"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 12:42

baltik  aha pardon až teď čtu, že jste chtěla dětskéj.. Já to přečetla naopak..

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 15:25

slniecko RBR vyrabi v evrope, behem vyroby netestuji a nevyvazi nikam, kde by zakon vyzadoval testovani na zviratech, jsou tedy cruelty free.

To druhe jsem jeste nepotkala, zkusim se po tom podivat.

Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 15:34

Cérenka si usmyslela hodinky z US e-shopu. Kalkuluje mi to k prodejní ceně (jak poznalo, že jsem z ČR, tak orientačně v CZK) i VAT ve výši odpovídající české, přepravce je UPS. Přímo potvrzení , že by DPH v česku odvedl přepravce, jsem se ale nedopátrala. Máte s tím někdo zkušenost, že by UPS  odvedl za kupujícího  DPH při dovozu (z toho, že mě e-shop tu cenu zatím takto počítá, bych chápala, že ano)?

Offline ISON
329 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 15:48

Luna A strouháš na hrubším struhadle? Není to taková piplačka jako úplně nadrobno a rozmíchat jde v pohodě

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 15:56

ISON uz jsem to dnes dostrouhala na jemnym. Sice opruz, ale po dlouhe dobe pocit hezkych vlasu, i kdyz barva uz je na me  docela vyrazna.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 16:05

Pouzivam sampon pac se mi nejvic libi, jak se jmenuje (Dumb Blonde) 

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 19:31

Garfie Tu smlouvu jsem v té době docela chápala, manžel má profesi, kde ručí svým majetkem. Vdávala jsem se protože mi to v té době přišlo přirozené. Měla jsem manžela ráda a chtěla jsem někam "patřit". Ono to na začátku fakt nebylo nijak zlé. To až postupem času jsem zjišťovala, že mladý pán investuje jen do sebe a svých koníčků a že se jeho nemalé výdělky nijak neodrážejí třeba ve stavu domu nebo domácnosti. No co, nějak bylo, nějak bude, holt jsem blbá a nenašetřila si pro případ.

Offline ISON
329 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 19:52

Luna Nasadilas mi brouka do hlavy, už jsem sebe samu skoro přesvědčila, že si pro jednu tabulku skočím a po letech si zase uspořádám hennovou seanci

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 20:09

Je pravda ze Gatwick je narocnejsi skrz cestovani? Ja v LON vzdy letela na Heathrow, s GTW nemam zkusenosti, poletime asi Lon a pak vlakem do York.

Z kontinentu asi zase do LON, Viden a Praha moc nevypada. Predpokladam ale, ze na GTW litaj treba z Prahy docela dost?

Koumam porad, jestli lete do Manchesteru, nebo toproste nechat na otocku Londyn, pac to bysme mohli stravit den dva i tam. Ale slysela jsem ze GTW je desnej skrz dopravu.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 20:46

0zero7 Lítám jedině na/z Gatwick a přijde mi to super.

Jediná (malá) komplikace může být Gatwick nord - ale velmi snadno přejedeš na South spojovacím vlakem. Najdeš ho bez problémů, jezdí snad po 10 minutách a přejezd trvá asi 5-10 minut.

Pokud bys jela do centra Londýna, jsi pak ze South na Victoria cca za 40 minut. Vlaky mají stanici přímo na letišti.

Nevidím na GTW jediný problém.

Z Prahy se na GTW lítá hodně. Namátkou jen Smartwings na South a Easyjet na Nord.

Ale fakt to není absolutně žádný problém. Když to zvládám úplně sama i já, ani nemůže být 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 20:57

Dadoo Aha, dik, ja litam hodne, ale na GTW jsem nikdy nebyla, potrebujem pak vlakem z centra, takze se tam nejak musime dopravit. Zpet do CAN z Londyna by se dalo, kdyz dame nejaky nizko nakladovy let pha GTW.

Kamaradi mi prave rikali, ze Heathrow je lepsi skrz ten jinej (lepsi) vlak, ze na Vic station je to z GTW asi 1.5 hod

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 21:17

Jeste mam dalsi blby dotaz, jak je to s placenim za popelnice? Je to plosne CZ nebo municipalitne?

Vim, ze jsem vzdycky posilala potvrzeni, ze ziju mimo CZ a dobry. Prej od 2015 to clovek musi platit tak jako tak. Mam v CZ byt a myslim je tam nahlasene trvale bydliste. Tak se to k tomu, predpokladam, bude vazat.

Nevite nekdo? Me ted napsali ze dluzim 2 tacy za popelnice.

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 21:22

0zero7 nevím co myslíš tím municipality, asi dle města. což teda ano. každé město/obec to má řešené po svém. taky platím za dceru i když tu nežije. potvrzení brno neuznává. já bych to radši zaplatila, lepší než pak řešit ještě penále a tak

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 21:48

viktorka_od splavu Diky, ja nemam problem to zaplatit, naopak, platila bych rocne, ale nevedela jsem, ze mam, papir samo poslali az po x letech. Email na me taktez maji....

Zaplatim a pohlidam si to v kvetnu. Dikes

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 21:49

0zero7 JJ, rozhoduje o tom mesto. Taky platim, za sebe i za deti, protoze ta mame trvaly bydliste, kteryho se nechci vzdat....u nas mi pani na urade rikala, ze kdyz  napisu prohlaseni, ze platit nemusim (minulej rok), ale neni to zadna zavratna suma, takze to radeji normalne platim. Ja bych asi zaplatila, nez se s nima dohadovat a riskovat penale. 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 21:54

0zero7 ahaa:-) no oni asi nemají povinnost tě upozorňovat, já bych se skoro bála že stát se to v krně tak si počkají a pak rovnou pošlou exekutora:-( blbý je že ani nemusí pomoct nastavit si trvalej příkaz protože částka se stanovuje každej rok znovu, může být jiná. tak nějaký upozornění do kalendáře:-)

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 22:07

0zero7 Na Heathrow jezdí přímá linka metra (modrá Piccadily). My jsme teď letěli na Stanstead a z Liverpool Street to bylo vlakem za 50 min.

Online barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 22:09

Dadoo 

Pamatuješ, jak jsi tady prakticky ještě nedávno šílela, jak tu cestu zvládneš? 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 22:09

Kde mam koupit purpuru a frantisky, ale fakt echt, ne chemicky svinstvo z Ciny?!

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 11. prosince 2017 22:12

barbucha Pamatuju  a stačilo to jednou absolvovat..