Karoleena aha..tak na tuto variantu se musím podivat..vlaky ja muzu . A ten airport express jede někde z nádraží? Najdu to tam? Je totiž nějak označené? Ptám se asi jako trotl, ale fakt toto podnikám poprvé a jedu sama... Vždy jsem jezdila autem.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Berta Sedla bych na mhd a kafe si dala na letišti. Do hodiny tam z Florence budeš. Možná i dřív.
Berta Jojo, Airport Express staví přímo před budovou Hlavního nádraží, takže tam je ten přestup takovej příjemnější, jezdí myslím jednou za půl hodiny, jo a taky je to oficiálně služba Českých drah, takže lístek na něj se kupuje normálně u přepážky na nádraží. Dá se teda i u řidiče, ale s ne úplně nevýznamnou přirážkou. Tady je odkaz na ten AE: https://www.cd.cz/dalsi-sluzby/navazna-doprava/-26856/
Lamicka no... trošku mám obavy z MHD s těmi zavazadly....a nezapomeň, že jsem venkovan, takže MHD v Praze je pro me trochu nečitelná...metro teda zvladam
Karoleena diky, kouknu na to
Berta No jasně :) Ten AE je s kufry ideální.
Berta Kdybys na Florenci přece jen měla přestávku a pak pokračovala stejným busem,řidič na 100% zavazadlový prostor zamkne. To se otevřené prostě nenechává. To by si rozhodně nelajsnul.
Taky bych ale asi volila vlak a AE. Staví přímo na magistrále, před hlavní budovou nádraží.
Hlavní nádraží (Praha hl. n., metro C, stanice Hlavní nádraží)
Nástupní zastávka je v ulici Wilsonova (magistrála směr Florenc) přímo před Fantovou budovou (stará výpravní budova) - směr letiště. Výstupní zastávka je umístěna také v ulici Wilsonova (magistrála směr Muzeum). Zde lze využít bezbariérový přístup s výtahem přímo do odbavovací haly.

Skvele, díky všem. Pojedu vlakem..
Berta ten BUS staví na opačné straně budovy ako je výstup na MHD. Je to tam označené. Metrem teď nejezdi, do května je zavřeny přestup, který potřebuješ na Muzeu, je to řešitelné, ale trochu komplikované.
Berta Souhlasím s Karoleena , busem už do Brna nejezdím vůbec, vlaky Railjet jsou skvělé a jezdí na čas. Eurocity se taky dá, zvlášť když si třeba koupíte 1. třídu. A na ten AE autobus na hlavním nádraží hodně upozorňují, směrují lidi na to nástupiště před Fantovou kavárnou a určitě nebudete nikde bloudit.
Berta Metrem z Florence na letiště s těžkým kufrem určitě ne!
Edit - už jsem dočetla, ta varianta s vlakem bude určitě jednodušší.
Jeden blbý dotaz. Když potřebuju zpětně něco vyhledat v příspěvkách, jak na to. Většinou se to týká receptů. Ve vlákně o jídle.
Musím se asi naučit si to vytisknout, když mě něco zaujme.
Nevíte, kde bych v Praze koupila francouzský créme fraîche? Našla jsem ho jen na Rohlíku, ale nechci objednávat jen kvůli jedné věci
Noren Jednou jsem ho viděla na letáku v Lidlu, že ho mají jako novinku, ale jestli ho mají běžně, nevím.
Noren Třeba v Lidlu
Noren v M&S?
Bledule KonečněTady Tam jsem právě včera byla a nic. Ještě zkusím jinou prodejnu
711990 Díky, to mě vůbec nenapadlo!
Berta jezdím regiojet vlakem a pak AE busem. Student z Brna na letiště je regulérní přestup.
Noren lidl a ms učitě a už sem ho viděla i v obyč krámě (billa?) od českýho výrobce.ale ten ms to jistí
Noren neviem ako u vás, ale videla som u nás v lidli, ale možeš normálne použit kyslu smotanu s vyšším tukom.
créme fraîche má viac ako 30% tuku .
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí