"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 04. února 2018 14:52

barbucha ale tady prece nejde o podstatu tech samotnych ukonu, ale o pristup, snahu zachovat soukromi atd... nektere ty zazitky zni dost hororove... prijde mi, ze prave ten tvuj pristup je brzdou toho, aby se to zmenilo nejak plosne... chapu ze lidi z oboru se na to budou vzdycky divat jinak, to je normalni, ale nemelo by to

byt na ukor snahy zlepsit, co zlepsit jde...

Offline 999
19832 příspěvků moje polička 04. února 2018 15:18

barbucha Jenže on si ten doktor na maloměstě myslí, že je elita... Ti, co přijdou po škole se rychle přizpůsobí. Já bych ty kodexy dala plošně . Jednou jsem četla, k čemu se zavazuje personál v Ambiente, a jak to funguje.

Obecně nechápu jakoukoliv přinastranost v práci se zákazníky, klienty...Usměv nic nestojí, kladná akce vyvolá kladnou reakci...

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 04. února 2018 15:18

wendulka ja si taky myslim, ze v mnoha pripadech se ten lidskej pristup vyresi tak nejak samospadem.

nejhorsi zkusenost jsem mela tady v berline, byla jsem na nejakym mensim zakroku a vubec se se mnou nebavili, naprosto nic mi nevysvetlili a kdyz jsem se ptala, tak me celkem hrube odbyli. tak jsem si durazne a pisemne stezovala, aby se odnaucili bejt k nam privandrovalcum neprijemni :))) to s tema privandrovalcema jsem tam samoze nenapsala, ale mela jsem dojem, ze to hralo roli, nekteri lidi maj problem pochopit, ze prizvuk neznamena pomaly chapani a snizenou inteligenci.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 04. února 2018 15:22

999 presne, taky si myslim, ze na malych mestech este mistama pretrvava takovy to pojeti mistnich elit. coz je vtipny, kdyz odtamtud clovek na nekolik let vypadne a pak se vrati, aspon ja jsem si tohohle dost zretelne vsimla.

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 04. února 2018 16:06

Tomu, co tady barbucha předvedla, se říká fachidiotismus  Právě protože jsou úkony často ponižující, jednání personálu by mělo být o to korektnější 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. února 2018 16:41
Reakce na Lilly_Ku:

wendulka ja si taky myslim, ze v mnoha pripadech se ten lidskej pristup vyresi tak nejak samospadem.

nejhorsi zkusenost jsem mela tady v berline, byla jsem na nejakym mensim zakroku a vubec se se mnou nebavili, naprosto nic mi nevysvetlili a kdyz jsem se ptala, tak me celkem hrube odbyli. tak jsem si durazne a pisemne stezovala, aby se odnaucili bejt k nam privandrovalcum neprijemni :))) to s tema privandrovalcema jsem tam samoze nenapsala, ale mela jsem dojem, ze to hralo roli, nekteri lidi maj problem pochopit, ze prizvuk neznamena pomaly chapani a snizenou inteligenci.

​fakt,se divim.Ja byla pred x lety v Norimberku v nemocnici .Tenkrat jeste moje nemcina byla opravdu hodne spatna a byli tak strasne moc mily a doktor mi maloval na papir co mi budou a jak operovat.A jak me prikryli nahratyma rucnikama pred operaci nezapomenu nikdy jak bylo prijemny.Ale holt je to o lidech jako vsude,no.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:17

Ráda bych podotkla, že ponižující v nemocnicních nejsou úkony, ale chování někerých tzv. profesionálů. To, že jako odborník v oboru vím víc než klient, není důvod k tomu, abych k němu přistupovala jako k nesvéprávnému hovadu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:24

barbucha 

pokud vám přijde normální, že lékař před jinými pacienty předloží člověku, kterému tak zanedbali nemoc (když ještě potivě chodil na kontroly), že už umírá, něco ve smyslu "to mě udivuje, že jste ještě přišel, já jsem myslel, že se vánoc nedožijete"....tak jsem asi přecitlivělá, to máte pravdu.

toho pacienta to ale hluboce ranilo. asi je chudák jen zakomplexovaný volič zemana.

Offline wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 04. února 2018 17:29

evik77 Jo. Přesně tohle mi vadí na primáři jiného oddělení stejné nemocnice, kde jsem teď ležela a kam jde koncem měsíce na operaci moje ségra. Ostatní lékaři, sestřičky a zbývající personál je v pohodě, ale přístup pana primáře při jednání s pacientem, jakkoliv je jinak skvělý operatér, je chvílemi na pár facek.

Ségra to naštěstí na rozdíl ode mě nevnímá.

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:37

mysmat 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 04. února 2018 19:40

mysmat pouzdro na banan nemam, ale docela dost jich po vyletech vyhazuji, protoze se mi v batohu zmackaji a cerne uz je samozrejme jist nikdo nechce. pravdepodobne by se ekologicka stopa jednoho plastoveho pouzdra vymazala docela rychle jenom tim, ze je nebudu vyhazovat.

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:04

KoraKora Rodila som rok a pol dozadu, vizity prebiehali presne takto, len sme boli "iba" tri na izbe.

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:14

Přidám svoje zážitky:

1. drobný chirurgický zákrok v ambulanci, ale musela jsem mít svlečenou horní polovinu těla, sestřička mě přikryla rouškou, nechala odkrytou jenom tu část těla kde se mělo řezat. A takový sem z toho měla stres. A ještě se mě několikrát ptali jestli necítím žádnou bolest.

2. dětské oddělení jedné okresní nemocnice kam se přijelo se sýpajícím a štěkavě kašlajícím desetiměsíčním děckem asi kolem půlnoci, první věc na kterou se mladá paní doktorka v ambulanci ptala bylo jestli by to nepočkalo do rána. Jako opravdu si někdo myslí, že lidi jenom tak o půlnoci sbalí děcko, sednou do auta a jedou třicet minut do nemocnice, aby tam mohli budit doktory?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:28

999 ja bych vsechny nemocnice v mensich mestech neodsuzovala. osobne mam jen jedinou hospitalizacni zkusenost, a to zrovna z maly nemocnice - ve Vysokem nad Jizerou - a pristup personalu tam byl naprosto profesionalni. Vsichni na me byli hrozne mili, ochotni, nedelali ze me debila a jeste tam i dobre varili :) a za jednoluzkovej pokoj s vlastni koupelnou chteli jen 350 korun :)

jako navsteva mam bohuzel spoustu zkusenosti s fakultni nemocnici u nas na malomeste a tam je pristup personalu k pacientum taky naprosto uzasnej (vlastne i k nam pribuznejm, sestricky me na JIPku poustely klidne i v 9 vecer, doktori nemeli problem s informovanim taky kdykoliv....

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:28

continuity trochu nacernaly jsou nejlepsi! :)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:32

razorblade souhlasim,stejnou zkusenost jako ty v prvnim odstavci mam z nemocnice v Rokycanech.:-)

Offline 999
19832 příspěvků moje polička 04. února 2018 20:39

razorblade Jasně, existují výjimky...A je to moc dobře :-).