Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:06

se teda přiznám, že se podivuju, do čeho všeho se lidi nerozpakujou žvanit, my měli v rodině svatbu minulý léto a neodvážila bych se ceknout, a to i přesto, že jsem měla celkem výhrady (vymysleli to tak, že se svatba stala prakticky nedostupnou pro naši babičku a ani se nesnažili najít nějaký řešení, což třeba mě by strašně mrzelo, kdybych babičku na svý svatbě neměla) - jako svatba v nějaký s odpuštěním p****i, kam nejede ani hromadná doprava, bez zajištěnýho odvozu mi přijde mnohem horší než svatba bez tvrdýho alkoholu.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:07

Mutziputzi a presne kvuli takovejm recem chci svatbu bez lidi

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:10

711990 pokud nemáš hostitelství a společenský chování v krvi, maximálně schvaluju!

Offline Janulik03
20273 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:15

Mutziputzi tak ako ma inde rozčuluješ, tutok s tebou musím súhlasiť. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:18

Janulik03 Já ti dám rozčiluju! Nazývám věci pravými jmény a bořím mýty

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:19

Mutziputzi to mas pravdu, no

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:21
Reakce na Zu:

Janulik03 nebo spíš zakoupit, pokud se jedná o svatbu v restauraci, ne? I jsem se setkala, že v pohoštění bylo pivo/víno, ale tvrdý alkohol si každý objednával a platil sám. 

​Jo takhle, já to pochopila tak, že by se jednalo o svatbu přímo s nedostupným alkoholem. Jesli to bylo myšleno tak, že jako alkohol nebyl "hrazený" novomanžely, tak s tím bych problém neměla ani v nejmenším.

Spíš naopak, mi přijde, že poslední dobou jsou ty lidi už brutálně rozmazlený, co vše by se jim mělo na svatbě zadarmo naservírovat. Prostě pokud mě pozve na svatbu středostavovská kamarádka, tak se asi nebudu vztekat, že mi neplatí ubytování, to beru jako rozežranost. 

Offline Janulik03
20273 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:31

Mutziputzi niekedy neviem, či ta milujem, alebo nenávidím, no. 

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:34

MP Meri nene, což to já nevím, jak bylo myšleno, jen jsem vždycky byla na svatbách, kde ta možnost zakoupit byla  popravdě by mě to asi také překvapilo, já jako hostitel se snažím vyjít vstříc hostům, tak se ptám, ale pokud prostě něco není nebo nebude, tak bych se s tím asi v pohodě smířila :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:39

Niekto tu spomínal že ako hosť bude musieť spať v stane v lese. Na takú svadbu by som nešla ja. Pokiaľ je to niekde mimo civilizáciu tak by to aspoň mohlo byť v blízkosti ubytovacieho zariadenia. Alkohol a jedlo ma nezaujíma.  

Offline Janulik03
20273 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:42

Dnes je moderné, aby sa všetci prisposobili. Nevesta si vymyslí farbu svatby, tak všetci hurá do ružovej alebo nejakej inej. Ked je mladý pár vegetarián, tak musia všetci. A nemyslím, že do svatby fakt kecaju cudzí ludia, skor rodičia, ktorí maju niekedy odlišné predstavy. Tam potom závisí tiež od toho, kto tú svatbu platí. Moj názor, že ked chcem všetko podla seba a nedám si do ničoho kecať, tak si to zaplatím a potom nech sú všetci ticho. Ale to už je o niečom inom. 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:45

Mutziputzi  Byla jsem svědek na veganské svatbě, vzhledem k funkci se pozvání odmítá blbě, ale byl to děsnej vopruz. Manžel mi to omlací o hlavu dodnes. Hosti tam seděli na dvorečku u pomazánky z fazolí a nakrájených okurek a pořád se mě ptali, jestli to je jako všechno, co dostanou. 

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:46

Janulik03 aha tak to já předpokládám automaticky, že kdo platí ten to taky řídí:-) ale je fakt že já se tudleva vdávala už dávno dospělá a samostatná tak mě nenapadlo že vlastně mají platit rodiče. kdysi ve dvaceti to jo, to organizovali i platili, byť to teda byly nějaký prachy co mi spořili - tak jsme je na tu svatbu vybrali z knížky a bylo. jak tohle funguje dnes netuším, sakra, a to mam dceru

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:56

viktorka_od splavu Napísala som blbosť tak som to radšej zmazala 

49357 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:58

paktofonika nestihla jsem to přečíst, v poho:D

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 12:59
Reakce na Janulik03:

Dnes je moderné, aby sa všetci prisposobili. Nevesta si vymyslí farbu svatby, tak všetci hurá do ružovej alebo nejakej inej. Ked je mladý pár vegetarián, tak musia všetci. A nemyslím, že do svatby fakt kecaju cudzí ludia, skor rodičia, ktorí maju niekedy odlišné predstavy. Tam potom závisí tiež od toho, kto tú svatbu platí. Moj názor, že ked chcem všetko podla seba a nedám si do ničoho kecať, tak si to zaplatím a potom nech sú všetci ticho. Ale to už je o niečom inom. 

mam stejny nazor,no realita byva jina.

Offline dzizisketa
8966 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 13:10
Reakce na paktofonika:

Niekto tu spomínal že ako hosť bude musieť spať v stane v lese. Na takú svadbu by som nešla ja. Pokiaľ je to niekde mimo civilizáciu tak by to aspoň mohlo byť v blízkosti ubytovacieho zariadenia. Alkohol a jedlo ma nezaujíma.  

​To myslím byla tv, ale nerada bych mystifikovala, a myslím, že se jí zrovna tohle líbilo. Mně by to taky nevadilo, pokud by teda snoubenci zároveň nečekali, že z toho stanu vylezu na večerní párty v róbě a s pokládanou vlnou za uchem

EDIT: Nebo to byla rasaNori?

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 13:10

paktofonika já jsem to stihla a podle mě je to fakt blbost, teda někdo to tak asi bere, ale podle mě to běžný a normální není.

Jinak lidi v mým okolí se buď neberou vůbec nebo skoro ve čtyřiceti, takže rodiče jsou kdyžtak rádi, že teda konečně už, platí si to každej ze svýho a musim teda říct, že to jsou rozhodně příjemnější svatby než ty, co jsem zažila před lety a do kterých zasahovali rodiče a určovali, co komu budou platit - na jedný takový svatbě jsem byla a bylo to otřesný, rodiče určovali všechno včetně místa obřadu, i kdo se bude účastnit oběda

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 13:16

Potrefenáhusa No ja som to preto aj zmazala pretože to nebýva zvykom všade. Ja som sa ale stretla s tým že sa s darmi počíta tak akosi dopredu. Ale ja som bola len na pár rodinných svadbách a väčšinou to bolo len predháňanie sa ktorá svadba je väčšia, ktorá nevesta mala viac šiat a pod. U jednej nevesty som napočítala 7 šiat za večer. 

49357 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 13:17

Potrefenáhusa jako ale vem si, mně bylo dvacet ne jako "kolem dvaceti" ale skutečně 20. a dva měsíce k tomu. a ve čtvrtym měsíci. takže já byla mooc ráda:-)