Zarinya Když holt musí mít jiný platební karty než zbytek civilizovanýho světa, tak co s nima? ![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
coralline EC kartu maj jenom skopčáci![]()
Mutziputzi Ano, ty já myslím.
Ale ono to není mimo. V řetězcích v Německu zaplatíte nejčastěji i klasikou (Visa, MasterCard), ale v menších obchodech nebo restauracích je často nepřijímají. Lze tam ale platit právě debetními kartami Maestro.
KonečněTady Maestro je Mastercard, pochybuju že by je někde brali a MC ne
KonečněTady Maestro je Mastercard, pochybuju že by je někde brali a MC ne
Vím, že je to od MasterCard a zní to divně, ale opravdu je v tom rozdíl.
V Německu berou bez problémů ty jejich EC Karte, které jsou duální s Maestro Kartami. Ty jsou taky celkem často přijímány. Méně často pak berou VisaKarty a MasterCard. Poslední dobou se dost zlepšili, v řetězcích už to bývá bez problémů. Ale nejednou nás to v Německu vypeklo, že jsme předpokládali platbu kartou, ale akceptovali jen ty EC/Maestro
Zmiňují to třeba v článku tady (první, na co jsem narazila - teď koukám, že zrovna novinky)
KonečněTady No dobre no, tak jsem zas chytrejsi![]()
Jen mi vrtá hlavou taková krvina - jakýmu typu ženských to tady říkáte "tetina"?
Gellnerova Neupravený ženský kolem 50
Gellnerova já myslim celkem všem bez rozdílu věku a upravenosti, ale přiznám se, že mě to slovo mírně hněte...
Zarinya A ja EC kartou vzdycky v CR platila bez problemu...![]()
Tabea zvlastni.
od jara mam jinou banku, a s novou kartou uz by nemel byt problem, ale se starou od Sparkasse (coz je mimochodem strasna banka )to neslo.Posledni zkusenost 2 roky zpet .Nejen v Cesku ani v Recku a nektere eschopy take ne.
Gellnerova Říkáme? Ono se to tu nějak zásadně rozpleveluje? Nestraš!
mám pocit, že to používá jen Barbucha, a ta tak říká každé ![]()
rasaNori Soudce vynášel výrok, rozsudek. Uvedl ho lat. slovem ergo (=tedy) a klepl kladívkem.
Ja znam ergo kladivko ze Shakespeara, ale ted nevim ci to byl preklad (nejakej starsi urcite - Sladek?). Pouzivaly to vzdycky postavy v takovy ty mezihre, kdyz to byla mluvena rec a ne blankvers.
Je to moje oblibeny, ale celej zivot premejslim kde to ten prekladatel vzal! ![]()
Sweet Potato jsem to četla víckrat,je ale možný, že to je dycky Barbucha. Jsem cekala nějakou záhadu,a ona je to jen taková nějaká starší s vodrostem
.
Gellnerova Barbucha nemá vodrost!![]()
Sweet Potato ...kdovíjestli :D
Sweet Potato ...kdovíjestli :D
Gellnerova Haha, tetina říkají moji gay kamarádi takovým těm týpkům, co jsou "moc", prostě zženštilí...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí