"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 15:31

Mutziputzi Dyť na to měla založený samostatný vlákno, tolik stran to mělo! 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 15:41

Karoleena je no neke, kde sem blbec zevlovala??

Offline peckeli
10 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 15:50

Jakou funkci plni funkcni parka s kapuci oproti ostatnim "nefunktnim" parkam v nabidce? 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 15:51

Nevím, jestli to byla ona, ale pamatuju si někoho, kdo řešil, jestli když žena má hypotéku na byt a partner se k ní přistěhuje z podnájmu, tak jestli by měl přispívat a jakou měrou, jestli platit půlku všeho, nebo jen energie, nebo celé energie a k tomu chodit s košem, no pár stran to mělo.

Ad důvody svatby - my měli oba houby, jak jsme psala, můj vztah ke svatbě byl spíš negativní, ale pro muže to bylo důležitý, a to pro mě důvod byl. Jinak bych řekla, že většina z nás je odchovaná na idee romantický lásky, ke který svatba patří, a pro hodně lidí je klasický manželství pořád hodnota, tak možná i proto se lidi pořád ještě berou.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 15:56

Zina Jo, to bylo ono, modelový pár Anička a Honza nebo jak? Docela zamotanej příběh... 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 16:18

Karoleena Anču a Honzu si nepamatuju, ani ty velký prsa a blond vlasy do pasu, ale docela spletitý to bylo :-).

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 17:11
Reakce na Berta:

Srandičky dámy, na to vás užije, ale naučit se pořádně maďarsky, abyste vypomohly kolegyni v nouzi, to ne... 

Offline Tak Betty
6160 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 17:27

Ona to pak hodně promazala, než přestala přispívat. Dobře se četla.

Online continuity
43206 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 17:54

tak ja teda majetkove duvody k manzelstvi chapu zcela dobre, ale trochu jinak nez vetsina diskuterek. totiz, kdyz jeden z nas otrci kopyto, dedit budou jenom deticky. toto je jediny duvod, pro ktery vubec nejake manzelstvi zvazuji.

co se tyce majetkoveho usporadani, tak tady manzelstvi jako instituci nepotrebuji, byt mame na pul, hypoteku platim z meho uctu (ale technicky plati ten, kdy prave nejake penize ma a kdyz mame oba dva, tak neco usporime a pak vrazime do neceho a takto stale dokolecka).

pokud se jako manzelka prestahuji do bytu po prababicce, moje to stejne nebude a ani BSM. doporucuji si toto vyjasnit pred obradem, protoze ja bych to treba do BSM neprevedla, prave proto, ze to muze dopadnout jeste vselijak. takze stejne dojde na nejake smlouvy a dohody mimo toho manzelstvi, aby se to vyresilo. 

a nejake rozhodnuti zustat s nim naveky... tak to jsem tak nejak ucinila, kdyz jsem souhlasila s nechranenym sexem pro ucely poceti. puvodne jsem rikala neco o tom, ze svadba bude az si deti dojdou k oltari po vlastnich, ale postupem let mi to chybi min a min. vlastne jediny, kdo by o to cele stal jsou nase deti a ty hlavne jako prilezitost k veselce a moznosti sypat ruzove listky na matku oblecenou za princeznu. co mi jako duvod prijde docela malo, ditka si musi nechat zajit chut. 

co se tyce zmatku v rodnem liste, myslim, ze jsou radi, ze maji rodice oba dva doma, znacna cast jejich spoluzaku je z ruznych neuplnych rodin tam nastavaji teprve zmatky. ze jsem se ve skolce predstavovala prijmenim deti, mne nijak nebralo, ve skole uz ucitelky maji asi vyssi vzdelani a jsou s to si zapamatovat, ze jmenuji jinak (a ucitelka starsi dcery me ve skole uplne ignoruje, tak ty by asi bylo jedno i kdybych se jmenoval kazdy clen rodiny jinak).

Online Sweet Potato
40508 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 18:07

Opět jsem zas o něco šťastnější v té naší stověžaté. Kolem nás se možná polovina dětí jmenuje jinak než jejich maminky, kolik z matek si nechalo po svatbě své rodné příjmení a kolik se vůbec nevdávalo, nemám tušení. Fakt jinde panuje takový středověk?

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 18:12

Sweet Potato Ano, středověk panuje třeba na severu Moravy. Nepřijatelné že bych si nechala své příjmení. Nepřijatelné že bych nepřechylovala. A že jsem obojí chtěla. A ano, když jsem to zmínila, bylo to bráno jako projev nedůvěry. 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 18:40

Mám předmanželskou smlouvu, tedy jasně napsáno, že jsem přišla s holou prdelí. Během 10 let jsem se sice nepodílela na hypotéce již postaveného domu (výlučný majetek manžela), ale zajišťovala provoz domácnosti - nákupy, menší vybavení nábytkem, renovace dvou místností (o kompletním servisu úklid, prádlo, jídlo, zahrada, ani nemluvím), částečně leasing na auto. No a jdu pryč s holou prdelí, neb mé výdělky byly tak akorát na pokrytí chodu domácnosti a mých výdajů na sport. Tož tak :-)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 19:01
Reakce na continuity:

pokud se jako manzelka prestahuji do bytu po prababicce, moje to stejne nebude a ani BSM. doporucuji si toto vyjasnit pred obradem, protoze ja bych to treba do BSM neprevedla, prave proto, ze to muze dopadnout jeste vselijak. takze stejne dojde na nejake smlouvy a dohody mimo toho manzelstvi, aby se to vyresilo. 

​Chapu důvody, proč bys imaginární byt nepřevedla do SJM, na druhou stranu bych se ani jako partner nechtěla podílet na zhodnocování majetku, který prostě není společný. Taková patová situace . Já bych asi byt pronajímala a pořídila nějaký jiný, společný, třeba i na hypotéku. 

Online continuity
43206 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 19:09

Krehutka taky jsme to takto tehdy udělali. Tchyně si myslela, ze svoje úspory vrazim do bytu jejího synacka. No tak to neklaplo. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 19:18

continuity Tak tos to udělala chytře. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 19:21

KoraKora Já se taky jmenuji jinak než máti a před dvaceti lety to byla na malém valašském venkově celkem exotika. Teď už si myslím takové novinky dorazily i do těchto vzdálenějších koutů galaxie.

Offline Edge
1739 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 19:30

Berta z práce znám jednu advokátku, která i tlumočí u soudních jednání, ale doma na ni nemám kontakt... ale můžu se jí v pondělí zkusit zeptat... co potřebuješ přeložit?

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 19:32
Reakce na Sweet Potato:

Fakt jinde panuje takový středověk?

​Asi jak kde. Tady (Podkrkonoší) mi to taky přijde běžný a normální. Ať už kamarádky, známý, nebo ostatní ženský třeba ve školce...

Ještě donedávna jsem se dokonce třeba já a syn jmenovali stejně a partner jinak. To je teprve "soda".  Teď už má manžel moje příjmení, takže je všechno "v pořádku". 

Offline Karja
44768 příspěvků moje polička 08. prosince 2017 20:28

Sweet Potato Nepanuje, já jsem z hrozné díry mezi Prahou a Brnem a máme ve vsi dokonce tři chlapy na mateřské dovolené, a to od mimina. A taky placené chůvy. Nějaký jména a svazky se v tomto bordelu už samozřejmě neřeší:-D. Všechno je o tom, jak se tim kdo zaobírá, pokud mě budě zajímat, že to řeší v hospodě nebo sousedi, tak je to spíš můj problém než jejich:-D.