"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 21:30

Ounz jinx  no jo 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 21:31

nolita já bych to za sebe upravila na názor, že určitý pes do centra měst nepatří.

když vyjde z paneláku týpek a vede si dva dobrmany nebo honáckého psa, osobně mám o jeho osobnosti dost jasno (možná ho právě zachránil před smrtí a nemá ho kam dát, nebo ho hlídá bráchovi z vsi, ale většinou je prostě jeho a vycházejí z bytu 2kk...).

já bych psy klidně regulovala, protože současná situace množíren a všeho podobného je důsledek právě naprosté volnosti v chovu čehokoli kýmkoli kdekoli.

je to jako s auty - taky je má každý blbec a jak to potom vypadá. 

češi naprosto ignorují zákazy vstupu se psem a ostatní zase ignorují, že to ignorují ti první. park olepený zákazem vstupu se psem je psů pořád plný, lidi si berou psy do kostela, do obchodu, asi i do muzea....vládne tady taková menší psí anarchie, na kterou v důsledku doplácí kdekdo. nezažila jsem, že by někdo kvůli psovi dostal pokutu. a pak jsou tu pořád stížnosti v psím vlákně, jak se majitelé chovali jak hňupi, a jsou z toho pokousaní psi, velké úleky, a hromady problémů.

pořád si pamatuju, jak jsem přespávala na žižkově a bála jsem se málem vyjít na ulici a někam šlápnout. hnusný to tam máte, pražané.

abych nenadávala jen na měšťáky - na vesnici si lidi pořizují psa často jen tak nějak ze zvyku, a pak jim leží celé dny osamělý na dvoře nebo v kotci. důsledná pravidla a pořádné poplatky by hodně z nich konečně odradily si psa pořídit (a pak ho krmit odpadem, aby ušetřili).

možná ne přímo regulace, ale hodně víc důslednosti, pořádné pokuty a změna vybírání poplatků by čechům v jejich psí mánii fakt nezaškodilo. ve výsledku by to podle mě byl dobrý krok i pro ty psy.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 21:32

Hele, uz kdyz jsem to psala, tak me napadlo, ze jsem na tom asi podobne jako ta s nazorem, ze duchodci do centra nepatri  

Ale co naplat, proste to tak cejtim. Celkove mi chovani zvirat doma jako celospolecensky chovani prijde trochu zvraceny, ale je mi jasny, ze jsem s timhle extremnim nazorem osamocena a necekam, ze se mnou bude nekdo souhlasit 

EDIT

A myslim to samozrejme primarne s ohledem na ty psy. Ze to zvire neni chudak mi proste nikdo nevymluvi (mluvim o velkem psovi v byte v centru). 

Jinak za zavrenymi dvermi at si kazdy samozrejme dela co chce, rozhodne to nemyslim tak, ze bych nekomu chtela zakazovat psy.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 21:35

Jiná Realita nic z toho, co píšeš, ale neznamená, že psi nepatří do centra větších měst... 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:05

nolita

taky to nechápu: pokud ten pes nevyje přes den non-stop a nesere sousedum na rohožky, tak jim je do toho snad prd!?

a taky by mě zajímalo to usnesení SVJ (většinový důchodcovský) u Renusatko  - je tohle vůbec směroplatný?

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:23
Reakce na Renusatko:

Oni odešli ráno v 6 do práce a pes vyl, dokud nepřišli domu. Takže kolikrát nepřetržitě i 12 hodin. Bylo to v bytě nad námi a já s děckem na mateřské a už bych to nikdy zažít nechtěla, tak se sousedům nedivím. 

​já bych jim možná asi nabídla, že jim toho psa budu hlídat... win-win, ne?

když jsem si přivezla Ronýska, taky pár dní plakal (dva-tři dny) - a soused si s nim povídal přes dveře, utěšoval ho, pokecali si, chlap s chlapem.... bylo to milý prostě, jak se o něj hezky staral

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:23

MP Meri Já souhlasim, nemám ráda tu přemíru pejsků ve městě. Hlavně od tý doby, co jsem bydlela půl roku na Barandově a pomalu nevylézala ven, jak to bylo v okolí prokopáku zechcaný a smradlavý, dřív jsem to nějak nevnímala. Ale my jsme byli fakt u nějaké extra exponované psí trasy. Ale já se i některých psů docela bojim, takže jsem možná ovlivněná i tim.  

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:29

RoSa Já o psech nic nevím, ale neumim si představit hlídat v bytě cizího psa s malym dítětem, když se vzájemně neznají nebo ten pes vůbec do styku s malýma dětma nepřišel, to pak není win ani pro něj.

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:32

Karja no dobře - tak třeba zprostředkovat mu pobyt u nějakejch těch důchodců... v rámci zachování psychický pohody bych určitě něco takovýho zkusila dojednat, abych to vytí ten rok (nebo jak dlouho trvá ta mateřská) nemusela poslouchat

jinak aby bylo jasno: ty majitele toho psa neomlouvám, to je prostě jejich selhání ve výchově! asi nějaký blbci, no...

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:41

RoSa Tak záleží, kolik máš dětí, že jo, třeba 10 let:-D, nebo třeba pracuješ celej život noční nebo odpolední a jsi doma ve "vycí dobu". Tohle prostě není řešení, jako za psa odpovídá majitel. A jestli bude pes výt, protože není doma majitel nebo ho zrovna nehlídají důchodci je jedno.  Nevim, jestli se to psalo tady nebo to řešili pejskaři v práci, ale to vytí jde přece vycvičit, aby to nedělal, což je asi jediný řešení, ne hlídání.

Edit: jo, si rozumíme, no žití v bytě má řadu úskalí

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:43

Jiná Realita Hele, ja s vami v celku souhlasim, ale k tem honackym psum v Praze - kamoska ma dva, nemeckeho ohare a zlateho setra, v bytovce v Jinonicich. Kdyz mi o nich poprve rekla, tak jsem trochu znejistela. Ale ona je ma jako zivotni styl - rano pred praci na hodinovou prochazku (vstava chudak kvuli tomu snad ve ctyri) a po praci okamzite se psy ven, a az do vecera, aby se poradne vybehali. Vikendy na chalupe, obcas obohacene ucasti na honu.

Podobne tatinkuv kamarad, postarsi pan zijici v panelaku na sidlisti v centru Berlina, ktery ma nemeckeho ovcaka. Nemlich to same, pred praci a po praci ven, vikendy u koni. 

Vsichni vyse zmineni psi jsou ve skvele kondici a rozhodne jim nic nechybi. Vetsinu dne v pohode prospi doma a cekaji na vecer, kdy si to vynahradi. 

Myslim, ze nelze jednoznacne rozhodnout, kteri psi do mesta - nebo jinam - patri, a kteri ne; pripadne ktery majitel je blbec. Kamosky ohar je rozhodne vybehany vic nez nejaky chudak vecne uvazany na venkove u boudy. 

Offline RoSa
10191 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 22:47

Karja dyk to píšu, že v první řadě selhali majitelé ve výchově toho psa... ale tak si řikám, že na místě postiženýho renusatko bych se asi snažila jim nějak pomoct - a ne útrpně poslouchat vytí nad hlavou celý dny/měsíce/rok-y

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 23:03

MP Meri Já taky souhlasím. Psy jsme měli, vždycky několik, ale na vesnici, nebo spíš na samotě v lese. Psi ve městě mi vadí. Posrané je všechno, v parcích se nedá udělat krok mimo asfalt, nedej bože si chtít třeba sednout do trávy, procházka s batoletem je prakticky nemožná, celé noci poslouchám vytí a poštěkávání. Pejskaři taky málokdy dodržují pravidla pro cestování MHD. Co mám děcko sedící ve sporťáku, mám docela strach z velkých psů jdoucích bez vodítka nebo na dlouhém vodítku, mají tlamu zrovna ve výšce obličeje dítěte. Tu všeobecnou potřebu mít psa moc nechápu. 

Online viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 23:10

kdyz jsem mela maly deti, tak jsem pejskare fakt nenavidela.

a vzit si domu k miminu ciziho nevychovanyho cokla protoze ho majitele nezvladaji, to je napad za vsechny prachy

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 11. dubna 2018 23:20

Blbý dotaz - nepotřebujete někdo nebo nevíte o někom, kdo by mohl potřebovat malé dřevěné rámečky, kulaté i hranaté, světlé i tmavé? Kdysi jsem do nich vyšívala obrázky nebo dělala paličkované motivy, ale už se k tomu určitě nevrátím. Při debordelizaci jsem jich našla plnou igelitku a je mi líto to vyhodit.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 12. dubna 2018 03:49

Kokoska skús to darovať miestnemu výtvarnému krúžku.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. dubna 2018 07:08

slniecko To ani netuším, kde tady něco takového je. Asi budu muset něco vyhledat.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 12. dubna 2018 07:12

Si myslím, že ty majitele velkých psů v centru Prahy podceňujete. Valná většina těch, co si pořídí velkýho psa vědí, co od něj čekat a mají nějaký určitý důvod proč si ho pořizují a dokáží mu kolikrát zajistit tolik pozornosti, pohybu a vyžití jako má málokterý vesnický pes u boudy.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 12. dubna 2018 07:19

ice Všechno je o lidech. Nepochybuju, že se najde blbec, který má v 1+kk psa jak tele, nechá ho sotva obejít parčík a pozůstatky nesebere. Ale víc je jist ětěch, o kterých píšete. Jednou jsem míjela někde u Karláku člověka se psem, páníčka teda potkat v lese, položím peněženku na pařez a zdrhám. Pes velikosti RR, měl přední packu amputovanou, nějak se ploužil, zjevně v nenáladě, jak někdy psi bývají. A pán na něj tak vlídně mluvil Tak pojď, nezlob, to už dojdeš, už je to kousek... to se mi tenkrát líbilo, jak se k němu hezky choval.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. dubna 2018 07:37

No s niektorými vecami súhlasím. U nás kontroly niesu žiadne, za 2 roky ma nikto nikdy nezastavil aj keď som okolo policajtov prechádzala. Nebránila by som sa ani vyššiemu poplatku za psa a snažím sa rešpektovať všetky povolenia a zákazy aké v meste existujú. Zbieram po psoch exkrementy a dokonca ich zbieram aj po iných pretože ma to samu ako majiteľa psa hneva, psa som naučila nečúrať a neznačkovat budovy, lampy, lavičky... v meste sa chovajú slušne, nikoho neotravujú v byte neštekajú(sem tam sa stane že jeden zašteká ale tak to hádam prežije každý) nič neničia, ľudí majú radi, sú čistý, očkovaný, odčervený, bez blch, voňajú po levanduli.

Neviem si presne predstaviť ako by prebiehala regulácia a vysoké pokuty by mohli byť dosť kontraproduktívne. Myslím si že väčšina psičkarov ktorých stretávam poplatok neplatí. Dôchodci a ľudia so psíkom z útulku sú oslobodený, no a tipujem že nezberači sú zároveň aj neplatiči. Takže ja poctivý majiteľ psa zbieram po ostatných, platím za to a na oplátku nič, ani ten pos...ý kôš. O vrecúškach sa mi môže len snívať, park pre psy nikde. Nemám nič proti tomu zakázať vstup do všetkých parkov ale bolo by potrebné dať psičkarom alternatívu. Ja som so psami večne niekde vonku, v Prahe plánujem že budú chodiť do škôlky aspoň 2x týždenne, poobede ideme hneď von, víkendy bud prespia alebo sme na výlete (podľa počasia) 

No a tým som chcela povedať že nie všetci psičkari sú rovnaký. Vadí mi to hádzanie všetkých do jedného vreca. Zároveň chápem ak to niekoho otravuje, mňa tiež otravujú alkoholici, feťáci, malé deti vo vedľajšom byte, fajčiari v dave ľudí atď.