pecka díky, já myslím, že to půjde :)
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ounz uzi si Londyn, hned by som sa pridala. Oysterku mam ![]()
pecka děkuju :) beru tě s sebou klidně ![]()
Ounz hned by som sla.Musim si konecne naplanovat Londyn,lebo uz mi chyba ![]()
pecka chápu ![]()
Ounz Oyster card nekupuju, jezdím na bezkontaktní platební kartu. Pokud si dobře pamatuji, říkaly mi dcery, že to strhne max. 6,6 (nebo 6,8?) za den. Nad tuto sumu jezdíš zadara.
Hlavně se nesmí zapomenout, zejména při kratších cestách, pípnout si kartu i při výstupu. Jak zapomeneš, platíš plnou celodenní sazbu. ![]()
Ounz Bacha ale s kufrem v metru, jó?
Sweet Potato nojo ![]()
Ounz Když prostě jedeš jenom pár zastávek, pípneš si na vstupu a na výstupu zapomeneš, strhne ti to celou částku 6,6 i když, kdyby sis pípla, by tě to stálo mnohem méně.
Nic složitého, jenom si pípnout na vstupu i výstupu.
V metru nebo městských vlacích nezapomeneš, protože jinak tě turnikety ven nepustí. Ale v autobuse by se zapomenout dalo, nejsme na to zvyklí.
Dadoo ok
Dadoo v busu se pri vystupu nepipa,tam je jen jedna taxa - at jedes 1 zastavku nebo 20,v metru se prave zapomenout da tam, kde turnikety pri vystupu nejsou nebo kdyz byvaji na nekterych stanicich ve spicce otevrene
Ounz Ja bych si treba oysterku koupila uz proto,ze bych mela kontrolu nad tim,kolik utratim, u karty ji nemam a to mi vadi, na Heathrow ji dostanes v metru a az budes odletat,tak ji tam muzes vratit a dostanes zpet co na karte zustalo i depozit za kartu
Emerald ok děkuju moc
Emerald Tak to jsem mystifikovala s tím busem
Si to pamatuju blbě. A dcera si ze mě asi dělala prču, když jsem začala plašit, že jsem si nepípla a chtěla se vracet do busu a ona mě táhla pryč, že je to stejně jedno.
Ve špičce jsem naštěstí nejela, resp. nepotkala otevřené turnikety.
kromě toho příšerného vedra v metru mi londýnská doprava přijde (kolem centra) dost v pohodě. Asi jsem málo zpovykaná z Prahy ![]()
Karoleena Potrefenáhusa díky
Ounz Ja tiež radšej používam oyster kartu ako bezkontaktnú kreditku. Príde mi to také bezpečnejšie, ale tak ja som holt paranoik! :)
Uži si Londýn, tento víkend má snežiť, ale potom sa to má zlepšovať, tak snáď budeš mať aj pekné počasie ![]()
carries no na to počasí sem koukala..a děkuju :)
Ounz Jedeš na svatbu
?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí