řekla , že to může být naposledy co si jejich dcera u nich dá kafe.

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 17:29

Potrefenáhusatak myčka to prostě umeje v dostatku teplé natlakované vody a v dostatku prostředku. 

Spíš to byla reakce na ten komentář, že přeci mají dvě ruce, tak to můžou umýt sami. No můžou, ale všechna čest domácnostem, kde to i v 70 letech umejou alespoň přijatelně.  

Offline Zuzuli
3895 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 17:38

Myrtila uspora vody je velka. My ve starem byte mycku nemeli, ani tam nesla nijak zapojit a muselo se myt rucne. Ale krom cca hodiny meho casu denne na myti nadobi, nam po prestehovani do noveho bytu s myckou ta spotreby vody dost klesla. A ja mam vyrazne lepsi nehty, nez kdyz jsem je denne machala ve vode s jarem.

Offline Tak Betty
6223 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 18:11

Sakra píšu hrubky

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 18:23

Tak Betty

Tady se kupoval nový sporák s troubou, protože na starém odešla varná deska. tu troubu nepouzivali, pekli vše v remosce nebo pak v mikrovlnce.

Tu troubu nikdy nikdo nezapnul, je fungl nová a nádobí se myje v ruce ve vodě ohřáté průtokovym ohřívačem.

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 18:41

Zuzuli Vidíš, to mě nenapadlo, porovnat, jak se nám změnila spotřeba, když jsme se přestěhovali do bydlení s myčkou. Minimálně ze začátku jsme jinak s vodou hospodařili asi dost podobně jako v bytě.

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 18:50

Myrtila u nás to bylo znát velmi a to se dítě zrovna začalo koupat ve velké vaně. I teď máme spotřebu vody fakt nízkou a to se muž v zimě namáčí ve vařící vaně místo sauny minimálně jednou týdně. 

Offline Kokoska
35230 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 19:21

continuity je mi 69 a troufam si tvrdit, ze to neni zadny strasny vek a doufam, ze za rok to nebude horsi. Holt si beru brejle. Spis bych vyplacala spoustu vody, protoze se mi hnusi napustit drez a macet v tom postupne vsechno. Mycku mame doma i na venkove.

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 19:31

continuity Tyjo, já snad dojdu prohrabat účty, muž je určitě bude někde mít on mi jenom hlásí, když nám zvednou zálohu, což se samozřejmě děje, jak nám přibývají děti a zvedá se cena. Ale vlastně netuším, jakou máme spotřebu. (Trochu nám to zkreslí splachování dešťovkou, pokud naprší.)

Offline letfenixa
10976 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 19:36

Naši umyvačku rezolutne odmietaju, otec už nedokáže riad umyť, keď mám snahu umyť ho ja, tak vraj 'po mne ostáva veľa vody na odkvapavaci', tak nech si to mama umýva sama. Ruky ju bolia, stať dlho nemôže,...

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 20:43

Vy píšete o rodičích, ale u nás ignoruje myčku sambo, prej blbe myje.. On si po sobě, a i po nás, když mu to tady nechám nádobí umyje, ale ne vždy pak utre, takže stejně to beru do ruky a ta kuchyne je takova ne vzdy prazdna, coz mam rada....On tam to nádobí ani nedává, prostě max když mu něco dojde, tak ji vynda. Ale nevím no, podle mě by stačilo abych jela na týden na dovolenou a k lecčemu by došel novemu:D

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 21:38
Reakce na Kokoska:

continuity je mi 69 a troufam si tvrdit, ze to neni zadny strasny vek a doufam, ze za rok to nebude horsi. Holt si beru brejle. 

​Buď v klidu. Babička měla vždycky i v  90 nádobí vypiglovaný a vyleštěný, jako nový. Neváhala mi vrátit skleničku s otiskem prstu

Na druhou stranu mám známou kde jsem se bála použít cokoliv...  když tam jednou milostánovi vyklouzl z ruky mastnej talíř, kterej vyndaval ze skříňky, dozvěděl se že je moc cimprlich - to přece nevadí když je ten talíř mastnej jen z tý spodní strany, z tý přece nejíš!

Offline barbucha blogger
36245 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 21:45
Reakce na continuity:

Myrtila u nás to bylo znát velmi a to se dítě zrovna začalo koupat ve velké vaně. I teď máme spotřebu vody fakt nízkou a to se muž v zimě namáčí ve vařící vaně místo sauny minimálně jednou týdně. 

​No, a v tomhle počasí posledních let ty sprchy xkrát denně k tomu... a stejně je ta spotřeba s myčkou menší. Ale asi v paneláku, když ti ta teplá teče furt, je ta úspora znát nejvíc - než když máš jenom bojler. Ten se prostě vypotřebuje a šlus, to tě omezí automaticky, myčka nemyčka.

Offline Kokoska
35230 příspěvků moje polička 28. srpna 2026 23:15

Karja kdyz tu nejsem, muz si oplachuje porad 1-2 talire dokola, s myckou se nekamaradi. Nejhorsi je, kdyz to pouzite oplachne, trochu necha zaschnout a pak nastrka zpatky. Vzdycky po prijezdu jde horni vrstva taliru a pribory rovnou do mycky. Vari si tak max kafe a caj, hrnce nepotrebuje.

Offline viktorka_od splavu
49486 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 08:14

tak muj spolubydlici je taky konzerva, jeho hrnecek na kafe do mycky nesmi:-) umyje si hned po sobe svuj talirek a kastrulek a lzici, i utre a sklidi. vic nadobi nepotrebuje. kdyz varim ja tak se toho samozrejme netkne

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 09:17

Kokoska Aha, no nám to myčka taky neumyje vždy dukladne, takze to neřešímve vysledku, zda je to rucne nebo v myce. Když máme návštěvu tak se podívám bedlivěji, na co jim to dávám a sobě to neřeším. Ale sklenice máme třeba hrozně poškrábáné, tam vinim spíš tu myčku. I když jsem je vloni obmenila, zase jsou už hnusne. 

Offline rasaNori
8894 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 09:27

Karja mě už vícekrát napadlo, že sdílíme sambaa pak je pořád kuchyň zaplácaná talířkama a hrnečkama, a místo aby ty dva poslední hrnky dal do myčky a tu zapnul, tak neváhá a vytáhne si něco neumytého z myčky, to si opláchne a pak to umyje a dá na odkapávač. Moje nervy

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 10:53

Karjapodle mě u sklenic hrozne záleží na skle. Co můžu doporučit jsou Eva Solo (jsou trochu dražší, ale Kulina mívá slevy, na dny Marianě určitě 20% a může do nich i horké) v říjnu jim budou tři roky, mám dvě různé sady a jsou pořád bez vady. Používám teda tablety somat, mají nějakou ochranu skla. 

Ale vůbec nevím od čeho tom záleží, od ceny určitě ne, mela jsem dvě WMF, které přišli s karafou. Jedna v myčce úplně zbelala a ještě se ustipla, druhá je lehce poškrábaná, ale pořád nějak ok. Takže sklo od WMF naopak nedoporučuji.

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 12:53

continuity Já mám klasiku Ikea, mně přijde, že je to jakoby poškrábáné z myčky, jak se to tam myje s nějakými zbytky tvrdsiho jídla, nějaká ta semínka a tak asi....

rasaNori jj no, ten můj si navíc vari sam, takze to je furt nekde neco:D. Ale jako nám hodně pomáhá, že bývá bezne dva dny v týdnu pryč i s noci, obcas i tri. Takže já si kolikrát hned ten večer co má následující den odjet tak nějak uklidim a pak si to druhý den úplně uzivam a ten vecer....co si budeme povidat to mam uplne mejdan:D:D. Jako samozřejmě on je hrozně k ruce, co se týče různého zařizování s holkama, vyzvedne, zaveze, doveze, kolikrát když tu mají nějaké kamarádky, tak já to nedávám tady celé to odpoledne být a je tu on....takže má to svoje výhody i nevýhody ta jeho nepřítomnost, ale ten klid, zejména esteticky, to je jedna výhoda no