"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:30

KoraKora Přesně jak píšeš, není to nastavením karty/banky, ale platební brány, když ta brána 3D Secure podporuje a banka též, tak ti ten kód přijde, není to tak, že by to chodilo buď vždycky nebo nikdy, úplně vypnout si to totiž taky nemůžeš, přece jenom se tím kryje i ta banka samotná... 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:33

Ounz Tak ale začalo mě teď velmi zajímat, co sis to vlastně koupila!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:36

Karoleena no asi máš pravdu - já si to můžu zapnout. tak, aby mi ta zpráva chodila vždy při každé platbě. ale vypnout, když to vyžaduje druhá strana (platební brána), tak to samozřejmě nemůžu. ale musím teda říct že se s tím setkávám hodně zřídka, že by to byla nutnost. u kb tipuju že to mají prostě daný a basta, stejně jako ještě nedávno (asi mají pořád, ale už to nezjistím díkybohu) měli přihlášení do e-bankingu výhradně s certifikačním klíčem nebo jakseto - prostě z jiného pc se nepřihlásíš jen tam kde máš uložený klíč, případně si ho musíš nosit s sebou na flešce (mívala jsem ho na disketě 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:37

Té SMSky se asi jen tak snadno zbait nepůjde u většiny bank, má to své opodstatnění. Spíš nechápu důvod, prč by ta SMS nemohla chodit na zahraniční číslo, to mi fakt uniká, takže bych tlačila spíš tímhle směrem. 

Jinak já sjem s KB spokojená. 

Karoleena Taky jsem úplně napnutá, Ounz ukažte 

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:38

viktorka_od splavu Java script... tak to naštěstí už zrušili

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:41

viktorka_od splavu No jistě, ten certifikát měli ještě před pár rokama když jsem byla na tom Erasmu, to bylo naprostý šílenství, člověk chtěl něco ze zahraničí zaplatit, tak musel přehodit SIMku v mobilu na českou, vyhrabat flashku s certifikátem... O tom, že abych si u nich založila euro účet, musela jsem si založit i běžný účet, páč euro účet u nich není samostatnej produkt, ale jen "podúčet", nemluvě. Jo a když jsem si ty účty nechala zrušit, měla jsem na nich asi tak - 3 Kč kvůli strženýmu nějakýmu poplatku a to jsem se musela dostavit fyzicky na pokladnu, protože platit bylo možno jen hotově. :D

49376 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:42

RoSa joo, ten taky. já myslím ještě něco jinýho. no bylo to trápení strašný. já tam kdysi musela mít účet, jak už tu někdo výše psal, výplata u zaměstnavatele byla vázaná na posílání výhradně k nim jo a ještě, v těch dřevních dobách, dokonce vůbec nešlo abych mohla platit svou normální platební kartou. vydali mi "virtuální platební kartu" která byla jen na internet a nebyla to karta, ale jenom číslo+pin na papírku. 

49376 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:43

Karoleena měli ho stoprocentně ještě loni (naštěstí už jsem tam dávno účet neměla, ale muž) jako jo, až si budu chtít uložit stamiliony, asi pudu tam, páč dostat je ven by bylo umění i pro oprávněného majitele, natož nějakýho hackera... oh wait! neutekla jim onehdá nějaká databáze?

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:43

Já dneska viděla červený trenčkot v CaA.

A taky tam měli hodně těch tenoučkých buřtíkatých teplých bund. Péřových myslím.

49376 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:51
Reakce na :

při nákupu v Zare nebo COS žádný kód nevyžaduje. 

.

​tak tam já bych zas nějaký ty překážky uvítala, to je fakt

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:54

KoraKora Nojo, v ideálním světě bys jako obezřetný člověk měla před zadáním karty obhlídnout, zda platební brána, kterou se chystáš použít, 3D Secure podporuje a pokud ne, říct si fuj, tak tady já rozhodně nic platit nebudu... Což je samozřejmě v praxi nesmysl, protože ve výprodeji COSu jde o minuty a na nějaký čekování zabezpečení není čas!! :D

49376 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:55

Karoleena mno... já mám zas nastavený limit pro platby, který si musím nejdřív zvednout... což zase, podotýkám, u kb bylo online naprostá utopie. takže pak jasně chápu že to musí mít obšancovaný odjinud. uch

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 28. února 2018 20:58

viktorka_od splavu No to mě taky u mé současné banky pěkně dráždí, přes appku si limity měnit nemůžu, jde to jen přes full verzi bankovnictví, jenže do té se dostanu jen s tokenem (ano, má banka sice nemá certifikáty, zato vede tokeny) a tu věc se neodvažuju vynášet z domu, protože za její ztrátu nebo poškození je fakt nehorázná pokuta. 

49376 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:00

Karoleena já mám tak lehkej život

Online 999
19831 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:05

Noren Napsala jsem ti SZ. Teda omylem na chat :-).

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:18

Karoleena stydim se za svoji blbost, ne že bych si koupila nějakou hambatou věc  

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 28. února 2018 21:23

Ounz Něco hanbatého by mě ani nenapado, my chceme vidět, jak jste blbá