Asi ani já. Akorát že u tebe je to "pořád dobrý", u mne "pořád blbý"![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Tak jsem si už začínala myslet, že jsem jediná, kdo má po vyzkoušení několika bezsilikonových šamponů a šamponových mýdel vlasy naprosto strašné - splihlé a na první pohled podivně mastné. Na omak je to spíš jako by byly navoskované - a nedaly se vůbec rozčesat....ale fakt vůbec, a to ani tangle teezerem (a protože mám delší vlasy, tak jsem měla pocit, že jsem na hlavě měla navoskovanou deku). Vyjít mezi lidi se s tím fakt nedá...
Nejvíc mě naštval Daddy-O od Lushe, který jsem koupila na základě zdejší informace, že po něm vlasy nádherně voní po fialkách. Voní opravdu božsky, aly ty moje vypadaly tak, jak popisuju výše. Skončil u dcery a tak se můžu aspoň kochat jeho vůní.
Nedávno jsem si koupila litrové balení Orifluida a k tomu od téže značky i olej na konečky a konečně je to ono.
Ale stejně mě pořád lákají i ty šampuky - akorát nevím, jestli to neskončí stejně blbě.
Jiná Realita tiež nechápem, majú zmáknutý marketing a pekné obaly a spolupracujú s blogerkami, takže asi tak
Karja no tak zrovna s Alverde dobrú skúsenosť nemám a to nielen u šampónov. Všetko čo som kedy od nich mala, bol prúser.
Inak teda nech si každý vlasy umýva čím chce, ak mu to vyhovuje. Myslím, že zrovna u kozmetiky fakt platí, že každému funguje niečo iné.
Ja nejakú "bio" kozmetiku fakt neprežívam, len mám vysledované, čo vyhovuje mne.
Kdysi jsem na mytí vlasů zkoušela lávovou zem, to byl ještě další level hrůzy. Nerozčesatelné elektrizující krepáky, sem tam se ty vlasy z vyděšení nějak podivně zvlnily, no krasavice k pohledání :-)
Šampuk z Lush jsem po pár použití taky zavrhla, skončil nastrouhaný v mističce jako vůně na WC.
Nedávno jsem jen tak z legrace a kvůli příjemné vůni koupila nějaký Balea Professional za čtyřicet káčé s tím, že případně s tím umeju podlahu, a byla jsem překvapená, jak pěkné vlasy mi udělal, takže na tu podlahu zatím nedošlo.
KoraKora A já k tomu vůbec nevim, to je to šampuk![]()
Mám předmanželskou smlouvu, tedy jasně napsáno, že jsem přišla s holou prdelí. Během 10 let jsem se sice nepodílela na hypotéce již postaveného domu (výlučný majetek manžela), ale zajišťovala provoz domácnosti.....
Vůbec to prosím neber nějak špatně, ale můžu se zeptat, proč jsi se vdávala? Podle toho co o tobě vím, připadáš mi dost volnomyšlenkářská, určitě ne typ, který svatbu "potřebuje", pokud se nepletu, děti taky nemáš...tak mi prostě přijde zvláštní brát si někoho, kdo chce předmanželskou smlouvu, zvlášť takto drsnou :-) Pokud jsi ji teda nechtěla ty. Asi bych v tom případě raději zůstala žít nahromádce.
Jiná Realita Wanda von Dunajew To mám stejně, když někdy třeba na chalupě musím umýt vlasy tím, co tam je, tak je to děs. Používám bez silikonů už dlouho dobu. Jen teda ne žádnou zvláštní značku.
Stačí mi umýt jednou za 3 dny, což jsem si dřív mohla nechat jen zdát. Vlasy se mi nemastí a hlavně i drží celý den vyfoukané. Další ny to jen přefouknu. Lesklé je mám taky, což je pomalu zázrak, protože je nemůžu už několik let barvit a měla jsem z toho původně dost hrůzu.
Ounz To by mě zajímalo, jak dopadne manželství, když na svatbu přijdete s MP Marge obě :-)
dzizisketa No jo, ale najíst se chodíš jen na cizí svatby...víš jak to je "mohla to být nádherná svatba....kdyby nebyla moje." ![]()
Garfie vidělas někdy Válku Roseových? ![]()
Ounz
už mám představu
Karja vůbec. ani po přidání lávové země do šamponu. prostě načechrané, lesklé.
je to asi typem vlasů. pokud má někdo takové ty hrubé, tak to pro něm možná není. já mám naprosto hladké, tenké, úplně rovné vlasy. jak na to dám silikon, tak z toho mám vlasy a la vodník. hlavně v zimě u mě nepřipadají umělé šampony vůbec v úvahu.
Já jsem teda s Aussie šamponem a kondicionérem spokojená, ale jen s tím Miracle Moist, zkoušela jsem ješte dva jiný a ty byly dost průměrný... Naopak Aussie suchej šampon za mě otřes, ani jsem ho nespotřebovala a letěl, s Batiste naprosto nesrovnatelnej.
Jinak šampony bez silikonů taky obecně preferuju, mám takový jemný, řídký, polétavý vlasy co se rychle mastí a při dlouhodobým používání něčeho silikonovýho mám vlasy čím dál tím zplihlejší a mastný ještě rychleji než obvykle.
Pinot Noir No přesně, mrtvé roští, to je uplně přesný:-D. Já jedu teď v Elsevu na objem a ve spreji, co mi poradila Berta a jako jo, když to vyfenuju v předklonu nebo dám natáčky, dá se tomu říkat někdy hezké vlasy.
Wanda von Dunajew No, já myslim, že Alverde jsou prostě docela srač.ový věci, jenom se to nějak tváří. Jednou jsem viděla fajn dokument o kosmetice, tak tam Alverde dostalo co proto, bylo to tuším německé, už jsem to jednou pro někoho dohledávala a nenašla:-/. Škoda.
Ale Lush není zase tak přírodní ne, vždyť jen toho smradu, že by to příroda nevyprodukovala, tak tam snad nějaká chemie bude ne a nemuselo by z toho být roští. Už se vidim, jak takovou divnou věc jako jetej šampuk cpu nějaké své kamarádce myjící se březovým šamponem!
Dadoo Mutziputzi Poprosila bych Gisele Bündchen a Carrie Bradshaw ať s těma jejich hárama neprovokují:-D Díky!
Jiná Realita Tak já mám buď vodník a nebo roští:-D. Já si ty šampony snad budu sama míchat:-D.
Karja tak aj tá "príroda" sú v podstate chemické zlúčeniny, nie?
ja na nejaké rozlišovanie príroda vs.chémia môžem zvysoka, proste niektorá chémia mi vyhovuje viac a niektorá menej. Niekto má zas alergiu na orechy a to je čistá príroda, nie? Tiež ho nebudem presviedčať o tom, že si vymýšľa...
Wanda von Dunajew Jo, já to v kosmetice taky neřešim. Jednak je to pro mě fakt vyšší dívčí a druhak, když jsem zkoušela nějaké přírodní věci na pleť - typu oleje a tak, dopadlo to vždycky děsně.
Karja Já mám dojem, že to "přírodní" ve vztahu k Lush je takovej mýtus, kterej Lush osobně ani nešíří, podle mě spíš staví na tom, že je to handmade, netestovaný a čerstvě připravený, taky si dost jedou na té bezobalové vlně, ale ekobio štempl jejich surovinám spíš přimýšlí jiní, páč se to trochu samo nabízí..
Karja mno tak ksicht, to je kapitola sama o sebe. Na telo si môžem napatlať prakticky čokoľvek, ani ropné deriváty ma nerozhodia... na vlasy už to mám celkom zmáknuté, ale ksicht... tam mám pocit, že sa snáď osypávam aj z obyčajnej vody, respektíve že všetko chvíľu super a o týždeň zas úplne naopak. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí