tv Já bych to řešila tak, že bych slušně poděkovala Ježíškovi za krásné dárky a ponechala bych je hezky u babičky, že si tam aspoň budou mít děti s čím hrát. My takhle máme u babičky bubínek a prstové barvy (na zdi vypadají opravdu dekorativně)
Před Vánoci jsem zaslechla povzdech od mojí kolegyně, která má malá vnoučata, která bydlí s rodiči dost daleko, takže se vidí max 4 x ročně a říkala, že všechny dárky, které kdy dětem dala zůstávají u ní doma a to i dárky, které kupovala po dohodě s rodiči. Bylo vidět, že ji to dost bolí,tak já bych si asi zkusila s tchýní,pokud je to možné a je to osoba takové dizkusi přístupná, znovu promluvit, klidně i navrhnout, že ty peníze by se daly ve prospěch dětí použít i líp (např. do budoucna nábytek, kroužky atd.)
Jinak jsem taky odpůrce toho zahrnovat děti obrovským možstvím darů. Kde to všechno skladovat a potom jak jsem viděla u rodiny, zvlášť ty maličké děti (1-2 roky) jsou z toho doslova zmatené a taky uklízet pořád dokola obrovský obývák pokrytý kostičkama duplo a rozházeným puzzle z několika různých sad, autíčkama, vláčkama
..