coralline Ale ve smlouvě bývá komu se byt pronajímá a kolik osob tam bude bydlet, ne? Od toho se pak odvíjí i poplatky.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
coralline Jsem přesvědčená, že z nájmu lze stejně blbě nebo dobře vyhodit úplně stejně blízkýho příbuznýho jak cizího člověka, metráž na osobu těžko zákon upravuje, to je otázka smlouvy podle mě.
Samantha Ja jsem nepsala, ze je nekdo haji, ale ze to je podobne diskuzi o vychovanych a nevychovanych detech. Ty taky nikdo neobhajuje a pro kazdeho je jaksi mira nevychovanosti jina.
coralline no nájemník musí uvést kolik lidí s ním bude bydlet. Pokud se k němu přistěhuje někdo další a není jeho nejblžší příbuzný, potřebuje pronajímatelův písemný souhlas (když o něj nepožádá a nastěhuje si tam kámoše, tak pápá). Pokud podepíše smlouvu jeden člověk a pak si nastěhuje maminku a 10 dětí do 2kk asi nezmůže pronajímatel nic. Pokud mu to vadí neprodlouží smlouvu no.
moninika ice Mutziputzi Jasně, že na začátku se smlouva podepíše na dva lidi. Jenže co dělat, když si tam po měsíci nakýblujou celou rodinu? To jako fakt s tim majitel nic nezmůže a musí třeba rok čekat, až doběhne smlouva? I když je velikost bytu objektivně neadekvátní počtu osob?
Já jsem nikdy nic nepronajímala a jak to tak vidím, ani nebudu
To je pro silný povahy.
coralline tak asi otázka čemu to vadí? jestli tam dělají bordel, tak to je asi samo o sobě důvod jim to vypovědět bez ohledu na počet, ne? ale máš pravdu taky bych na to neměla nervy
Samantha Dík za nápad, máme, zkusím se zeptat.
Vrtá mi hlavou, jak se může stát následující: Paní vymakaná z body styling, neustále dává na odiv jak dává série v posilce, jak je štíhlá a úžasná (ne, není to součást práce, není trenérkou). Ta paní má dvě dcery, 10/13 let. A obě holčičky jsou mírně obtloustlé, ta mladší možná už docela dost, obě naprosto pohybově nezkušené. Neudělají kotoul, natož hvězdu...
Já děti nemám, možná tomu nerozumím. Jen co si pamatuji, nikdy jsem nebyla žádná gymnastka, ale kotoul i hvězdu dám víceméně doteď. Chápala bych to v rodině, kde nesportuje nikdo, ale vlastní matka?
andulka01 děti do posilovny nesmí, tak asi proto:D
coralline Je otázka, kdo se počítá za nejbližší příbuzný. Rodiče a děti, manžel? Tak může to bejt grupa jasně. Jenže, platí nájem? Neobtěžují sousedy, dodržují domovní řád? Neničí byt? Tak ať tam jsou. Pro tebe je důležitý, aby ti byt vrátili v původním stavu, pokud ne, žádáš urazení škod.
andulka01 no, je možné, že to majú geneticky a preto sa matka tak upla na tú posilku. Možno bola v ich veku tiež tak teľaco oplácaná. 10-13 ročné deti by som do posilky nebrala, to je skôr otázka, či sa v mieste bydliska majú kde a s kým vybehať vonku?
viktorka_od splavu Je otázka, do jaký míry by ten byt poškozoval moc vysoký počet obyvatel sám o sobě, byť by se i chovali slušně. Prostě proto, že na tu kapacitu nebyl dělanej - třeba koupelna. Určitě by se minimálně některý zařízení dřív rozbylo opotřebením. A kdo to má pak platit? Majitel, kterej to plánoval pro 2 lidi, nebo nájemníci, protože jich tam je 10 a neúměrně je zatěžují? A majitel má o zábavu postaráno.
viktorka_od splavu To není o posilovně, teda ne pro děti. Možná by se paní měla víc věnovat dětem než sobě, aby se naučily kotrmelec, na to stačí postel.
ice Viz odpověď pro Viktorku výše - kdo bude rozhodovat, co se rozbilo "normálně" (protože to bylo např. fakt starý) a za co může přílišná zátěž? A můžou se hádat do alelujá a majitel se úhrady škod nedočká.
Kokoska ano to jsem tim presne myslela:-)
Vrtá mi hlavou, jak se může stát následující: Paní vymakaná z body styling, neustále dává na odiv jak dává série v posilce, jak je štíhlá a úžasná (ne, není to součást práce, není trenérkou). Ta paní má dvě dcery, 10/13 let. A obě holčičky jsou mírně obtloustlé, ta mladší možná už docela dost, obě naprosto pohybově nezkušené. Neudělají kotoul, natož hvězdu...
Já děti nemám, možná tomu nerozumím. Jen co si pamatuji, nikdy jsem nebyla žádná gymnastka, ale kotoul i hvězdu dám víceméně doteď. Chápala bych to v rodině, kde nesportuje nikdo, ale vlastní matka?
Je to mi připomnělo, že už jsem leta neviděla Zoufalý manželky!

A ty byly dobrý... sakryš, ale nemám teď čas zkouknout všechny série.
Ale jakmile se zakoukám, tak to jede a ještě jeden díl a ještě... a nejdu spát ![]()
coralline Treba do zmluvy jasne napísať koľko ľudí môže v byte bývať a porušenie uviesť ako jeden z dôvodov na vypovedanie zmluvy zo strany prenajímateľa. Ak si tam následne nájomca nasťahuje ďalších ľudí, prenajímateľ môže zmluvu vypovedať.
ice Viz odpověď pro Viktorku výše - kdo bude rozhodovat, co se rozbilo "normálně" (protože to bylo např. fakt starý) a za co může přílišná zátěž? A můžou se hádat do alelujá a majitel se úhrady škod nedočká.
Kolikrát se majitel nedočká ani nájmu
Hele to řešíš podle toho na kolik máš energii a jak velký škody jsou. Budeš se hádat kvůli vyvrklanýmu khoutku? Nebudeš. Myslím si, že normálně používanej byt nezdevastuje ani deset nájemníků a znám člověka, kterýmu jednomu jemu samotnýmu bych nepronajala ani kůlnu jakej je to dobytek.
jjj777 jenže to neplatí u nejbližších příbuzných.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí