"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:34

Lenka7717 nechci malovat certa na zed, ale vsechny anorekticky a bulimicky “fakt ji” 

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:35

Lenka7717 Se přidávám, při ztrátě menstruace je to v první řadě na doktora, pokud by tam nebyl zdravotní problém, tak možná i na psychologa se zaměřením na dospívající.

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:38

Lenka7717 

Ztráta menstruace zní dost děsivě. To byste měly řešit s lékařem, ať už jí nebo nejí (i jestli si seš jistá, že to jídlo v ní taky zůstane). To tady nějakým jídelníčkem nevyřešíš.

Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:40

viktorka_od splavu 

Mutziputzi 

S lékařkou jsem to řešila, bylo mi řečeno, že hranice pro menstruaci je právě těch 40 kg a je to normální, že při této váze nemenstruuje. 

Snídáme a večeříme společně, odpolední svačinu také kontroluji. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:43

Lenka7717 metabolismus a štítná zlaza jsou v pořádku, dělaly jí nějaké testy? 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:43

Lenka7717 hlavně teda, v době kdy roste, ztratila skoro čtvrtinu své váhy - to fakt není sranda. jestli "jí jen malé porce jinak je jí těžko", většinu času tráví mimo domov (škola, sport...) tak vůbec nevíš, jestli vůbec něco jí.. že si bere svačinu a má zaplacený obědy to nic neznamená. nechci tvrdit že nejí schválně, to vůbec, jen, že je to závažné a chce to řešit s lékařem. hlavně teda s nějakým rozumným. 

Offline Lenka7717
95 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:47

Krehutka Na žádných testech jsem s ní nebyla. Jen jsem se ptala na menses a lékařka v tom problém neviděla. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:50

Lenka7717 Dva roky bez menštruácie je dosť dlhá doba, určite by som vyhľadala odborníka a nespoliehala som sa na vyjadrenie doktorky že je to bežné. Takisto ma napadla štítna žľaza, hormóny, stres. Ja sa v tomto príliš nevyznám ale myslím že toto pribiňák nespraví. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:51

Lenka7717 tak na to nevím, co říct. Nejsem odborník, ale pokud opravdu jí a váha jde přesto dolů, testy by byly asi na miste.

Jinak na hlídání váhy mi pomohly kalorické tabulky, jak na zhubnutí, tak i naopak, když jsem to s hubnutím přehnala. Dají se tam celkem dobře hlídat i poměry tuky/cukry/bílkoviny a ovládání je fakt jednoduche.

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 18. března 2018 20:53
Reakce na Lenka7717:

S lékařkou jsem to řešila, bylo mi řečeno, že hranice pro menstruaci je právě těch 40 kg a je to normální, že při této váze nemenstruuje. 

​Změňte doktora.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 18. března 2018 21:00
Reakce na Lenka7717:

viktorka_od splavu 

Mutziputzi 

Snídáme a večeříme společně, odpolední svačinu také kontroluji. 

​no to bych vam rekla taky  a ty zbyle okolnosti ji neprisly zvlastni?  

Offline Luna
10869 příspěvků moje polička 18. března 2018 21:05

Lenka7717 Tak v tom pripade jdu muzu byt taky doktorka. A sorry, pokud je to takhle a dcera hubne takhle rychle a  bezduvodne, navic dva roky nema MS, tak to posledni, kam bych se obratila s dotazem, je parfemove forum.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. března 2018 21:07

Lenka7717 tak o hubnutí v původním dotazu nic nebylo. Kluci jsou hubení, ale pořád. Lékařka to neřeší, ale oba mají váhovou křivku pořád stejnou, žádné výkyvy ani hubnutí. 

Pravda je, že anorektičky jsou mistrině podvodu. Rodiče nemají většinou tušení do nějakého kolapsu. A co dokážou to vím teda z oddělení. Takový ubytek váhy je určitě problém pro odborníka, na nějakou PPP to vypadá, i kdyby ne cílenou. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. března 2018 21:22

Renusatko jojo, spolužačka skončila ve špitále a maminka celou dobu nic netušila - a byla lékařka. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 18. března 2018 21:53

Lenka7717 Ten úbytek váhy je hrozivej, buď je tam teda něco fyzického nebo psychického. Já jsem z toho prvního příspěvku pochopila, že prostě jen nepřibírá, jak roste. Jděte k doktorovi, udělejte si nějaká ta vyšetření, no a možná když bude nějaká konzultace ohledně toho stravování, tak jí tam nechte samotnou, třeba před vámi má nějaké zábrany a cizímu to lépe poví;-). Určitě to bude dobrý a podchytíte to zavčasu;-). 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 18. března 2018 21:57

Karja jj presne,

Lenka7717  pubertacka by hubnout urcite nemela, rozhodne se musi patrat po duvodu. 

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 18. března 2018 21:59

Karja Zavčasu po dvou letech...

Lenka7717 Není mi jasné - to ji žádný lékař dva roky neviděl? Nebo co se dělo od té doby, kdy jste to řešila s lékařkou při těch 40 kg? Chápu, že člověk nechce dítě ještě víc stresovat a tahat po doktorech, ale 8 kg dolů je fakt hodně.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. března 2018 22:00

Karja Zavčasu bolo tak pred dvoma rokmi. 

Offline Dadoo
11699 příspěvků moje polička 18. března 2018 22:10

Lenka7717 Pokud dívka v tomto věku ztratí menstruaci na dva roky a dál stále hubne, rozhodně to normální není!

Nechápu, co je to za doktorku!! Okamžitě ji měla poslat na další vyšetření, kontrolovat průběžně stav, zjišťovat, jestli se menstruace vrátila, proč hubne atp. 

A co na to gynekolog?? U něj jste taky nebyly a dceru nevyšetřil??

Omlouvám se, ale opravdu žasnu, že jste to dva roky nechaly být a nic v tom neřešily. Fakt není čas na další váhání. Nejdřív ale změňte lékařku, ta vaše je k ničemu.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 18. března 2018 22:52

paktofonika Kokoska Jen snaha o povzbuzení a uklidnění, poslední co je třeba je chytit hysterii z těchto příspěvků. Co se stalo, to se stalo, teď je už na řadě konstruktivní klidnej přístup.

Dadoo Ta lékařka musí být ukázková, však na dětské se chodí snad i v pubertě co rok a mě teda vážili a na jídlo se hodne ptali jak kolovrátek, na sport a všechno související a to jsem teda taky neměla doktorku nějak průlomovou, jednou jsem jí řekla, že bych možná potřebovala k nějakému psychologovi a ona mi napsala homeopatika, že mám být pozitivní a že rozhodně nikam nepotřebuji jít...taky nevim no.