"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 21:01

Myrtila u nás puzzle moc nefrčí, ale tohle a stolní hry jsou asi jediné hračky, co je nutím uklízet hned po použití. Z kombinace lega a vláčkodráhy může leccos vzniknout, ale puzzle už k ničemu dalšímu neposlouží a akorát se to ztratí nebo poztrácí. (Ačkoliv teď postrádáme asi 4 hrnečky z kuchyňky, absolutně netuším, kde můžou být )

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 21:08

Evaeva Tak naše děti jsou v kombinacích některých typů hraček poměrně tvůrčí, takže ten chaos tak nějak toleruju, ale zároveň jsou dost akční, takže je těžký to uhlídat, co přesně v tom chaosu mají, a když mi mimino přinese z dupla už pátou otevřenou fixu, tak to prostě popadnu a pak to lítá pak je chvilku uklizeno a přebráno a obvykle toho i dost skončí v koši, no. 
Kdyby bylo zašantročený něco typu par hrníčku z kuchyňky, to bych si ještě pískala konkrétně naše kuchyňka je roztahaná mezi 2 patry a v každém ty součástky plní nějakou funkci, i když ne třeba úplně kuchyňskou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 21:23

Myrtila jo, u nás už tenhle věk přešel a zároveň nenastal. Mně to nevadí, když to různě používají. Ale ty papírové věci je tahat moc nenechávám (a oni to ani nedělají). Ale ty hrnky nikdo nikde nemá a malý je potřebuje

Jinak já nesnáším takové to uklízení všeho do jedné krabice, třídíme to rovnou u toho, nebo to radši nechám vytahané. Takže ráno většinou startujeme s hračkami víceméně na svých místech. Není to samozřejmě dokonalé, v některých koutech se najde lecos, plus některé stavby chtějí ponechat, ale základ tam je.

Offline Gatita
8719 příspěvků moje polička 30. srpna 2026 17:44

Koupila jsem si kalhoty online, aniž bych si všimla, že se nesmějí prát. Jsem z toho otrávená a nevím, jestli je mám vrátit (nechci je nosit do čistírny), nebo risknout praní. Složení je 30 % vlna a zbytek polyester. Na omak je to takový jakoby filc, podšívku nemají. Žehlit se můžou. Značka Delected Femme. Co myslíte, riskly byste si šetrné praní na nízkou teplotu? 

Offline RoSa
10248 příspěvků moje polička 30. srpna 2026 17:47

Gatita hmmm, 30%.... a vlněný svetry pereš?

Offline Gatita
8719 příspěvků moje polička 30. srpna 2026 17:56

RoSa peru. I ty stoprocentní, a rovnou v pračce.  Ale jsou to neforemné svetry, toto má držet nějaký tvar, no. Ale asi máš pravdu, třicet procent je malý podíl. 

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 30. srpna 2026 18:02

Gatita asi bych se rozhodla podle toho, jak jsou ty kalhoty jinak dobré - jak sedí, jak se ti líbí materiál. 

Ta vlna tam může vadit nebo taky ne. 

Offline Tabea
8362 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 14:30

Nosí se v Česku nálepky (hvězdičky) na beďary? Syn si to teď v Koreji vymínil koupit, že to prý ve škole VŠIChNI nosí a bude to potřebovat, až bude v pubertě a že jsou zrovna zlevněný.
V životě jsem to na nikom neviděla, až teď v JK na dovolené. (Jsem sto let za vopicema? )

Offline žluťásek
8889 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 14:40

Tabea tady to pubertální holky nosí viditelně, zlatý a stříbrný hvězdičky nejvíc. Ale i jiný obrázky.

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 14:45

Tabea moje skoro 30leta kolegyně taky nosi viditelne 

Offline Catherinne
10901 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 14:47

Tabea taky už mi s tím přišly klientky do kadeřnictví. Ono je to náhodou supr, nerejdí si po tom těma věčně špinavýma rukama.

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 14:53

Tabea u nas to nosi gen Z kolegove velmi casto, zejmena ti, co pracuji v influencer marketingu a tedy vi, co je in :)

Offline Tabea
8362 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 15:02

žluťásek Potrefenáhusa Catherinne Lilly_Ku 

Ok, ok, jsem sto let za opicema. U nás ve firmě je to samej předdůchodce, hvězdičky nenosí nikdo. (Maximálně fusky do birkenstocků, ale ne jako trendfolloweři, ale jako ti, co dostali birkenstocky s uzemněním jako pracovní přezůvky. )

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 15:22

Tabea 

jj nekdy si rikam, kde jsou vsichni lidi pres ctyricet, u nas ve firme patrim k nejstarsim a ti ostatni starsi jsou minimalne director neceho nebo staff onoho a ja furt jen professional (panc quereinsteiger)

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 15:22

Tabea 

jj nekdy si rikam, kde jsou vsichni lidi pres ctyricet, u nas ve firme patrim k nejstarsim a ti ostatni starsi jsou minimalne director neceho nebo staff onoho a ja furt jen professional (panc quereinsteiger)

Offline JankaM
3145 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 15:45

Tabea dcera 12 let nosí

Offline Tabea
8362 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 16:49

Lilly_Ku já, zhruba v tvojem věku, jsem u nás skoro díťátko

Offline Tabea
8362 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 16:51

JankaM jen jako stylový doplněk? Nebo důvodně? Kde se to kupuje? 
Syn si hned tři nalepil, ale pokud bude po mně suchokůžák (vypadá to, že jo), tak je potřebovat nebude.

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 18:45

Lilly_Ku v klidu, já jsem nejstarší, jsem junior a těm lidem vuuubec nerozumim! A když se chci po nich opicit, většinou to dopadne dost blbe:D:D. 

Jo vloni se mě zeptala kolegyně, kolik mi je, ze se o tom bavili a nemohli se moc shodnout a když jsem jí řekla, že 35 tak mi odpověděla,,jezismarja Karjo":D:D:D

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 31. srpna 2026 18:56

Karja ja ti fakt rozumim

ke mne pry, ale ty nevypadas na ctyricet, hej podle me ti lidi ani zadny ctyricetilety lidi neznaji (vypadam uplne normalka na svuj vek, akorat sportuju) a mysli si, ze po ctyricitce uz je clovek v podstate nad hrobem, takze je pro ne absolutni prekvapeni ze nekdo v tom veku zije normalni aktivni zivot