Diskuze o nevychovanych a vychovanych psech mi pripominaji diskuze o detech. Taky se kazdy za ty svoje bije a ty jeho nic a jsou nejlepsi.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
přesně, všechno je o lidech, jako ostatně vždycky, a jako vždyky jsou rychlé soudy typu - hned mám jasno - dost na škodu...
paktofonika Nedá se, než s tebou souhlasit. A že voňajú po levanduli, to mě teda rozesmálo..! ![]()
Mmch, potkala jsem včera v parku bostona, typ švihák lázeňský (obojek s motýlkem) navíc s pihovatým čumáčkem, no krasavec. Strašně inteligentně koukal, tak jsem s ním prohodila nějaké slovo a panička mu povídá: "ty zas balíš ženské, co? prosím tě, pojď..." (jako, lepší než fuj..) ![]()
Mám psa v Praze celkem 17 let, za tu dobu mě nekontrolovali policajti jednou jedinkrát, jestli má známku nebo čip. Důchodci v Praze platí asi čtvrtinu a osvobozeni od poplatku jsou na rok pouze psi z útulku provozovaného hl.m.P., z ostatních utulku ne. Pro mě je pes jedno z mých hlavních hobby, snazim se teda nikoho moc neobtezovat, někdy mě ty lidi se psama taky serou, hlavně to úplně zbytečně sponuje tu nenávist vůči psům (psi v MHD bez košíku, psi behajici v parku, kde je zákaz pro psy na trávník (u jednoho takovyho parku bydlím a psu je tam na trávě vzdycky miliarda)
to vyti v bytě teda není úplně prdel, rufik k tomu měl zkraje sklon a měla jsem z toho dost sevreny půlky, není to sranda ty úzkosti odnaucit, naštěstí přestal, jen co se zabydlel.
Hloupé je, že i když třeba připadne 1 pejskař-debil na 10 normálních pejskařů, co se svým psům věnují, platí za ně, sbírají po nich, tak ten jeden debil prostě bude vždycky víc vidět. Pokud mám psa se kterým ráno chodím před prací ještě za tmy, přes den spí a každé odpoledne a víkend s ním vypadnu někam pryč, tak většina sousedů ani nebude vědět, že nějaký pes v domě je, nebo že jich je tam klidně i víc. Naopak stačí jeden hňup, co chodí psa vyvenčit na 5min na předzahrádku, kde to po něm ani neuklidí a pes pak celý den doma vyje a štěká, a pak celý dům řeší, že je potřeba s těmi hroznými a nezodpovědnými pejskaři zatočit...
Někdo nemá rád nevychovaný psy a jejich majitele, já třeba nemam ráda nevychovaný děti a jejich majitele, nevim jak to zregulovat ani jedno a než blbě regulovat, tak radši neregulovat, vyřešeno.
Sairon Jo, to je přesné.
paktofonika Voni po levanduli, to me dostalo 
jak jste toho dosahla? ![]()
Jinak jestli jste vsechno tohle vase psy naucila, tak uprimne klobouk dolu. Ale marna slava, urcite jste jedna z mala, porad bude vic tech, jejichz pes se vam s klidem vycura primo vedle deky v parku. Stejne jako bude vic tech neslusnych kuraku, nevychovanych deti apod.
Kazdopadne plosny zakaz psu tu myslim nikdo nenavrhoval. Jen duslednejsi kontrolu dodrzovani povinnosti, v centrech lepsi regulaci a zaroven vic kosu atd.
Někdo nemá rád nevychovaný psy a jejich majitele, já třeba nemam ráda nevychovaný děti a jejich majitele, nevim jak to zregulovat ani jedno a než blbě regulovat, tak radši neregulovat, vyřešeno.
Podepisuji krví.
Psi vonící po levanduli mi tedy přijdou úchylní. Chudáci. Pes je pes a dělat z něj navoněnou hračku mi normální nepřijde. To je zase druhý extrém péče. Už chybí (nejen) nalakované drápky a natáčky na noc.
Vždycky říkám: Dovolte psům žít a chovat se a jako psi. Nic nepřirozeného.
MP Meri No mam levanduľový šampón a tá vôňa drží a mám vlhčené utierky a s tými ich utieram keď sa zaprášia alebo zašpinia. Ako keď pri nich stojíš necítiš to ale ak by si si privôňala tak ucítiš že nesmrdia psinkou. Nenechať psa očurávať mesto je podľa mňa normálne, akurat neviem presne ako to riešia ľudia tam kde nie je vôbec žiadna zeleň, tam ak psovi treba tak neviem presne kam by som ho smerovala. Predsa len som nikdy so psom v úplnom centre nebývala. Ale také to očurávanie każdej lampy a každého rohu netolerujem.
Dadoo Viz vyššie. To nieje že psa každý deň kúpem aby vôňal ale tak smrdiet tiež nemusí ja smrad po zatuchlom psovi rada nemám . Levanduľa upokojuje takže si nemyslím že by to psovi prekážalo, takisto prírodné výrobky proti kliešťom sú levanduľové. Netreba to preháňať.
paktofonika Tak, hlavně to nepřehánět. Pes smrdět nesmí, ale ta jejich přirozená vůně k nim patří. Mám ji moc ráda a chyběla by mi. A to nemluvím o štěněcí vůni. S tou to má stejně jako s miminčí. Miluju! ![]()
Dadoo Ja to nepreháňam, voňajú po levanduli asi bolo príliš prehnane napísané. Proste sem tam ich pretriem od prachu a tak to je všetko, snažím sa ich kúpať minimálne a váľaniu na zemi im nebránim. Tú psiu vôňu v sebe majú ale nesmrdia. Dlhosrstý psy smrdia viac to viem, neviem či by som to v byte zniesla každopádne sa nesnažím ich pôvodnú vôňu prebiť a vôňa šteniatka je úplne naj ![]()
Jinak BTW by mě zajímalo, kdyby majitel bytu k pronájmu napsal do inzerátu, že si tam nepřeje malý děti, to by bylo čóromóro![]()
MP Meri az se zdrazi uz tak pomerne vysoky poplatky, tak ti slusnejsi si prevedou psa k babicce na vesnici a ti min slusny prestanou platit uplne, nesmysl
Tak tos mi přesně vzala z pusy... tedy z klávesnice ![]()
Akorát, že my nemáme žádnou babičku na venkově, tak holt budeme i nadále uklízet a platit.
A čekat, až něco podobného jako MP meri napadne nějakého čičmundu na radnici.
Samantha Ti pak dam adresu a převedeš si ho k tý mojí, já to taky udělam![]()
Ad rámečky - taky v domově seniorů něco takovýho možná rádi uvítaj. Tak jestli máte něco poblíž...
Mutziputzi No ako deti sú tiež hlučné, buchocú, niekedy to znie ako keby vyli, nábytok tiež vedia poškodiť... No čudujem sa že k tomu majitelia ešte nepristupili ![]()
A matky takisto nezbierajú hovná. Nedávno som to tu písala ako som pani upozornila a ponúkla jej sáčok a ešte mi aj vynadala. Ako jasne nieje toho toľko ako od psov ale tak mala by ist príkladom nie?! A bezdomovci by tiež mohli vyfasovať sáčky a zbierať po sebe. A chlapi by takisto mohli prestať očurávať mesto. Ako fakt je to o ľuďoch.
paktofonika Přesně tak, je jedno, jestli si blb do centra pořídí psa, dítě nebo kolo![]()
Diskuze o nevychovanych a vychovanych psech mi pripominaji diskuze o detech. Taky se kazdy za ty svoje bije a ty jeho nic a jsou nejlepsi.
Asi jsem nečetla moc pozorně, ale tady nikdo snad nehájí jakékoli nevychované psy.
Spíš se mi zdá , že se tady táhne jiná nit = psi do města nepatří, neb a priori jejich pánové jsou čuňata, nechávají je močit na baráky a neuklízejí po nich. A to je na diskuzi.
Ale pro ty, co nechápou, proč si například osamocený důchodce, který bydlí ve městě, pořídí psa, pro ty je škoda slov ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí