"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:31

MP Meri tudle nudle  si tady na chudákovi budou zvyšovat sebevědomí, to by tak hrálo

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:39

Ounz  neco do soucasnych chladnych dnu? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:41

nebo leo? 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:49
Reakce na MP Meri:

Ounz Něco hanbatého by mě ani nenapado, my chceme vidět, jak jste blbá 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 28. února 2018 23:06

0zero7 tak ti poradim takovou nejrychlejsi cestu, prestan se zabyvat s kolegynemi a delat jim tam postaka. bud napis na reditele pobocky, to je jedna moznost, nebo jestli te stvou uz moc, tak rovnou na reklamace nebo stiznosti (proste nejaky email, co maji na strankach pro tyto pripady), ale maji na to 30dni teda. tim se pak budou zabyvat na backofficu a pokud to jde nejak udelat, tak to zafunguje velice dobre. pokud ne, tak ti napisou, ale budes alespon vedet, ze nema cenu to zkouset. ono ma cenu si to naplanovat tak, abys, az tady uz budes, pripadne zalozila ucet jinde, pokud to bude potreba. protoze kazda banka musi toho klienta nejak overit a pri online zalozeni uctu se to resi kuryry, ale ti za tebou asi pres ocean nepoleti. 

jinak druhej autentizacni faktor vynucuje temer kazda banka, ono je tech utoku na klienty (ne na banky samotne) posledni dobou docela dost. osobne bych do banky, kde by mi kod neposilali zadnej nebo ho posilali emailem penize ani nedala. nekde uz maji implentovano potvrzovani pres pres smartphone, ale jde to teda pomalu.

ted jsem delala ucet u CSOB, maji na to potvrzovani apku, funguje to dobre, ale nejake smsky tam na zacatku taky probehly a taky to obcas zhavaruje. 

pokud se ptas na 3D secure a platbu kartama, tak to je evropska specialita, na vasem kontinentu to tak razantni neni. ale na to tlaci karetni spolecnosti, protoze maji pocit, ze Evropa je zaostala. pravidla jsou momentalne nastaveny tak, ze za platbu ruci ten, na koho strane byla nizsi bezpecnost - takze kdyz nepodporuje 3D secure banka, jdou podvody za ni, pokud obchodnik, tak za nim. proto to banky logicky nechteji vypinat nebo pro klienty zdobrovolnovat. 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 28. února 2018 23:28

continuity a vsichni ostatni, dekuji za hloubu co tomu venujete, zajimave cteni!!!

Ja mam osobni schuzku, takze overeni klidne probehnout muze, pokud je nejaky zapotrebi. Jinak je uz v podstate naplanovany, ze zjistim, nz poletim, respektive maminka jde osobne, pac pani NEVIIII. Takze nez prijedu bude toto bud vyreseny nebo jdu jinam.

Chapu, ze se chteji jistit, ale ten system mi nevyhovuje, urcite by slo jistit si toto pres aplikaci (ktera mi posila zpravu pokazde, kdyz se hne neco na uctu, ehm, takze no problem). Maji to jen blbe osetreny.

O tokenech a flash klicich se radsi nevyjadruju, to jsem tady nastesti v zivote nepotkala.

Jen mi jednou volali, ze mi blokli kartu pac nekdo nakoupil kocary v Coloradu (bahaha), ze to se jim nezdalo a vraceji mi penize. Ono pokud je to jakakoliv kreditka, tak to dost sedujou, i kdyz jde o mensi castky nez za tri kocary, plus musim nahlasit pokud jsem v zahranici.

No zas anabaze bude v CZ uz se tesiiiiiiim. A to jdu i s pasem, to bude zuzo. Tam mam nastesti protekci co naprosto do mrte hodlam vyuzit.

JInak jeste OT stiznost, po strasne dlouhe dobe jsem se setkala s neprijemnym servisem (v boxu na hokeji, kde by naopak mel byt extra dobry) a jak na to nejsem zvykla, tak me to rozhodilo, slecne jsem teda rekla na rovinu, ze tak ne... si rikam, jestli me nebesa netrenujou na tu navstevu haha.... snad ne.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 28. února 2018 23:46

0zero7 k tomu blbe osetreny, v Evrope je to proste jinak a s tim moc neudelas. pres tu apku je to jina situace, to neni uplne ekvivaletni tomu overeni pred. neni tvoje starost ty pohyby hlidat a pokud to banka neoveri predem tak ma stejnej problem nezavisle od toho, jestli ti neco posila nebo ne. Evropa je v tomto jina i z hlediska regulaci a dalsich pravidel, rozhodne nejake overeni na on line banking potreba bude, otazka je spis, jestli pujde domluvit, ze ti smsky budou posilat do Kanady nebo bude pro tebe lepsi ten smarttoken v telefonu.

fraud detection na kartach (to je ten pripad s kocary) je tady bezny taky, spis je problem v tom, ze tady na Evropu tlaci Visa s MC do 3Dsecure.

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 01. března 2018 00:05

continuity AHA! Diky moc za vysvetleni, ja jsem desnej pruda, castecne pracuji kazdy den s urcitou klientelou a driv jsem mela na starosti velke sektory customer service tak jsem proste pes. Ja to i vsechno chapu, security a tak.

Ona me v podstate nejvic vyprudila pani, naps, kdyz jsem vyslovene pozadala, zda by mohla potvrdit, ze ji dosel mejl tak samo NIC. Musela tam maminka osobne, toto nepochopim proste . Pak uz jsem byla apriori nakrknuta no, to priznavam teda otevrene :)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 01. března 2018 05:50
Reakce na jinx:

Ounz  neco do soucasnych chladnych dnu? 

​jako bys u toho byla 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 01. března 2018 08:19

Ounz Ale víš, že  když ukážeš fotku, tak existuje šance, že někde  na páté straně někdo prohlásí, že se mu to líbí? Za těch čtyři a třičtvrtě strany smajlíků bušících do podlahy to stojí, ne?  

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 01. března 2018 08:30

0zero7 mam ucet u ceske sporitelny a po nekolika letech konecne umoznili posilani overovacich sms na zahranicni cislo. Tak jen ze tam to jde (taky jsem musela velmi durazne zadat, aby zjistili aktualni stav, velkou ochotou tenkrat pani neoplyvala).

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 01. března 2018 08:40

continuity ja bych se jen zastala te mbanky (i kdyz me mistama taky se.e), pri zadani platebniko prikazu posila sms vzdycky, vyjma 1. prevodu mezi vlastnimi poducty 2. prevodu na predem uz drive overeny ucet, u kteryho sis zadala - s proverenim sms) ze ty smsky pri dalsich pouzitich nepotrebujes-tzn bych to nazvala spis trvalou platbou spoustenou rucne, u trvalych prikazu taky nepotvrzujes kazdy odeslani:-)

a diky za objasneni proc u karetnich plateb nekdy sms chcou a jindy ne:-)

btw kdysi za drevnich casu jsem platila do usa timto zpusobem: na papir jsem napsala c. karty a kod a poslala to faxem:-O pry zcela bezna vec. a fakt bez problemu:-)) dneska bych si to rozhodne nelajzla:-)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. března 2018 08:41

0zero7 Ja mám Airbank a požiadavku o zasielanie na zahraničné číslo vybavili takmer okamžite. Takisto mi poslali karty do zahraničia a takisto aj inú postu(tak raz do roka) mi posielajú do zahraničia. Skvelá to banka. Fakt doporučujem!!! 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 01. března 2018 08:43

Ounz A v akom obchode si nakúpila? (nepotrebujem vedieť čo to je ale ak uvedieš kde si to kúpila tak možno bude mať niekto priamu skúsenosť s vrátením) 

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 01. března 2018 08:59

Ounz Aspoň naznač, siiiim!

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 01. března 2018 09:11

viktorka_od splavu mbanku jsem mela (nebo jeste porad mam, uz 1,5 mesice rusim pres jinou banku a oni zatim vubec nic neposlali, takze nevim v jakem je to stavu). vim jak to tam chodi, ale tyto obcasne smsky problem 007 nijak neresi, ona potrebuje uplne jine overeni nez sms nebo pak moznost, ze ty sms budou ochotni zasilat do zahranici. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 01. března 2018 09:14

continuity 007 hlavne puvodne resila ty platby kartou, prikazy nezminovala:-)

ja jen k tomu zes psala ze k bance ktera neoveruje pres sms bys nesla.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 01. března 2018 09:22

Ounz ale ted klidne muzes rict, co to bylo, or. vedle tech botek to bude odvar

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 01. března 2018 09:33

Zarinya To jsem byla ja. Diky za tip :)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 01. března 2018 10:23

paktofonika Sweet Potato  ve furle, kabelku, slabý no