Stará Stanová Kůže bydlela jsem v mestske zastavbe tohoto typu a pod oknem salinu. bydlela jsem na sidlisti. bydlela jsem na dedine s dojizdenim. v satelitu nikdy, ale znam lidi co bydli. jednoznacne a definitivne davam prednost saline.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Bývam v prdelákoviciach, nikdy ste odo mne nečítali sťažnosť na miesto bydliska. Autom som v práci za cca 5 minút, na bicykli to dávam za 17, som si to odstopovala. V našom meste nie sú žiadme super obcgody, ale ja nechodím na nákupy denne. Kedy chcem, vyrazím si do BA, TN, TT, tam všade su obchodáky. V Ba som za hodinku po doalnici, čo je uplne v pohode. Mne sa malomesto páči, mám rada svoj klud, mám tu všetkých, ktorých milujem. Som proste zaprdená dedinčanka. Ale chápem vás všetky, čo ospevujete život v Prahe, ja by som tam nevydržala viac ako dva dni. Je to o preferenciách. Spoločenský život si myslím máme taký ako si urobíme.
Praha je krásne mesto, naozaj krásne a rada si čítam o miestach, ktoré tu dávate, ako ideálne bývanie, Je to veľmi zaujímavé.
Janulik03 kdyz se na te vesnici narodis, a navic tam mas praci, tak to je parada, ideal. kdyz se narodis ve meste a z financni nouze si poridis bydleni na dedine, odkud porad do toho mesta dojizdis, mas tam pratele, rodinu... je to v haji. no a ty ceny za bydleni jdou nize bohuzel cim dal ve vetsich vzdalenostech...
edit: hodne dela i to, pokud mas dum (a tvuj rodny, no to uz je uplna nadhera, to zavidim:-), pozemky, zahradu, zvirata, bavi te to.. pokud ten dojizdejici jeste k tomu poridi byt ci novostavbu typu panelak nalezato, je to fakt k nepreziti. teda pro me rozhodne.
Janulik03 pointa je v tom, že v tom místě žiješ a máš tam práci, ne že ti popojíždění v koloně zabere denně dvě hodiny. Já proti malým městům nic nemám, ale když z něj denně musíš hodinu jet do práce a večer minimálně hodinu domu, tak k čemu je to dobrý? Jako z nouze jo, jasně, někdy to tak vyjde, ale právě dotaz byl na naše zkušenosti a mě dojíždění přijde fakt na pendrek, mimoto to leze i docela dost do peněz, i když budeš jezdit jen hromadnou dopravou s tramvajenkou, tak 4. zóny tě ročně vyjdou skoro na 20 tisíc, oproti 3 a půl po Praze, pro někoho to třeba neni takovej rozdíl, pro mě by byl dost citelnej
Jak píše Potrefenáhusa - pokud v tom malým městě bydlíš a zároveň pracuješ, tak není co řešit. To bych si možná taky dokázala představit... hodně často jsem byla v malým městě na prázdninách u babičky (Kroměříž) nebo u tety (Trenčín) a moc se mi tam líbilo a nevadilo by mi tam bydlet. ALE! To jsou krásný městečka, který se se zaplivaným, neuspořádaným Kladnem nedají vůbec srovnat! Záleží prostě na tom konkrétním místě...
Mutziputzi Investovala :) Místo chaty, protože je tam kolem fakt hezky. Občas na víkendy a tu a tam týden, na kola, v zimě na lyže, i mladší generace s dětma to využije. Ale natrvalo bych tam být nemohla, fakt maloměsto jak podle šablonky. Ani nejde o to, co tam je nebo není, ale "divný lidi", co si závidí, vidí si do talíře, pomlouvaj, nemaj rádi odlišnost - co si jen představíte ze satirických popisů maloměsta, to tam najdete.
Potrefenáhusa A koupit si bouračku někde za vsí, nastěhovat se tam do provizoria a pak to roky dávat dohromady, jak jsou zrovna peníze, nikdy nemít hotovo, brrr, to snad radši to Kladno. Možná i Letnou![]()
Sweet Potato hlasuju pro Letnou ![]()
jinx Kdybych měla malé děti nebo musela dojíždět za prací do Prahy, byla bych tu nešťastná. Když pracujem většinou z domova, nebo se stejně jede ke klientovi někam mimo Prahu, děti jsou dospělé, je to o něčem jiném. Chtěli jsme fakt klidné místo a nevadí nám, že nejsou v pěším dosahu restaurace, kina atd., z toho pohledu je to tu fajn. Blbý bude, až bychom třeba nemohli jezdit autem, ale jde to vždycky prodat a koupit něco v civilizaci.
