viktorka_od splavu chci názor laické veřejnosti, medicínkský názor znám. a hlavně chci znát zkušenosti místních soudružek
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
martek01 tohle jsem řešila. ORL, řekla, že trhání mandlí je přežitek, že mandle jsou nenahraditelné a je blbost zbavovat se jich a příčiny chronického zánětu je potřeba řešit jinak. Zásadní byla změna životosprávy, přírodní preparáty na posílení imunity (yuka, hlíva, rakytník, česnek...) a snížit fyzickou aktivitu na únosnou mez (jako ne si lehnout na půl roku do postele, ale omezit sport nějak trochu víc než lítat po maratonech prostě) chodit na procházky a mít trpělivost. Domluva byla taková, že vysadíme atb a začnem řešit to posilování imunity. Po půl roce takovýho přístupu konec zánětu. Radila jsem se i se sousedem ORL a byl stejného názoru.
Ale asi taky záleží na příčině, ta může být různá a u mě se jednalo hlavně o to, že jsem si dost nakládala a imunita šla do háje.
děkuji všem za info ohledně lupénky.. ten dr. Michaels ..to je teda cenově slušná darda...
U pacienta bude určitě problém v psychosomatice..workholik, věčně ve stresu, ale ho tento způsob života strááááášně baví... no na zabití.
Kokoska Doktor je bez diskuze. Ale pokud už musím zrovna tuhle partii těla ukazovat, fakt netoužím po tom, aby na mě ziralo x dalších pacientek a stejně tak já na ně. To mi ponižující přijde hodně a docela mě šokuje, že je to stále běžná praxe.
Souhlasím a podepisuji v plném rozsahu. :)
Kokoska Doktor je bez diskuze. Ale pokud už musím zrovna tuhle partii těla ukazovat, fakt netoužím po tom, aby na mě ziralo x dalších pacientek a stejně tak já na ně. To mi ponižující přijde hodně a docela mě šokuje, že je to stále běžná praxe.
Anketa:
Opravdu tam některé z vás při vizitě v porodnici nějaká spolupacientka zírala?
Prosím o informaci ohledně přípravků Dr. Michaels, konkrétně, je-li třeba používat celou sadu, nebo stačí jen mazat postižené oblasti krémem? Za jak dlouho lze očekávat nějaké zlepšení? Děkuji.
Myslíte, že má na lupénku nějaký vliv (pozitivní, samozřejmě) návštěva solné jeskyně?
martek01 doufám, že to není ironie, kterou jsem nepochopila ![]()
tak či tak, níže moje mandlová zkušenost. popis není příjemný, varuji každého předem, aby to kdyžtak nečetl.
já jsem strašně dlouho trpěla na takový divný zánět mandlí - dělaly se mi čepy, sem tam mě bolelo v krku, sem tam jsem to měla zarudnuté. nic velmi zásadního, ale bylo to dlouhodobě obtěžující.
jednou se to dost zhoršilo, asi vlivem stresu a vyčerpání - na mandli se mi udělal jakýsi absces či co. nemohla jsem polykat ani dýchat. byla jsem na krčním, doktorka to celé propíchala a brutálně vymačkala a....od té doby veškeré problémy ustaly. žádné čepy, žádný opakovamě rudý krk, nic. po tom zákroku jsem neustále kloktala citronovou vodu a konzumovala citrovital a echinaceu. je to už tak rok, a pořád jsem bez problému, přitom předtím jsem o mandlích věděla každý měsíc.
neumím říct, čím to je, jestli zákrokem lékařky, nebo něčím, co jsem si nespojila. ale závěr je, že i léta trvající problém se nakonec vyléčil.
takže bych s trháním ještě počkala, pokud jste zatím nezkoušela přírodní léčbu, tak bych to zkusila. moje lékařka trhání nedoporučuje.
Sweet Potato a tak nejde jen o to vyslovené zírání. Na záchodě na mě taky předpokládám zírat nikdo nebude, jsme tam taky jen ženské a ve stejné situaci :) (jak popisovala Kokoska poporodní pokoj na předchozí stránce), ale i tak jsem tam ráda za svou vlastní kabinku....
ice Jiná Realita holky, díky
já mám dlouhodobé problémy mírného charakteru, jakože vypadávání takových těch hnusů z mandlí do pusy, opravdu nepříjmené angíny, ale jen tak jednou za rok. Ale teď to pkročilo tak, že mám v sobě už druhý antb a mandle bolí jak fena, bez bolesti se nenapiju, nepolknu slinu, nic. Během chvíle budu vědět výsledek výtěru a asi mně neminou další antb.
V pátek mne obvoďák poslal na ORL, kde mi řekl, že mám zjizvené mandle, že mám chronický zánět a že už mandle neplní svou funkci, že se neumí při každém polknutí vyprázdnit. Drží se mi tam bakterie a hnusy a vhledem k jíné mé chorobě (ankylozující spondylitida) by radil odstranění. Určitě mi to nenařídil, jen doporučil. A já prostě nevím.
Mám kamarádku, co dělá hodně alternativu, tak ta mi už nasadila bylinky a homeo. Tož uvidím. Stejně bych dřív než na konci dubna nemohla jít, tak mám dost času na rozmyšlenou a na případné uzdravení.
btw, neznáte něco, co pomáhá na akutní bolest? neonagin nefunguje, trošku to zmírni kokosák, ale to nemůžu brát pětkrát denně
martek01 kloktání té citronové vody. hodně koncentrované. mám to vyzkoušené. nemůžu zaručit, že je to univerzální rada, mně to pomohlo vždycky.
každou hodinu pár minut.
martek01 myslim ze toto info je zasadni a fakt bych se zdrzela (i na miste kolegyn) nepodlozenych spekulaci.
vhledem k jíné mé chorobě (ankylozující spondylitida) by radil
martek01 V dnešní době ti lékař nic nařizovat nebude, jen doporučí . Rozhodnutí je na pacientovi/klientovi.
Já, když si nejsem jistá, dám si termín, do kterého se to vyřeší(alternativně, samo...). Když ne, je to jasný.
martek01 já bych je dala ven... pokud jsou zjizvené, stejně neplní svoji funkci a mohou být ložiskem infekce, které způsobuje přes imunitní systém další onemocnění , případně zhoršení stávajících - viz spondylitida. Ale tak já jsem založením chirurg žejo... :-)
martek01 Tantum verde docela pomáhá. Jinak jsem ti poslala SZ.
Ok, tak idem Vám prerušiť medicínske okienko a hodiť Vám na hlavu svoje svetaborné starosti.
17.2. má moja pubertiačka venček (áno, už som to tu neraz ventilovala). A som z toho nervóznejšia než ona
.
Ok...mám tieto otázky:
1. Aká je šanca, že ak si dám teraz prepichnúť zarastenú ušnú dierku, do toho 17 bude zahojená a budem si môcť dať normálne náušnice (alebo si mám ísť radšej kúpiť nejaké klipsne a neriešiť to - nemám rada klipsne, ale tie "holé" dierky mi prídu neupravené)
2. V živote som nemala na sebe normálny "chemický" preliv, začínajúce šediny riešim rastlinnými farbami, ale je s nimi kopa práce a mám tak trochu chytený chrbát. Kamarátka mi poradila preliv Loreal Casting Color Gloss, že šediny prekryje 100%, tak som rozmýšľala nad tým....ovšem neviem presne, čo to spraví na tie "hennované" vlasy (ale to som ala na hlave posledne tuším pred Vianocami)....ak to dopadne zle, dá sa to do doch týždňov vyriešiť, alebo znova - nemám teraz robiť blbosti a nechať si experimenty na potom?
3. Mám už síce šaty, topánky a všetko, ale čierne, prídem si v tom tak nejako smutne a včerajším prezeraním COSu (čert vás vem) mi padlo do oka toto....nebude tá farba vyzerať smiešne na niekom s postavou výstavnej halloweenskej tekvice? https://www.cosstores.com/fr/Women/Dresses/Satin_dress_with_press_folds/46881-77767239.1#c-22755
slniecko 1. Do teď ti zarostla dírka nevadila a chceš mít náušnice jen kvůli věnečku? Nemyslím, že je to zrovna akce, na které bys byla středem pozornosti, tak bych "problém" řešila v návaznosti na to, jak moc te to obtezuje v běžném živote.
2. Svěřila bych se do rukou odbornika a nechala se nabarvit kadernicí, zejména pokud s tím nemáš zkusenosti.
3. Šaty se mi sami o sobě moc nelíbí a úplně si je neumím představit na postavě, jakou jsi tu v minulosti popisovala.
1. Nausnice bych nekomplikovala a dala klipsy, protoze pripadne zhnisane ucho by bylo horsi
2. Nechala bych se nejakou kamaradkou/nekym z rodiny nabravit hennou, i kadernici to muze blbe chytit na hennou barvene vlasy, tezko se to odhaduje
3. nechte si ty cerne saty
slniecko 1. Jak se Ti ta dírka hojila po prvním propíchnutí? Pokud to bylo bez problémů, nejspíš by to mělo jít. Mně jedna dírka zarůstá, protože náušnice teď nosím velmi výjimečně. Na vyčištění používám tea tree olej, dám kapičku na tyčku od náušnice (nejlepší jsou ty rovné, puzety) a několikrát s ní pohnu v uchu. Za několik dnů mohu náušnice nosit několik hodin bez problémů.
2. Co nějaký přeliv s hennou? Kombinovala jsem hennu a přelivy od Henna plus.
3. Tuhle růžovou bych asi nebrala, je taková moc světlá, prasátková. Podle mne by byla lepší modrá, tmavě modrá, tmavě červená, zelená... Z Asosu by to asi mohlo ještě přijít, ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí