Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:11

nolita Jak znam vkus nekterych lidi, ktery nam fakt i rada, vim ze z daru by me kleplo 

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:17

nolita moje kamarádka s manželem chtěli dřevěnej betlém od řezbáře, každej přispíval na nějakou konkrétní figurku, její bratr architekt vypracoval projektovou dokumentaci Betlémské chýše :-) Bylo to pěkný a milý, betlém každej rok na Vánoce doma stavěj.

Offline Janulik03
20273 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:18

Allania fuha, takze na casej svatbe boli vsetci kamarati ale najblizsi ako rodicia a stari rodicia nie? Pytam sa len ci som to pochopila spravne. V tom pripade by ma to ako matku nevyslovne uazilo a neskutocne bolelo.

inaj vsetci sa raz stane babickami sj tetickami, mozme len dufat, ze nie neziaducimi od vlastnej rodiny. 

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:20
Reakce na Karja:

Luna Hahaha, tak fazolová pomazánka na dvorku je masakr. Ale je to stejný, jako když si masožravci daj na svatbě k obědu guláš a k večeři opečou buřta. Primárně prostě neni chyba v tom veganství. I v rámci veganství se dá uvařit normální bohaté menu a raut. Jasně pro strejčky a dědečky třeba zvláštní a neobvyklé, ale jíst se to dá.-D.

To samé alkohol, pokud má někdo důvod ho tam nemít, no tak smůla, aspoň zbyde prostor pro něco tvrdšího:-D :-D. Néé, legrace, já bych to respektovala, samozřejmě pak hostitelé nemůžou očekávat, že jim tam bude půlka svatebčanů juchat do dvou do rána. Horší mi přijdou takové ty podněty v čem přijít a nepřijít, co vzít s sebou, co zařídit.

Samozřejmě pak hostitelé nemůžou očekávat, že jim tam bude půlka svatebčanů juchat do dvou do rána. 

​Hele, vsechny ty muslimske svatby, na kterych jsem byla, jely celou noc az do ranniho kuropeni, prestoze se tam fakt nevypila ani kapka. Tanec, muzika, spolecnost - svatebcane fakt juchali jak zjednani, a to podotykam, ze muzi i zeny oddelene, takze nejen alkohol, ale ani hormony v tom nehraly roli 

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:23

MP Marge tak ale tam jsou zvyklí juchat i bez chlastu, to vůbec na celým tom Blízkým východě, i křesťanským, nejsou schopný pochopit, proč je našinec tak prkennej a nejuchá, dokud se trochu neopije :-)

20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:27

Potrefenáhusa Jaky krestani tam juchaj bez chlastu?? A teda jaky krestani?

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:29

Mutziputzi třeba Gruzíni nebo Arméni, s chlastem teda jo, ale ne moc (ne tak moc jak u nás) a ženský nepijou skoro vůbec (neni to uplně společensky přijatelný). Prostě obecně nemaj tu zábavu jakože se sedí v hospodě a žvaní, ale hodně často se tancuje, na těch oslavách i domácích je to úplně běžný, od malejch dětí.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:32

slniecko Mně darovat peníze nevadí, horší je něco vymýšlet. Myslím, že jsem se tady jednou radila, co dát na svatbu někomu s nadstadartním příjmem, zařízenou domácností, ještě jsme neznali ženicha, nebydleli tam kde oni, takže ani žádná restaurace nebo kultura nás nenapadla, no hrůza. A oni samozřejmě nic nechtěli dostat.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:33
Reakce na Potrefenáhusa:

MP Marge tak ale tam jsou zvyklí juchat i bez chlastu, to vůbec na celým tom Blízkým východě, i křesťanským, nejsou schopný pochopit, proč je našinec tak prkennej a nejuchá, dokud se trochu neopije :-)

​Coz to ja taky nechapu, a to i kdyz z Blizkeho vychodu vubec nejsem! Ja jucham i za strizliva (ono mi nic jineho nezbyva, je ze me na stara kolena abstinent ).

20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:34

Potrefenáhusa No covece to si troufam zcela nesouhlasit a Ladislav Zibura v nove knize stoji plne na my strane

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:36

MP Marge Já s tim obecně taky nemám problém, já právě nemůžu ani moc pít, protože to pak ze stolu se odebírám pod něj. Ale přece jen v našich končinách se spousta lidí nějak moc uvolnit nedokáže, nebo to s tím tak má nějak spojené atp. Z předminulé svatby jsem řídila já a z minulé přítel, i když byly domluvené odvozy, samozřejmě jsme byli nařčeni společností z toho, že jako řídíme pod vlivem, nikoho nenapadlo, že někdo může jít na svatbu, dát si přípitek, víno k večeři a šlus, prostě nemá zrovna chuť ale do rána vydrží i tak;-).

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:39

Mutziputzi a co píše, že chlastaj? Oni jako chlastaj, hlavně teda strašně opíjej hosty, host je svatej a musí se pohostit až skoro ke smrti, to jako je pravda a ožerou se s nim taky, ale obecně si myslim, že se tam pije spíš míň než u nás, že aby se bavili, tak se opít nepotřebujou.

20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:41

Potrefenáhusa Pise ze se tam pije vod rana do vecera a vsude, i bez hostu natoz s nima))

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:44

Mutziputzi jako nechtěla jsem napsat, že nechlastaj, ale že maj prostě ten tanec jako zábavu mnohem běžnější než u nás, že zatimco našinec sedí za stolem a na parket se vrhá až s pár promile, u nich je to celkem běžná zábava, prostě to na ty oslavy normálně patří.

Ale píšu to jako někdo, kdo si bez lahve vína nezatančí :-D

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:45
Reakce na Karja:

slniecko Mně darovat peníze nevadí, horší je něco vymýšlet. Myslím, že jsem se tady jednou radila, co dát na svatbu někomu s nadstadartním příjmem, zařízenou domácností, ještě jsme neznali ženicha, nebydleli tam kde oni, takže ani žádná restaurace nebo kultura nás nenapadla, no hrůza. A oni samozřejmě nic nechtěli dostat.

​Mne to nevadí darovať, keď to uznám za vhodné. Mne vadí, ak sa to po mne vyžaduje.

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:45

Mutziputzi tak jako je to kolébka vína, že a taky první známka o vaření piva je tuším v Anabazi od Xenofonta, kterej to viděl u Arménů ...

20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:46

Potrefenáhusa to ja rozhodne taky ne

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:48
Reakce na Mutziputzi:

nolita Jak znam vkus nekterych lidi, ktery nam fakt i rada, vim ze z daru by me kleplo 

​ešte som to nespravila, ale dať mi toto niekto najavo, môže očakávať polmetrového porcelánového jazvečíka.

20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:49

slniecko OK bez legrace, proc? Ja bych treba nechtela utracet za neco co neudela radost a nehodi se

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:53

slniecko na jednu stranu ťa chápem, pozvaná si na svadbu, pretože to s tebou chcú osláviť, a dar by mal byť úplne v tvojej kompetencii.

Ale keď si zasa predstavím všetky tie nevhodné dary na narodeniny, a ako na to smutno hľadím v skrini, a netuším čo s tým, tiež mi je to také nepríjemné. Hlavne preto, že sa snažím produkovať čo najmenej odpadu aj nakupovať s mierou, a s týmito darmi sa nedá v podstate nič, iba ich hodiť do koša. To isté rôzne bonboniery a čokolády, tisíckrát som všetkým povedala, že mi to nechutí a nejem to, a ani to nemá u nás kto jesť. Napriek tomu ich dostávam na každý sviatok na kilá. Bohužiaľ to tiež väčšinou skončí v koši