Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:48

tv Já bych to řešila tak, že bych slušně poděkovala Ježíškovi za krásné dárky a ponechala bych je hezky u babičky, že si tam aspoň budou mít děti s čím hrát. My takhle máme u babičky bubínek a prstové barvy (na zdi vypadají opravdu dekorativně)

My máme naštěstí obě babičky zlaté a empatické a dítě toho dostalo tak akorát, ale i tak teď nemáme pomalu kam šlápnout, takže rozčarování chápu. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:48

viktorka_od splavu ja jsem toto pravidlo taky zacala aplikovat a vznikly z toho napjate vztahy. Jako ona dela, ze nic, ale neustale neco pronasi a nadhazuje.....

Ja se toho dlouho bala a ustupovala, dekovala ale nakonec jsem zjistila, ze kdyz ji proste nekontaktuju vice nez je nutne ale chovam se k ni slusne tak mi to naprosto vyhovuje. Uplne se mi ulevilo. Ji dost vadi, ze nas nemuze ovlivnovat i v jinych vecech a porad radit.

Uz ji dochazi, ze ji to v lepsim pripade odkyvam a udelam si podle sebe. Ale to jsem se naucila od ni. Ona ignorujeme moji vychovu deti, ja dlabu na jeji doporuceni ohledne moji domacnosti

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:51

Candance holt s každým být nejlepší kámoška nejde. já bych to brala a "nadhazování" prostě přehlížela a jela si svý. buď ji to časem přejde nebo to tak zůstane - a co? nic. hlavně že si ubráníš svoje hranice.

Online Luna
10867 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:54

viktorka_od splavu Ale nekomu nejde vysvetlit NIC, fakt ne a zadnym zpusobem. Tchyne od tv je cela moje matka. I kdyz ji poprosim, nefunguje to. Nepomuze servat ji, dokonce ani hodit po ni v zachvatu zoufalstvi rucnik, aby me uz doprdele poslouchala. Jo, to se opravdu jednou stalodesny, no. Ale nepomohlo. I kdybys tyhle lidi mlatila po hlave kladivem, budou delat jen to, co povazuji podle sebe za spravne. Takze ano, taky mi nosi tuny zbytecnych kramu domu. Ja ji rovnou reknu, ze to ale vyhodim, ona me neposloucha a ja to vyhodim. Jinak to nejde.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 21:56
Reakce na letfenixa:

Neznasam delobuchy!

​já taky. ale víc nesnáším lidi, co je odpalují. u nás už střílí tak od 20. prosince. 

49359 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:00

Luna no ale vyhodíš to, žejo? uplně chápu že se nejde domluvit, pak je zbytečný se hádat ale prostě to vyhodit, nebrat domů, nepustit přes práh.. jako je mi jasný že to je psycho, furt bojovat:-( já měla/mám štěstí v tom, že ty hůř ovlivnitelný osoby nebyly naštěstí nikdy moc blízko - jiný město a tak. např. bydlet u tchyně to bych třeba vůbec nedala. jednu dobu jsem s dítkem bydlela u babičky (hrozného postrachu celé rodiny) a tam teda padla kosa na kámen, protože jsem ji fakt seřvala a pak ignorovala - no a ona si to stejně dělala po svým, páč mi pak sousedky nahlásily že kojence venku na procházce krmí čokoládou

Offline dzizisketa
8969 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:21

Jiná Realita 

Přesně, od 20. po setmění hotová artilerie. Už třikrát jsem kvůli tomu na ty permanentní odpalocače hulákala, pokaždé to byly dětu pubertáního a prepubertálního věku, kteří nemají mít  nic takového v ruce, taky vrcholem bylo, když jeden páreček vypálil rachejtli přímo naproti mě!

49359 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:23

dzizisketa je to fakt zajímavý zejména když sleduju jak děckám neprodají čistič na záchod

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:38

viktorka_od splavu 

s ohledem na to, čí děti to jsou u nás, beru jako vysoce pravděpodobné, že jim to koupili rodiče (aby od nich měli klid).

49359 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 22:51

Jiná Realita nebo to kradou? protože ono je to i poměrně drahý, ne? já se teda přiznám že jsem dětem koupila pár rachejtlí do mikulášskýho balíčku, bylo toho v krabičce myslím pět kousků a v jejich věkové kategorii, schovali si to na silvestra (to nebudou doma), ale když to mlátí od rána do večera a od večera do rána tak to je vážně divný

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 23:08

Jiná Realita viktorka_od splavu 

a není to práskání nějak časově regulovaný zákonem / vyhláškou?

49359 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 23:10

RoSa netuším, ale i kdyby bylo, tak co s tím?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. prosince 2017 23:18

RoSa no rušení nočního klidu to je (u nás bouchají i po půlnoci), ale co s tím? policie sem kvůli tomu fakt nepojede.

Offline Černá kočka
1774 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 08:38
Reakce na Gatita:

tv Já bych to řešila tak, že bych slušně poděkovala Ježíškovi za krásné dárky a ponechala bych je hezky u babičky, že si tam aspoň budou mít děti s čím hrát. My takhle máme u babičky bubínek a prstové barvy (na zdi vypadají opravdu dekorativně)

​Před Vánoci jsem zaslechla povzdech od mojí kolegyně, která má malá vnoučata, která bydlí s rodiči dost daleko, takže se vidí max 4 x ročně a říkala, že všechny dárky, které kdy dětem dala zůstávají u ní doma a to i dárky, které kupovala po dohodě s rodiči. Bylo vidět, že ji to dost bolí,tak já bych si asi zkusila s tchýní,pokud je to možné a je to osoba takové dizkusi přístupná, znovu promluvit, klidně i navrhnout, že ty peníze by se daly ve prospěch dětí použít i líp (např. do budoucna nábytek, kroužky atd.)

Jinak jsem taky odpůrce toho zahrnovat děti obrovským možstvím darů. Kde to všechno skladovat a potom jak jsem viděla u rodiny, zvlášť ty maličké děti (1-2 roky) jsou z toho doslova zmatené a taky uklízet pořád dokola obrovský obývák pokrytý kostičkama duplo a rozházeným puzzle z několika různých sad, autíčkama, vláčkama..

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 09:20

Černá kočka Jasně, musí se s citem, to bych taky nechtěla někoho zraňovat. U nás je situace trochu jiná, babičky se s vnukem vidí často, takže ty hračky rozhodně nepřijdou vniveč.

Jinak teda ty hračky, co mají milion součástek, jsou mor. Trvá mi to každý večer věčnost, než to všechno vytřídím. Kostky, puzzle, duplo, mega blocks....Jsem zrovna včera přemýšlela, co jsem dřív po večerech dělávala, když jsem neměla tuto náplň:)

49359 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 10:48

Gatita zajímavé je, že ve školce to třídění dělají děti. aspoň co pamatuju:P

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 10:48

mysmat  njn.

pupík je proti nim také velmi odolný, až tak, že mu skoro padají kolem hlavy a on si spokojeně spí v boudě s hlavou visící ven.

ale je vidět, že je ekonomický boom, fakani mají hodně nakoupeno. nechci vidět silvestr (a ještě následující minimálně týden, ach jo).

mně nevadí ohňostroj, ani pár světlic na silvestra. ale prachsprosté bouchání celé týdny kolem toho data, to je skutečná a pravá zábava pro bemozky.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 30. prosince 2017 10:54

Tak až zas jednou budem propagovat některý obskurní pražský části - zde absolutní tichoučko