Dům i s pozemkem nás tehdy nestál ani to, co teď chtějí za tu parcelu samotnou, asi to zas koupí nějaký Rus - je jich tu pár v okolí, co to tu mají za letní domky.
Je fakt, že asi před dvěma roky jsem za 12 mio viděla inzerát na krásný mezonetový byt na Vinohradech, teď už by to asi taky nestačilo.
viktorka_od splavu jasne ja to chápem, my sme s mužom bývali kým boli deti malé, v meste, aby to mali blízko do školy a chcela som byt, nie dom, lebo vtedy sa mi zdalo, že je to super. A už sme teda vydržali, kým deti odrástli. Takže naše deti sú kvázi sídliskové.
Ale ako sme sa prestahovali späť na dedinu, povodne sme teda mali stavať, pozemok nachystaný, dom vybraný, že teda na staré kolená si ho pripravíme, tak okolnosti nás donútili prehodnotiť a išli sme do mojho rodného domu. Ten sme teda prerobili a decká už odtial pomaly idú iba na noc domov do mesta. Proste sme tam šťastní a ja som aj spokojná, že sme sa tak rozhodli, lebo otec by tam zostal sám a utrčite by to nevyzeralo s ním tak , ako teraz, ked namá čas lelkovať. Malý na nom visí stále a on ho učí veci, ktoré sa týkaju hospodárstva a tak obaja spoločne prospievaju. Prosti si dávaju jeden druhému to čo potrebuju.
Raz som videla nejaký projekt, kde dali dokopy deti z domova a starých ludí z domova dochodcov. Obom skupinám neuveritelne táto situácia pomohla k psychickej pohode. Škoda, že takéto možnosti sa nedaju využit vo viacerých mestách, myslím, že by to bo, iba prínos. Pre starých pocit potrebnosti a pre deti vzor správania .
Janulik03 tohle je ale uplně ideální stav, co popisuješ, prostě v tom místě opravdu žijete, a pak si myslim, že to jde kdekoliv, kokoska dtto, prostě potřeby se mění.
Janulik03 Do TN škoda jazdiť ![]()
Ja bývam v krajskom meste, jeden by povedal že tu mam všetko ale necítim sa tu dobre. Nikdy som v tak malom meste nebývala, do Prahy sa veľmi teším a možno raz budem trpieť na tej Letnej kde mi to príde ako jedno z pre.mna najideálnejších miest z celej Prahy.
paktofonika ale čoby. Mám tam pedikérku, su tam reštaurácie, chodíme tam do kina, mesto sa mi páči, kedysi som robila aj sprievodkynu po hrade jednu sezonu. ![]()
Mně by malý město vůbec nevadilo, ale muselo by to bejt něco jako Krumlouv, ale aby mi tam nechodili lidi...z Japonska![]()
Mutziputzi Cheb!
Stará Stanová Kůže a ad divani se do oken - jsou to normalni mestske ulice respektujici charakter ctvrti, kdo to nezna, tak by si malem predstavil sidliste nekde v cine
Já bydlela několik let v Bubenči, okna do vnitrobloku a byli jsme teda hned pod střechou, takže jsme měli výhled do všech dvorků v bloku, na střechy, komíny, a přes střechy části Prahy. Vzhledem k tomu, že to bylo celkově dost uklizený a klidný místo, tak mi to připadalo vyloženě romantický, zároveň k protějšímu domu bylo dost daleko, a dům naproti měl jinak výškově posazený balkóny a okna, na nedostatek soukromí jsem si nemohla stěžovat. Poloha pro bydlení výborná, Stromovka za rohem, tramvaj do práce pod okny, na metro pěšky pár minut. Kdyby byl býval byt větší, asi bych byla stále Pražačkou, ale nadávala bych. Pro mladýho člověka ideální místo, pro život s dítětem už se mi to tenkrát tak nelíbilo, přeci jen vypustit ho jen tak ze dveří na zahradu, jako můžu teď, to by neexistovalo. Mám jiný preference. Ale jak už jsem tu někde psala, já mám pořád možnost se v podstatě kdykoliv do Prahy vrátit, když chci, jsem za 40 minut v centru, tak mi Praha nechybí. A zase třeba na důchod bych si nádherně uměla představit, že žiju tam, kde jsem žila tenkrát, Bubeneč, Dejvice, Břevnov, Letná
Janulik03 Artkino mám rada, mesto je pekne aj keď to nové námestie sa mi nepáči. Na návštevu je to fajn. Ja som to ale myslela tak že na nákupy do TN škoda jazdiť ![]()
Jestli budeš žít na Letné, tak jsem přesvědčená, že trpět rozhodně nebudeš. Já bych tam trpěla s dítětem, ale bez něj ti tam snad nemůže nic chybět.
dynda No dúfam že jedného dňa áno. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí