"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. března 2018 00:19

0zero7 

no nečekám, že budu sedět ve slamáku na kvetoucí louce a malovat anglickou krajinku 

ale když vidím tyhle všelijaké tutoriály, tak mám nutkání 

https://www.youtube.com/watch?v=hIDTuUdMGCY

https://www.youtube.com/watch?v=SO5Q4ByvdWE

https://www.youtube.com/watch?v=I4yuiN27W14

ne že by se mi líbily ty obrázky, ale podle mě laika to ten chlapík fakt dobře vysvětluje.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 10. března 2018 06:28

Lamicka taky doporučuju koupit podsvícenou, ona je to uplně jiná technologie, než displeje, neměla by unavovat oči, navíc i na čtečce je ta nastavitelná škála podsvíení dost široká, takže si to člověk může nastavit přesně jak v ten moment podle okolních podmínek potřebuje.

A není to jen na čtení v noci potmě, ono to podsvícení zvětšuje kontrast i na světle, takže mně je čtení mnohem příjemnější než se starou čtečkou, která podsvícení neměla. 

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 10. března 2018 07:32

Jiná Realita kamarádka a tátova žena byly a oběma se to moc líbilo. Viděla jsem jejich obrazy a celkem podařený. Chodila jsem do malování několik let při škole a myslím, že vysvětlení zakládní techniky laikovi pomůže. Já bych do toho šla, mohlo bych vás to bavit.

Tak mě napadá, že bych si možná nějaký kurz zaplatila taky, na osvěženou. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 10. března 2018 10:39

Lamicka Ja si ctecku vybirala ted k vanocum, dostala jsem ji jako darek od manzela a rozhodne doporucuju s podsvicenim.

Puvodne jsem si taky rikala, ze je zbytecne, ze mi staci nejaka levnejsi verze bez podsviceni, ale nakonec jsem se rozhodla pro kindle paperwhite a rozhodne rozhodne nelituju. Podsviceni mam pres den vypnute, i na slunicku je display perfektne citelny, ale to podsviceni je uplne genialni, kdyz treba vecer cekam na zastavce deset minut na tramvaj a i potme si tam muzu zatim cist, nebo kdyz mam doma rozsvicene jenom led pasky za celem postele, ktere sice udelaji prijemne neoslnujici svetlo v cele loznici, ale cist by se pri nich nedalo. Podsviceni se neda s tabletem vubec srovnavat, zatimco tablet a spol vyzaruji vyzaruji svetlo primo po oci, tak ctecky maji diody schovane pod rameckem a osvetluji tak jenom display, takze je to svetlo mnohem prijemnejsi, teplejsi a u toho kindlu jsem snad ani nikdy nepotrebovala pouzit nejvyssi intenzitu osvetleni, bohate mi staci maximalne 12 z 24. Rozhodne bych ctecku bez podsviceni uz nechtela.

Tady je ten princip vysvetleny. http://www.ebooky.cz/kindle-paperwhite-jak-funguje-osviceni-displeje/

Offline 999
19829 příspěvků moje polička 10. března 2018 11:22

0zero7 To jsem nevěděla, že jsi taky výtvarník....

Offline 999
19829 příspěvků moje polička 10. března 2018 11:25

Jiná Realita Tak ono je hlavně důležitý vědět, co od toho očekáváš. Kreslit se naučí téměř každý, ale malba je daleko těžší. Pokud se chceš jen tak zabavit, jdi to toho. Třeba zjistíš, že máš talent :-).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. března 2018 11:31

999 mám hrozně ráda nebe, východy a západy slunce a poslední dobou mám vnitřní pocit to nějak vyjádřit, prostě si to namalovat (i kdyby to byl kýč jak bič). prostě si řeknu tohle by byl pěkný obraz a tohle jsou skvělé barvy.

nečekám, že bych pořádala výstavy :) ale spíš mám obavu, že na kurzu bych byla k smíchu, protože bych byla patlal 

Offline 999
19829 příspěvků moje polička 10. března 2018 11:34

Jiná Realita K smíchu určitě nebudeš, od toho je to kurz...

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. března 2018 13:34

Jiná Realita A neni to jedno? Já třeba do kurzu nechodila, malovat asi neumim a visí mi na stěně dva obrázky namalovaný temperama. Člověk tam má chodit, protože ho to baví a ne s tím, že výsledek bude/nebude na určitý úrovni. Rozhodně bych na tvém místě šla! 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 10. března 2018 13:41
Reakce na 999:

Jiná Realita K smíchu určitě nebudeš, od toho je to kurz...

​presne

Jiná Realita keď si netrúfaš na kurz, tak si len kúp farby, štetce a plátna, a hraj sa. Dnes to už nie sú nejaké pálky. Nič viac. A uvidíš. A nejde ani tak o výsledok, ko o to, či ti to prinesie relax.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 10. března 2018 22:05

Jiná Realita 

Poznámka v žákovské knížce: Váš syn neumí sčítat!

Odpověď otce: Proto ho posílám do školy!

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 10. března 2018 22:17

Zuzuli I v tabletu se dá v pohodě číst. Mám program Moon Reader, dá se upravit jas a taky přepnout do nočního režimu, upravit barvu pozadí i písma a zapnout filtr modrého světla.

Mně to vyhovuje, protože internetové stránky se mi v tabletu čtou líp než v mobilu a nemusím tahat další věc kvůli čtení knížek. 

Ale vlastně nevím, jak jsou na tom čtečky s barvama, měla jsem asi před 8 lety Sonny, internet uměla taky, ale byla černobílá.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. března 2018 22:33

Kokoska barvu ke cteni nepotrebuju, ale hlavne ne vzdy mam po ruce zasuvku. ctecka vydrzi hez nabiti celou dovolenou.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 10. března 2018 22:54

viktorka_od splavu kdybych na tom tabletu jen četla, taky vydrží dost dlouho, i když týden asi ne. Ale není problém si vzít powerbank, navíc na celou dovolenou do pustiny bez elektřiny nejezdíme.

Čtečky nezatracuju, měla jsem ji taky a měla jsem ji ráda. Až když přestala fungovat, koupila jsem si radši vícefunkční tablet, to čtení internetu z mobilu mě dost otravuje.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. března 2018 23:32

hrajete někdo hospodský kvíz?

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 11. března 2018 07:37

Kokoska když já pak na mobilu (tablet nemám) čtu strašný hovadiny,třeba toto tady :-)),porad nekam preskakuju,odpovídám na zprávy, tuhle počtu, támhle něco napíšu a nakonec je z toho totálně zrtracenej čas (jako vzdycky),kdežto se čtečkou proste jenom čtu,nemusím tahat powerbanku, v noci v posteli to světlo a blikani tak neruší vedlespiciho...

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 11. března 2018 07:38

Jiná Realita byla jsem tenhle týden poprvy 

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 11. března 2018 08:57

Jiná Realita Ano, proč se ptáš?

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 11. března 2018 09:37

Kokoska Ja vim, na nocnim stolku vedle me lezi tablet  i ctecka :) Driv jsem knizky cetla na tabletu, ale komfort cteni na ctecce je pro me nesrovnatelne lepsi. Tablet mam na internet, serialy... na to je super a ctecka ho nenahradi.

Nejvetsi vyhodu ctecky oproti tabletu ale vidim v jeji velikosti, na rozdil od desetipalcoveho tabletu se mi vejde i do nejmensi kabelky a pted v zime i do kapsy kabatu. A presne proto jsem si ji porizovala, abych ji mohla nosit stale u sebe a cist si v MHD.

A druhou vyhodou je pak matny display, ktery se da cist i na primem slunci a nic se v nem nezrcadli. A ze je cernobily mi je na cteni jedno, dulezite pro me je, ze ostre vykresluje pismo. Dlouho jsem zvazovala, jestli ctecka neni dalsi kram, kdyz mam tablet, ale ted rozhodne nelituju, spis toho, ze jsem si ji neporidila driv.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. března 2018 11:25

Jiná Realita Ja hraju :) Pravidelne kazdy tyden