"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:11

dynda s tím souhlasím, měla jsem k té oblasti podobný vývoj vztahu. Klíčová je i ta poloha pod střechou. On ten obrázek od jinx, focený z jedné z mála tamních předzahrádek, moc typický pro Letnou není.

Spíš bych jako typické dala něco takového:

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:12

paktofonika na tie nákupy mám v poslednej dobe pocit, že nikam sa nedá

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:13

Za mě teda Dejvice a Bubeneč mnohem lepší než Letná, ta hezká Letná jsou navíc podle mě už skoro Dejvice

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:14

Janulik03 To je moc hezký co píšeš o vnoučkovi a dědovi, tak to má být :-). Já mám hrozně hezké vzpomínky na dobu, kdy moje malá dcera, asi pětiletá, hrávala se svým pradědou (94 let), šachy. Moje malá neteř masti s mým otcem karty, takové ty hospodské hry a má k tomu ty chlapské kecy, které od něj odposlouchala :-).

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:19

999 ked ja by som pocit ešte potrebných dopriala najradšj všetkým tým opusteným starým ludom. Možno by z nich potom neboli takí nervozni ufrflanci. Ono je pravda, že práca a zodpovednosť nás nútia byt činní a aktívni. Škoda že sa to u nás tak ťažko realiozuje, veľmi by to ulahčilo prácu aj zamestnancom domovov, či už detských alebo dochodcovských. Keby som mala na to páky, toto by bolo pre mna prvoradé. Nepracujem v tejto sfere a niekedy mám pocit, že by som mohla. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:20

Stará Stanová Kůže takových těch předzahrádek moc domů nemá, to je pravda (a škoda, protože to je super), ale ani ten tvůj obrázek neznamená, že si lidi koukají do oken ... 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:24

Mutziputzi Krumlov by pro mě na bydlení byl fakt peklo, což pozor píšu jako někdo, kdo ho měl fakt rád, na střední jsem tam jezdila aspoň 2x do týdne. A už v té době si místní stěžovali, že se to tam pro život změnilo k horšímu, všechny podniky cílené na turisty a pro normální nákup daleko, prostě skanzen.
Co by mi ale vadilo ještě víc, jsou právě ty davy, když jsme tam naposledy byla, tak se tam nedalo na některých místech jít jinak než jako součást "průvodu", imo ideální čas si prohlížet Krumlov je někdy ve 4 ráno.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:27

Janulik03 V Čechách je moc hezká akce, jmenuje se Ježíškova vnoučata. Vymyslela ji nějaká mladá holka a zrealizoval Český rozhlas. Bylo to o tom, že si staří lidé z domovů důchodců napsali, co by jim udělalo radost a lidé si to rozebírali. Některé dárky kupovali sami, na ty nákladnějši (třeba elektrické vozíky) se skládali na fb...A nakonec z té akce vyplynulo, že pro ty lidi byl nejdůležitější ten moment předání. Staří lidé měli návštěvu, dárci chodili s dětmi, ty jim třeba zazpívali a někteří chodí dát... Akce pokračuje, mají své stránky :-).

1333 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:28

nolita Mně se tam ty byty taky líbí - byla jsem okouzlena vysokými stropy, původními dveřmi, parketami, možná jsem dokonce byla vevnitř někde tam, odkud je ta pěkná fotka od jinx. Taky všude spousta občerstvoven, kultura atd... Jenže pak už mě začaly štvát ty negativa - i na té fotce je vidět, jak ty byty jsou zastíněné a že ty ulice jsou jedno velký parkoviště a že když si chci sednout někde venku, musím se napřed vypravit, pak že na "mé" lavičce může někdo sedět, že tam jsou mraky lidí, všude psí výkaly.... Prostě jsem asi zestárla a dozrála na něco jiného, no. :)

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:29

jinx To je nadhera...Tak nejak bych si to predstavovala 

Klidne s 10 detma, ja fakt neznam nic lepsiho nez vysedavat s deckem v kavarne nebo s nim chodit na zajimavy "indoor" akce. V lese jsem snad s detma skoro nebyla a to uz ma starsi 5 let. Co tam? Z vesnice by me odvazeli, vyrostla jsem v prdeli sveta, 500 obyvatel, jinej nazev pro to nemam! Trpela jsem neskutecne jako dite i jako dospivajci. Tehdy tam jel posledni autobus 20:45!!!! Tak si bezte do Brna do kina, zejo... Tohle bych svym detem nikdy neudelala. Myslete na ty ubohy deti, nebude jim vecne 5 roku, budou chtit chodit na akce, na rande...

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:32

Zina teďka je takovej projekt, kdy v tom skanzenu budou přes prázdniny normálně bydlet vybraný rodiny, jeden kamarád s rodinou se účastní - unes-co. Mně to přijde taky trochu pekelný, že se z města stane vybydlená kulisa

ale starej Krumlov fakt (fotky mám uložený z nějakých stránek, který už asi neexistujou)

20970 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:32

Stará Stanová Kůže Sednout někde venku ve smyslu někde na lavičku mě pobavilo

Offline Pinot Noir
29928 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:32

martek01 Doporučuji vířivku. Máme na terase tisícilitrovou nafukovací, jede každý rok od března do listopadu, super je, že se v ní dá být, i když není extra teplo. Máme ji nastavenou na 37 stupňů, což je ve vedru samozřejmě moc, ale my tam lezeme až pozdě večer a s dítětem tam býváme ráno a v podvečer, protože ho nechci vystavovat polednímu slunku. Je ovšem třeba počítat s tím, že nepřetržitý ohřev a filtrace něco sežerou a taky s tím, že teplá voda vyžaduje víc chemie, aby se v ní nic nemnožilo. Takže v případě nějakých kožních problémů by to nebylo vhodné.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:32

Stará Stanová Kůže ale to je legitimní postoj, prostě ti to přestalo vyhovovat, to je v pořádku, mimo mi přišly ty tvé předchozí posty, jak člověk sedí pořád v tom bytě, nevidí střídání ročního období, je tam jak ve vězení -  možná ses tam tak cítila ty, ale to nic neznamená ...  

1333 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:33

Mutziputzi No ona tam je i ta Stromovka a Letenský park, víš...

20970 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:33

Potrefenáhusa To se mi teda nelíbí, klasicky po bolševicku neudržovaný

20970 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:34

Stará Stanová Kůže Vím a stále vtipný

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:36

999 To je veľmi pekná akcia! 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:36

paktofonika 

Tak to budeš pak řešit, no. Se psy tam budeš určitě spokojená. S dětmi... těžko říct, každýmu vyhovuje něco jinýho. Já jsem ráda, že jsem nemusela korzovat s kočárem po ulicích, nemusela ho tahat někde po činžáku nahoru dolů, že si prostě zajedu ze zahrady rovnou do chodby, dítě, sotva se naučilo chodit, si vyběhne na terasu, na zahradě mi roste jídlo, kočky chodí dovnitř ven, prostě v téhle fázi života potřebuju ke štěstí barák na klidném místě. Jestli to bude za pár let jinak, tak to tu třeba prodám a ono by mi to na byt v Praze mělo zase stačit. I v té pěkné Praze. Jako kdybych měla na dům na Břevnově nebo třeba Suchdole, taky bych se nezlobila, ale zase takhle mě nedusí hypotéka, náklady na auto zvládám bez problémů. Mně je dobře.

Ale naprosto chápu tu první tazatelku, že se jí moc nechce z Prahy, když to nové místo má být sídliště na Kladně, to bych se radši zmáčkla do něčeho menšího v Praze. Já šla z Prahy na místo, který se nám líbilo a do domu, který jsme postavili přesně podle našich představ, pro nás to bylo jít do lepšího. 

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 12. června 2018 10:36

999 To je tiež krásna akcia, ale su ludia, ktorí si nechcu želať darčeky ale chcu byt osožní. 

U nás su akcie v domove dochodcov pravidelne. Vystupuju tam deti zo škol, maju koncerty a tak. Ale! Je to také návštevové a zúčastnia sa len niektorí. Toto čo som spomínala, funguje na princípe domu,kde spločne obývaju priestory deti bez rodín a odložení dochodci. Nie spoločne na izbách, ale maju spoločné denné priestory a jedáleň. Takže taká náhrada rodinného života. 

Ja som mala teu v domove a bola spoločne na izbe s jednou panou, ktorá nemala nikoho. Moja teta bola ležiaca a pani jej podávala veci, podala jej vodu a také tie milé drobnosti. Ked teta zomrela, tak pani na izbe zostala sama a ja som nemala to srdce tam prestať chodiť. Tak aspon s kávou alebo len tak na pokec sem tam zájdem, nčb mi to neurobí a pani je rada. Je vzdelaná, kultivovaná a vždy sa dozviem niečo. Aspon drby z jej okolia