"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 999
19828 příspěvků moje polička 10. května 2018 10:12

Sweet Potato Měli jsme je řadu let, byli jsme spokojení, ale ta poslední uklízečka jm trochu pokazila reputaci... Uklízela dobře, ale nepamatovala si, kde co přesně bylo a to mého manžela dohánělo k šílenství :-). Sundala věci z poličky a vrátila je tam jnak, než byly... Domluvy nepomohly, tak jsme se s nima rozloučili.

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 10. května 2018 17:42

999 Díky, tak budu doufat, že na mne nevyjde zrovna ta vaše.

Online Tak Betty
6154 příspěvků moje polička 10. května 2018 21:31

moninika 

Můžu se tě zeptat, kde jsi koupila to křeslo, teda v dospělý verzi. Nebo asi název křesla.

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 10. května 2018 21:45

viktorka_od splavu mi se líbí to žluté

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 10. května 2018 21:47

Catherinne mně všechny:-) ale není kam dát:-((

Online Tak Betty
6154 příspěvků moje polička 10. května 2018 22:13

viktorka_od splavu 

Děkuju, já ho chci do ložnice, protože muž musí vidět snad všechny sporty který existuju. A mě by z toho šiblo, kdyby to běželo v obyváku.

Sice kouká z postele, ale často u toho usne. Takže trvá na křesle.

A ložnice máme oddělené, tak je mi to jedno.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 10. května 2018 22:15

Sweet Potato Držím palce :-).

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 13. května 2018 11:28

Tak Betty křeslo je moc hezké, ale bacha, je trochu nižší, než takový ten klasický ušák (jako měla moje babička :-) ). Jinak na mě je akorát, na muže už menší, no. Takže radši vyzkoušet osobou, která ho bude používat.

Online Tak Betty
6154 příspěvků moje polička 13. května 2018 17:18

VeronikK Aha,děkuji. Ještě zkouknu ty rozměry, nemám to kde vyzkoušet. Ale pro mého muže to bude v pohodě. Jinak taky usne, když bude mít oprenou hlavu.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 13. května 2018 17:56
Reakce na Sweet Potato:

Využíváte někdo úklid přes hospodyne.cz?

​ja ne,ale znami jsou s nimi spokojeni radu let.sama jsem je na to konto  poptavala,ale bylo to shodou okolnosti pred Vanoci a nejak porad nemeli cas,tak jsem nakonec nasla nekoho jineho.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2018 21:22
Reakce na evik77:

Má někdo zkušenosti s nákupem na botovo.cz ? 

​já, proč? už tedy dýl", ale normální obchod to byl.

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 13. května 2018 22:14

Jiná Realita Líbí se mi tam šaty, ale nechci naletět. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 13. května 2018 23:49

evik77 aha, já tam kupovala jen boty, s oblečením bohužel žádnou zkušenost nemám (ohledně kvality apod.).

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. května 2018 20:16

Věděl byste někdo,kde sehnat formu na ma’amoul? Tu dřevěnou. A někde jinde než na amazon.com. Díky za případný tipy.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 15. května 2018 09:33

Mám otázku. Potrebujem informácie ohladom refluxu. Poslali ma na vyšetrenie s podozrením na reflux. Viete niekto čo to obnáša a ko sa to dá liečiť? Internet som prešla a akosi neviem, no.

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 15. května 2018 10:00

Obvykle gastroskopií. Můj muž to má taky. Laicky mi to lékař vysvětlil jako nedostatečné uzavírání chlopně v jícnu. Taková klapka na vrcholu žaludku, která se při jídle/pití otevírá, ale jinak je zavřená. Když se nedovírá nebo zůstane otevřená, mohou žaludeční šťávy a vzduch putovat jícnem zpět nahoru a mění se tak přirozený tlak v zažívacím ústrojí. Že vzniká jakoby přetlak/podtlak?? Něco takového. Léčí se to bohužel léky, které při dlouhodobém užívání narušují přirozený proces trávení a tvorbu/vylučování trávicích šťáv. Někomu pomáhají bylinky, někomu sníst jablko před spaním, někomu mléko. Ideální je zjistit příčinu proč k refluxu došlo a tu pak odstranit, ale to lékaře bohužel nezajímá a léčí se jen příznaky.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 15. května 2018 10:11

Janulik03 pokud máš gastroesofageální reflux, znamená to, že žaludeční šťavy (tedy hcl a trávicí enzymy) zatékají ze žaludku zpět do jícnu. Pociťuješ pálení (často vleže a večer třeba). Gastroekopií oni to jsou schopni zjistit a překontrolují stav sliznice v jícnu. Problém toho je že v dlouhodobým horizontu ty kyselý ‘šťávy’ dráždí tu sliznici jícnu, která na to není zvyklá a dojde ke změně epitelu (výstelky), pokud by se to neléčilo a nechalo dojítaž do tzv Barettova jícnu, tak to je tzv prekanceroza.  Máš pak vyšší riziko vzniku nádoru tam. Proto se to léčí. Pak to taky někdy může provokovat asthma a jiný dechový obtíže. Ten jícnovej svěrač se ovlivní jen málo, proto jsou lékem volby aspoň co já vím, blokátory protonový pumpy (Helicid, Omeprazol a pod) který snižujou kyselost žaludečních šťav. Samozřejmě to může ovlivnit zažívání a i obranyschopnost, ale většina lidí s tím žije v pohodě. Taky by to mohlo ovlivnit vstřebávání jiných léků, ale když se to brát musí tak musí. Pak se chodí na kontroly no. A kdybys šla na operační výkon v celkové anestezii (s čímkoli), tak je dobrý to nahlásit anesteziologovi, ať to ví.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 15. května 2018 10:39

Ounz no práve mi nevedeli identifikovat dlhoročný kašeľ a teraz prišla jedna lekárka s týmto podozrením, Tak mám íst na vyšetrenie a neviem, či zvládnem hadicu. , to keby šlo v uspaní......

Akoby toho nebolo málo, chjo. No tak sa idem odhodlat a le pred hadicou ujdem. To nemože povedat bez toho hnusného vyšetrenia? 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 15. května 2018 10:44

Janulik03 pokud to nezvládneš, tak se na to dá uspat (za sebe bych třeba ruku do vohně nedala, ehm) a kdyžtak tam dávaj aspoň něco málo do žíly.zas to nebejvá dlouhý vyšetření, keep calm! A soucítím teda!