"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 12:53

Lucia Salvatore Jenže já to mám právě na metro těch 10 minut busem, což už je pro někoho moc. Jsou to Kbely. Do Karlína do práce to mám těch 40 minut. Pro mě je to chvilička, lidi ze Žižkova se chytají za hlavu 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 09. června 2018 12:57

Lucia Salvatore Hlavně pozor na přehnaný optimismus a klapky na očích (myslím tvých), jakože si to nějak sedne, a tak.... Může to tam být sebekrásnější, ale dojíždění bude peklo, prakticky nic jiného v tom dni nestihneš.  A ta doprava neustále houstne. Čerňák mi oproti tomu přijde jako lepší varianta - máš tam metro a určitě je tam spousta domu i bez problémových obyvatel.

1333 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:01

Pinot Noir Tak to jsme skoro sousedky. :)

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:03

Stará Stanová Kůže Fakt? A jak se ti tu v sousedství žije? My jsme tu zatím spokojeni. Jen je tu málo restaurací.

1333 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:12

Teprve začínáme, nastěhovali jsme se v zimě, pořád spousta práce, na víkendy jezdíme většinou pryč, takže jsme se ještě  ani  moc neseznámili s okolím, musíme to napravit. :)

Jako ideál by byla vila na Ořechovce, co si budeme namlouvat, no ale co naděláš... :)

Od restaurací tady nic nečekám, spokojím se s málem - za mě cukrárna Avanti ve Kbelech, nová pizzerie ve Vinoři, na něco lepšího si zajdeme do města, a je to pak i výlet.

Offline Kruela
příspěvků moje polička 09. června 2018 13:28

Lucia Salvatore Na Kladně bydlím, ale v rodinném domě. Do práce dojíždím do Prahy na Albertov 4x týdně a cesta mi trvá stejně dlouho jako některým pražským kolegům. Netuším samozřejmě, jakou máte konkrétní  představu o vašem bydlišti, ale pokud bych měla hledat byt na Kladně, zkusila bych jinou lokalitu než kročehlavské sídliště. Jsou tam sice v dosahu školky,  ZŠ, tahle část města je nejblíž Praze, ale to je tak jediné.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:31

Pinot Noir z Kbel byste meli mit kousek Prosecco na Proseku. Tam to mam moc rada;)

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:39

711990 Jj, tam je to hodně fajn. Nebo jedem do Čakoviček k Fričovi. Ale myslela jsem něco v docházkové vzdálenosti. Místní hospody vaří buď hnusně nebo je kvalita nevyrovnaná, asi podle kuchaře, který má službu. Ale staví nám tu minipivovar, tak třeba to tam bude dobré!

1333 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:41

Pinot Noir No a kde je to teda ve Kbelech dobré nebo aspoň méně hnusné? Co ten srub v tom parčíku, taky hnusné? (ono to má takovou lákavou polohu, ale ještě jsem tam nikdy nedorazila).

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:44

Pinot Noir hmmm Cakovicky! Tam to taky muzu;) a na minipivovar jsem zvedava! My tu mame Beznosku, ale na jidlo to tam neni.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:52

Stará Stanová Kůže Srub většinou dobrý, ale právě že to kolísá a občas průšvih. Nedávno jsme tam třeba byli s návštěvou a super, všichni spokojení. Chlapi měli stejné jídlo, nějaký druh steaku, nadšeni, výborné. Já jim to záviděla, tak jsme tam šli i druhý den, abych si mohla ten steak dát, no a dostala jsem podrážku, samou flaksu, děs. Tyhle záseky tam občas mají, mě to štve, pro mě je jídlo a pití zásadní a dovede mi zkazit celý den  Jinam se tu ale jít nedá, ostatní jsou pajzly o několik levelů níž. Akorát Kbelino má moc dobrou pizzu, ale ta je jen do krabice.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:54

711990 Do Beznosky jsme chodili často, jen teď s děckem mám výpadek ;) V těch boxech jsme i hráli deskovky ;) Mám to tam ráda, ale jídlo je na přežití a i to pivo teda kolísá...

1333 příspěvků moje polička 09. června 2018 13:59

Pinot Noir Tak ještě probereme Farmářský krám. :) Máte tam něco super, co pořád kupujete? (já uzené z komína, chleba, ovozel, čokolády s třtinovým cukrem)

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 14:03

Stará Stanová Kůže Já kukuřičné křupky pro dítě, zeleninu, mošty a nejvíc utratím za pivo z Permona. Ty dvě pokladny to trochu zlepšily, ale ten systém front a obsluhy mi tam tak pije krev, že vždycky přísahám, že už jsem tam naposledy. Jenomže ten Permon, no....

1333 příspěvků moje polička 09. června 2018 14:08

Pinot Noir Jo, ty kasy tam jsou strašně nešikovně umístěné. A dříve mě tam ještě štvali s tím, jak při placení vnucovali ty upečený věci, ale naštěstí už od toho upustili.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 09. června 2018 14:27

Lucia Salvatore Mně přidje taky dobrý nápad zajet se tam podívat, já jsem to tak při hledání domu dělala, ještě než jsme napsali prodejci, že máme zájem, tak jsem si na to místo zajeli a prošli se tam a já jsem si představila, jak tam budu fungovat ve všední den, o víkendu, udělala jsem si představu, co bude znamenat jet na nákup a podívala jsem se, jestli se bude kam jít na jíst, jestli bude kde venčit a tak. Dost věcí padlo právě proto, že jsem si tam sebe samu nedokázala představit, jak tam spokojeně funguju.
Ohledně dopravy si nechte kolem osmé ráno a páté odpoledne spočítat trasu ze scého případného bydliště do práce a zpátky od Googlu. Zrovna jsme dnes jeli kolem cedule "nové bydlení v Berouně, 20 minut do Prahy"  - jako jo, ale jen k ceduli a mimo špičku, v obvyklé dojížděcí časy někam k Vyšehradu cca hodina.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 09. června 2018 14:52
Reakce na Pinot Noir:

Stará Stanová Kůže Já kukuřičné křupky pro dítě, zeleninu, mošty a nejvíc utratím za pivo z Permona. Ty dvě pokladny to trochu zlepšily, ale ten systém front a obsluhy mi tam tak pije krev, že vždycky přísahám, že už jsem tam naposledy. Jenomže ten Permon, no....

​A co je to za Permon, to neznám.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 14:55

Ronna Pivovar Permon ze Sokolova.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 09. června 2018 14:57

Pinot Noir Dívám se, že ho mají v Makru, dáš mi tip, které zkusit? Děkuji.

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 09. června 2018 15:07

Ronna Mám nejradši Summer Ale, má něco přes 4 % alkoholu. Ty jejich aly jsou dobré skoro všechny, ale na mě je to moc silné. Takže jen upiju od muže, ale piju tenhle nejlehčí. Dobrá je P.I.P.A., Sherpa nebo Any IPA. I klasický ležák mi chutná.