Eštěže v našem paneláku je pes na každém patře, v sousedních vchodech jakbysmet.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
RoSa mno co otisky, ale než jsme měli čendu, podezírala moje máma sousedy, že češou jejich zlatýho retrívra na chodbě....když se pak začal po čendovi plnit barák černejma chlupama až po 4. patro, přestože bydlíme v 1., ukázalo se, že nikdo nikoho na chodbě česat nemusí ![]()
Ony i společné poplatky rozpočítané počtem osob v bytě včetně novorozence, to člověku taky trochu hlava nebere. Jak kdyby ten novorozenec sám coural po chodbě
Ale beru to, zas nějak rádoby spravedlivě se to udělat musí, je to pronájem, má to zase jiný výhody.
Jinak se omlouvám všem pejskařům, ale za mě pes do bytu taky ne. Nejde ani o vybavení, ale spíš o potenciálně problematické soužití. U nás v domě jsou dva psi, já se jich třeba bojím. Když je potkám nachodbě a majitelka je zrovna otočená a zamyká dveře, nebo tak něco, držím se v uctivé vzdálenost, neb se bojím, že mě sežrou (jsou to bíglové
). Je to nefér a je jasný, že větší idiot může být i soused bez psa, ale vcelku chápu ty majitele, že si chtějí ušetřit jakoukoli možnou starost.
A poplatek za psa bych v centru Prahy fakt zvedla. Ty ulice, to je strašné, h.vno kam se podívám.
A jako kuřák jsem neměla problém. Podle mě stačí nekouřit v bytě, s takovým slibem se spokojil i každý majitel.
MP Meri poplatek za psa imho dost valná většina neplatí, takže jeho zvednutí by ničemu nepomohlo. leda důsledně vymáhat, ale bohužel, ty následky si ani radši nechci představovat
Potrefenáhusa Bohužel mám podezření, že zrovna ti, kdo ho neplatí, tak nesbírají :-/
Isca taky
A poplatek za psa bych v centru Prahy fakt zvedla. Ty ulice, to je strašné, h.vno kam se podívám.
Jak konkrétně si představuješ, že zvýšení poplatku donutí neukázněné páníčky uklízet bobky?
To by mně opravdu zajímalo.
Kromě toho by bylo značně ošidné stanovit "centrum", resp. příslušnost kálejícího psa k určité městské části.
Samantha Nedonutí. Výber poplatku má pokrýt (pokud možno) náklady na instalaci pytlíků na psí exkrementy, náklady na uklízeče, kteří to po těch neukázněných sklízí, popř. v ideálním případě náklady na zřizování psích parků.
MP Meri az se zdrazi uz tak pomerne vysoky poplatky, tak ti slusnejsi si prevedou psa k babicce na vesnici a ti min slusny prestanou platit uplne, nesmysl
Mutziputzi Ten poplatek je podle mě směšně nízký. Samozřejmě to musí být spojené s důslednější kontrolou přihlášených psů, to je myslím podceněný obecně a mělo by se tím začít.
A jo, klidně přiznávám, že jsem ovlivněná tím, že psy (a zvířata obecně) nijak zvlášť nemusím a do center velkých měst podle mě nepatří.
MP Meri a kolik by ti prislo adekvatni? Je to vic nez za svoz odpadu pokud si pamatuju
Mutziputzi To asi ne, poplatek za psa je cca 1 500 za rok, za svoz cca 1 800, smozřejmě to má každá městská část jinak. Ale jo, rozdíl je asi zanedbatelný.
Jak řikám, já bych začla určitě důslednějším výběrem a pak řekněme kolem těch 2,5 k ročně by mi přišlo už adekvátní, logické by mi přišlo to i odstupňovat podle plemene, fakt je rozdíl mezi čivavou a rotvajlerem, ve všem. Tak jako tak je podle mě vlastnictví psa nadstandard, který s sebou nese určitou zátěž pro okolní společnost. Oproti tomu svoz odpadu je nezbytná nutnost, tam je to trochu jinej příběh.
Jako stejnej nadstandard vnímám auto, ona ta cena roční parkovačky pro rezidenty v centru mi taky přijde možná zbytečně nízká a zátěž pro okolí je to dost velká. (a to říkam jako plátce tohohle poplatku)
Jinak to samozřejmě celý stojí a padá na celkově zmršeným institutu trvalýho pobytu v ČR, valná část lidí ani není hlášená tam, kde se fyzicky zdržuje, to samozřejmě celej tenhle poplatkovej systém úplně deformuje, příjmy obcí jsou pak naproto neadekvátní a neodpovídající realitě.
Tím by se mělo začít úplně, no ale tak realitu znám, dělám ve veřejný správě celej život, no tak si můžu snít dál, že se s tím někdy něco udělá ... ![]()
MP Meri No uz tim jak pises, ze pes je nadstandard a do centra nepatri zda se nema smysl polemizovat, srovnani s auty je uplne mimo dle meho, tam je potreba regulace. Jsem presvedcena, ze s vysi poplatku bordel v ulicich souvisi jen velice okrajove.
přiznávám, že názor, že pes do centra větších měst nepatří, mi teda přijde taky poněkud zvláštní...
nolita no, tak za mě je ten názor zhruba na úrovni toho o tom, že důchodci by měli uvolnit byty v centru mladším a turisti s kuframa nepoužívat metro.
Ounz no moment, to jsem prave chtela napsat ja ![]()
jinx pardon
Jiná Realita Mě to překvapilo dost nemile. Na to, že to bylo centrum Boloni, jsem si přišla jak v Chánově. Strašlivě vybydleno. Nakonec jsme sehnali čistej pokoj, ale zas spolubydlící na přesdržku ![]()
U nás v dvojdomě, kde je 24 bytů a z toho 18 bytů důchodců, si těch 18 důchodců odhlasovalo zákaz psa přímo do domovního řádu
. Osobně je mi to jedno a moc lidí se tady nestěhuje. Důvod tenkrát byl právě pes lidí v pronajatém bytě. Oni odešli ráno v 6 do práce a pes vyl, dokud nepřišli domu. Takže kolikrát nepřetržitě i 12 hodin. Bylo to v bytě nad námi a já s děckem na mateřské a už bych to nikdy zažít nechtěla, tak se sousedům nedivím.
Renusatko tak že si to odhlasovali ještě nic neznamená, i když někoho to může odradit, to jo .... problém je, že se hážou všichni majitelé do jednoho pytle...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí