"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 13:26

Karja jo s tím úklidem to nám úplně stejně.

A to není že by byl úplně nepořádný, ale je to prostě další obyvatel, který nechá hrnek na stole. 

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 13:34

Karja to mi řekni, jak to děláš s těma detma, když největší bordwl dělá chlap? U nás za sebou děti nevhavaj pořád strašlivou spoušť, tomu se snad žádnej chlap nemůže vyrovnat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 14:13

Potrefenáhusa přesně! Můj muž je teda v pohodě, myčku používá, koš na prádlo taky, linku po sobě setře. Ale ty děti

Nicméně teď jsme kompletně uklidili oba dětské pokoje, což jsem velmi ráda

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 14:24

Evaeva tak my mame detskej pokoj uklizenej, nikdo si tam nehraje 

zato kuchyň a obejvak

to je ale neustalej přísun bince 

Offline continuity
43803 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 14:28

Potrefenáhusa neboj, to se za pár let vyřeší. Děti zalezou a celé dny je neuvidíš. 

V kuchyni se dostane bordel na další level, pakliže si začnou vařit. Aktuálně jsme ve stavu, že už pochopily, že uklidnit se má nejenom talíř a pribor, ale také nádobí používané k vaření. Čekám až se to pevněji zafixuje a postoupíme na úroveň: otřít stůl a varnou desku.

Jako muž je schopen tohle vše udělat taky a taky to dělá, ale zásadně to nedělá ve chvílích, kdy si já myslím, že by se to udělat mělo.

Offline Karja
45023 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 14:54

Potrefenáhusa Na děti ještě můžu vychovne pusobit;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 16:48

Potrefenáhusa u nás si hrajou všude, ale o hračky ani tak nešlo, ty uklízíme průběžně. Ale utřeli jsme prach pod legomodely, vyházeli všechno z podpostelí, knížky jsem lehce protřídila a hlavně jsme uklidili tu půlmetrovou hromadu z obou stolů, vyklidili všechny přilehlé šuplíky a další místa

Jinak největší bordel jako svinčík dělají v kuchyni, to fakt můžu luxovat 6x denně. Mladší je navíc docela samostatný v kuchyni, leccos si připraví, ale po něm aby šla uklízečka.

Ty hračky vždycky večer vypadají děsivě, pokrytá podlaha tří místností a chodby, ale za pár minut je to uklizené.

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 17:01

Evaeva my mame na jídelním stoly kameni, nejaky peří z bažanta nebo z ceho, pak směs kinderbordelu jako křídy na chodník, papíry, sponky, fixky, gumičky do vlasů, svlečenou barbínu....to můžu několikrát denně vykydat a za chvíli je to tam zas 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 17:04

Potrefenáhusa náš stůl je trochu bokem, takže tohle tahají na jiná místa. Ale oblemcaný je furt.

Máme i to peří z bažanta

Offline Blanka
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 18:12

Keď tak čítam vaše skúsennosti, mala by som  sa svojim deťom dodatočne ospravedlniť .

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 18:33

Blanka to bylo v osumdesatkach, deti byly v roce bez plíny a ve třech po sobě myly nádobí 

Offline Zuzuli
3895 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 18:36

Potrefenáhusa

Jinak my doma uklizeme vetsinou tak, ze vezmeme kos na pradlo, do nej nahazime vsechno, co dcera po byte roztahala, odnesem ho plny do pokojiku a tam tridime. Aspon dvakrat tydne

Offline olte
767 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 18:41
Reakce na Potrefenáhusa:

Blanka to bylo v osumdesatkach, deti byly v roce bez plíny a ve třech po sobě myly nádobí 

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 18:42

Zuzuli ja to zametám smetakem v obejvaku na jednu hromadu a třídíme to tam. Ale my mame ten jejich pokoj v patre, chodej tam víceméně jenom spat, tak je logicky, ze zijou v obejvaku, kreslej a vyrabej u jídelního stolu (jinej nemame )

ale trousej to svy smetí všude 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 19:21

Potrefenáhusa - no k takej dokonalosti sme to, samozrejme nedotiahli , tiež sme deťom vyčítali ich neporiadok, len to teda skutočne nemalo také grády, ako tu čítam .

Offline Zuzuli
3895 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 19:27

Blanka mozna jste jen nemeli tolik veci

Ja kdyz srovnam svou krabici s hrackami na zacatku devadesatek a ty haldy balastu, co nam sem ted prarodice nosi jako darky pro dite... tak to tehdy bylo fakt uklizeno vic a rychleji 

Offline Blanka
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 19:31

Zuzuli -mozna jste jen nemeli tolik veci

Tak to rozhodne ,

Offline Myrtila
5514 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 20:54

Zuzuli Na to jsem přesně nedávno vzpomínala, na svou jednu bednu hraček, velkou asi jako bedna od banánů, musela se mi vlézt pod postel, to bylo uklizené hned. Teď pořád něco třídím, lego, duplo, autíčka, knížky, puzzle... už jsem poprosila příbuzenstvo, aby klukům dávali jenom hračky, co nemají milion součástí, takže žádné skládačky, krabice her a podobně. Oni to stejně jenom sesypou a pak si s tím stejně nehrajou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. srpna 2026 20:57

Zuzuli my teď uklízíme každý den fakt všechny tři pokoje, jak jsme doma. Ale mně to nepřijde tak hrozný popravdě, sice to vždycky vypadá jak po výbuchu, pokrytá podlaha, ale vlastně je to pár stavebnic, autíčka a věci z kuchyňky třeba. Je to docela uspokojivé vlastně, velmi viditelné výsledky se dostaví rychle

Offline rasaNori
8894 příspěvků moje polička 29. srpna 2026 20:57

Při pohledu na náš stůl si vždy říkám, že jde vidět, že tu žijeme:D