Sweet Potato Měli jsme je řadu let, byli jsme spokojení, ale ta poslední uklízečka jm trochu pokazila reputaci... Uklízela dobře, ale nepamatovala si, kde co přesně bylo a to mého manžela dohánělo k šílenství :-). Sundala věci z poličky a vrátila je tam jnak, než byly... Domluvy nepomohly, tak jsme se s nima rozloučili.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
999 Díky, tak budu doufat, že na mne nevyjde zrovna ta vaše.
Můžu se tě zeptat, kde jsi koupila to křeslo, teda v dospělý verzi. Nebo asi název křesla.
viktorka_od splavu mi se líbí to žluté
Catherinne mně všechny:-) ale není kam dát:-((
Děkuju, já ho chci do ložnice, protože muž musí vidět snad všechny sporty který existuju. A mě by z toho šiblo, kdyby to běželo v obyváku.
Sice kouká z postele, ale často u toho usne. Takže trvá na křesle.
A ložnice máme oddělené, tak je mi to jedno.
Sweet Potato Držím palce :-).
Tak Betty křeslo je moc hezké, ale bacha, je trochu nižší, než takový ten klasický ušák (jako měla moje babička :-) ). Jinak na mě je akorát, na muže už menší, no. Takže radši vyzkoušet osobou, která ho bude používat.
VeronikK Aha,děkuji. Ještě zkouknu ty rozměry, nemám to kde vyzkoušet. Ale pro mého muže to bude v pohodě. Jinak taky usne, když bude mít oprenou hlavu.![]()
Využíváte někdo úklid přes hospodyne.cz?
ja ne,ale znami jsou s nimi spokojeni radu let.sama jsem je na to konto poptavala,ale bylo to shodou okolnosti pred Vanoci a nejak porad nemeli cas,tak jsem nakonec nasla nekoho jineho.
Jiná Realita Líbí se mi tam šaty, ale nechci naletět.
evik77 aha, já tam kupovala jen boty, s oblečením bohužel žádnou zkušenost nemám (ohledně kvality apod.).
Věděl byste někdo,kde sehnat formu na ma’amoul? Tu dřevěnou. A někde jinde než na amazon.com. Díky za případný tipy.
Mám otázku. Potrebujem informácie ohladom refluxu. Poslali ma na vyšetrenie s podozrením na reflux. Viete niekto čo to obnáša a ko sa to dá liečiť? Internet som prešla a akosi neviem, no.
Obvykle gastroskopií. Můj muž to má taky. Laicky mi to lékař vysvětlil jako nedostatečné uzavírání chlopně v jícnu. Taková klapka na vrcholu žaludku, která se při jídle/pití otevírá, ale jinak je zavřená. Když se nedovírá nebo zůstane otevřená, mohou žaludeční šťávy a vzduch putovat jícnem zpět nahoru a mění se tak přirozený tlak v zažívacím ústrojí. Že vzniká jakoby přetlak/podtlak?? Něco takového. Léčí se to bohužel léky, které při dlouhodobém užívání narušují přirozený proces trávení a tvorbu/vylučování trávicích šťáv. Někomu pomáhají bylinky, někomu sníst jablko před spaním, někomu mléko. Ideální je zjistit příčinu proč k refluxu došlo a tu pak odstranit, ale to lékaře bohužel nezajímá a léčí se jen příznaky.
Janulik03 pokud máš gastroesofageální reflux, znamená to, že žaludeční šťavy (tedy hcl a trávicí enzymy) zatékají ze žaludku zpět do jícnu. Pociťuješ pálení (často vleže a večer třeba). Gastroekopií oni to jsou schopni zjistit a překontrolují stav sliznice v jícnu. Problém toho je že v dlouhodobým horizontu ty kyselý ‘šťávy’ dráždí tu sliznici jícnu, která na to není zvyklá a dojde ke změně epitelu (výstelky), pokud by se to neléčilo a nechalo dojítaž do tzv Barettova jícnu, tak to je tzv prekanceroza. Máš pak vyšší riziko vzniku nádoru tam. Proto se to léčí. Pak to taky někdy může provokovat asthma a jiný dechový obtíže. Ten jícnovej svěrač se ovlivní jen málo, proto jsou lékem volby aspoň co já vím, blokátory protonový pumpy (Helicid, Omeprazol a pod) který snižujou kyselost žaludečních šťav. Samozřejmě to může ovlivnit zažívání a i obranyschopnost, ale většina lidí s tím žije v pohodě. Taky by to mohlo ovlivnit vstřebávání jiných léků, ale když se to brát musí tak musí. Pak se chodí na kontroly no. A kdybys šla na operační výkon v celkové anestezii (s čímkoli), tak je dobrý to nahlásit anesteziologovi, ať to ví.
Ounz no práve mi nevedeli identifikovat dlhoročný kašeľ a teraz prišla jedna lekárka s týmto podozrením, Tak mám íst na vyšetrenie a neviem, či zvládnem hadicu.
, to keby šlo v uspaní......
Akoby toho nebolo málo, chjo. No tak sa idem odhodlat a le pred hadicou ujdem. To nemože povedat bez toho hnusného vyšetrenia? ![]()
Janulik03 pokud to nezvládneš, tak se na to dá uspat (za sebe bych třeba ruku do vohně nedala, ehm) a kdyžtak tam dávaj aspoň něco málo do žíly.zas to nebejvá dlouhý vyšetření, keep calm! A soucítím teda!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí