"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. února 2018 13:17

Krehutka paktofonika baltik tak nejako tuším, že máte pravdu a budem sa toho držať...asi sú to len nervy pred tým, že sa mi nič nezdá dosť dobré...Baltik, hej, riešim to teraz väčšinou krémovou Logonou, lebo je s tým menej práce, len tan efekt nie je tak perfektný ako normálne práškovou. Ono ani nie je tak problém s tým nanášaním, ako s tým, že mám dlhé a husté vlasy a poobalované hennou, keď to musím mať na hlave niekoľko hodín......Tak si teraz robím len "odrasty" a tým budem pekne pokračovať.

Emi asi dobre, už si to nepamätám, je to 20 rokov dozadu. A tá farba bola jedna z mojich milovaných, kým som nepribrala asi aj preto mi padla do oka, ale presne toho sa obávam - že do mňa okoloidúci budú chcieť hádzať mince....

Zdá sa mi, že asi jediné, čo momentálne potrebujem je jeden lexaurin.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 05. února 2018 13:20

slniecko Mně připadá, že potřebuješ něco pro radost. Nepomohla by na to nějaká nová vůně nebo boty 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. února 2018 13:55

Emi hm....to je možné...akože kúpila som si nové boty, aj kabelku, ale oboje to boli skôr také rozumové kúpy...

Parfém práve riešim...či ten, čo som ja mala na venčeku (a spomenúť si, ktorý to bol, už som to zúžila na dva konkrétne tento a tento, ale si mám spôsob, ako to zistiť), alebo prvý, ktorý mi kúpil terazužmanžel, alebo prvý ozajsuper, ktorý mi kúpil, dlho naňho šetril a potom to bola dlho moja signature...alebo môj teraz najobľúbenejší...alebo jeden, čo sa mi vyslovene hodí k tým šatám...my sme sa totiž na mojom venčeku s manželom zoznámili a odvtedy sme spolu, tak o to je to pre mňa väčšia príležitosť...

(Apropó, keď sme pri tom, včera sa moja dcéra prvý krát nechala odprevadiť domov nejakým mladým mužom, tak začínam byť v strehu....)

Ale kúpiť si k tej príležitosti nový, tak to je úplne iný uhol pohľadu...

To by som vlastne mala, nie?

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 05. února 2018 14:16

slniecko 

DUNE jsem si ted koupila po asi 10ti letech. Je úžasnej asi u něj zůstanu nadlouho. Ale já parfémy moc nestřídám.

Ted mám celkem čtyři.

Ostatně DUNE je jedinej parfém kterej pozám na někom při běžným střetnutí.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. února 2018 14:17

Lepidlo na textil koupím v galanterii?

A jak dobře drží samolepící suchý zip?

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. února 2018 14:35

Tak Betty on je dosť výrazne "iný", nádherný...a ja mám ešte jednu fľašku pôvodného...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. února 2018 15:05

slniecko Nedávej na hennu přeliv. To se může 100x pokazit. Přeliv nechytne, chytne strašně špatně, flekatě, jinak na odrostech než na barvených vlasech a potom zase naopak bude problém s hennou. Do téhle kombinace bych v žádném případě nešla. 

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 05. února 2018 15:08

ice Lepidlo ve výtvarných potřebách. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. února 2018 15:14

Renusatko asi to určite nebudem riskovať dovtedy. A potom...ten preliv by sa mal vymývať, keby to aj bol prúser, myslíš, že by to nešlo dole? Myslím inak ako nožnicami? Lebo rozmýšľam, či sa na celé hennovanie nevykašľať postupne, fakt je to únavné, aj keď efekt je super výživný. Ako ja nikdy nepoužívam čistú hennu, skôr rastlinné zmesi, čo idú do svetlohnedej (to je moja normálna farba), alebo zábaly z bezfarebnej (=cassie). A ten preliv by som tiež sa snažila čo najviac prispôsobiť vlastnej farbe.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 05. února 2018 16:02

slniecko Preliv na 10 let hennovane vlasy jsem si dala minuly tyden a super. Ale ja jsem teda pouzivala cistou hennu, chytlo mi to krasne a rovnomerne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. února 2018 16:37

slniecko Já jsem si barvila vlasy hennou a po alergické reakci jsem si na to dala přeliv, sama doma. Výsledek byl teda děsný. Koukám, že třeba Luna píše, že dobré. Já měla úplně jinou barvu a flekatou. Potom taky píšou, že zase naopak na přeliv může špatně chytat henna. 

Já bych se na to nevykašlala, bohužel jsem po 5ti letech používání henny dostala strašnou alergickou reakci.  Byla jsem spokojená, krásné silné vlasy, nemastili se mi a vypadaly zdravě. Potom jsem si dala přeliv a hrůza. Kadeřnice mi to spravila a já s tím rok nedělala nic. Po roce mě napadlo nechat si je nabarvit. Po jednom  barvení jsem je měla akorát zničené a tak raději nebarvím ničím. Možná to byl ten přechod z henny na barvu, ale dodnes mi poškozené vlasy odrůstají. 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 05. února 2018 16:43

Luna díky, tak to risknem. Ale až potom. radšej. Som momentálne dlhodobo PN, tak v najhoršom sa ma budú doma báť .

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. února 2018 16:44

Renusatko Já si barvila vlasy obyč přírodní hennou před jánevim, pěti šesti rokama? A pak jsem si na to jednou dala nějakej o fous světlejší přeliv jako že bych z toho mohla chytnout zlatavý odlesky, no odlesky pak byly, ale brčálově zelený. :D Vymývalo se to docela dlouho, ale naštěstí to bylo děsný jen vizuálně a vlasy mi to nijak nepoškodilo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 05. února 2018 16:51

Karoleena Přeliv asi ne, ten mi vlasy taky nezničil...jen vizuálně. Bohužel ta barva po roce...henna vlasy obaluje, ale barva je narušuje, aby se dostala do vlasu (tak mi to řekla kadeřnice). Možná to jako zničené vnímám jen po tom dlouhodobém barvení hennou, ale už to mám naštěstí skoro odrostlé. 

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 05. února 2018 17:35

Renusatko To fakt ziram, ja su teda trochu reznik, dokonce jsem nedavno prskla na hennu odbarvovac, jen na konce a nic se nestalo, jen se to lehce zesvetlilo. Pak me to prestalo bavit a dala si na to zpet hennu a pak hned preliv. 

Vlasy uz se zacaly zlepsovat, pred vic nez rokem mi po kojeni vypadala tretina palice, ale hodne to roste, kdyz si to ted zastrihnu, bude to ok. Ovsem se obavam, ze jako zamlada, kdy jsem mela haro do pasu, to uz fakt nikdy nebude.

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 05. února 2018 18:28

Luna Do pasu teda asi ne (nebo aspoň ne za pár měsíců), ale myslím, že se na svou původní kvalitu dostaneš. Mně vypadala bez nadsázky třetina vlasů a ten zbytek byl matný, krepatý a úplně bez života. Plešatá jsem teda nebyla, to bych se rouhala, ale kouty jsem měla kolem dokola a pěšinku jsem neměla jednu, ale hned tři. Moje kadeřnice na to dodnes vzpomíná, jaký to byl děs Pak to přestalo vypadávat a zhruba rok a půl poté už mám vlasy jako předtím, i do té délky docela narostly. Ale trvalo to teda. Jednu dobu už sice nepadaly a narostly nějaké nové, ale měla jsem jednu třetinu vlasů pořád kratší než ten zbytek, tak jsem to stejně musela dát výrazně zkrátit. Hotový projekt na roky!

Offline pecka
6200 příspěvků moje polička 05. února 2018 19:23

Mám tmavohnedé vlasy.Kaderníčka mi v posledných rokoch v podstate farbí len korienky na moju farbu kvôli šedinám (už som tu niekde spomínala,že vďaka génom je v mojom veku šedivenie,resp. úplne šedivá hlava úplne normálna).Od posledného farbenia prešli 3 týždne a oni si tam rastú akoby som ich hnojila  Neviem sa rozhodnúť:farbiť ďalej,skúsiť nejaký melír /balejáž alebo to skúsiť nechať vyrastať,ako to bude vyzerať?

Offline pecka
6200 příspěvků moje polička 05. února 2018 21:14

999 to vyzerá zaujímavo.Zatiaľ však nešediviem celoplošne,nemám odrasty.Mne len kde-tu vyrastajú po jednom šedivé vlasy a v poslednej dobe sa počet týchto jednotlivcov nejak zvyšuje.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 05. února 2018 21:34

slniecko Nová vůně by se mohla hodit. A možná i pro dceru :-)

Ještě k té henně a přelivům. Přecházela jsem několikrát od chemického přelivu k henně a naopak a nikdy jsem s tím problémy neměla, vlasy mi to neničilo, ale asi záleží i na tom, jaký přeliv se použije. Když jsem střídavě barvila vlasy hennou a přelivem, používala jsem hennu a polopřírodní přeliv s hennou od stejného výrobce. Psala jsi, že používáš Logonu. Nedělá taky hennu a přeliv nebo krémovou barvu? Pak by to asi mohlo jít spolu dobře kombinovat.

A mohla bys mi napsat, co přesně používáš na barvení? Světle hnědá barva by mne zajímala, třeba by to byl lepší odstín, než mám teď. Musím totiž používat jen přírodní barvy, protože chemické a bohužel i polopřírodní mi hrozně dráží kůži na hlavě. Jenže mám skoro bílé vlasy a devítiletou dceru, bez barvení bych vypadala jako její babička.