MP Marge no když už se mi něco takovýho přihodí v rodině či mezi přáteli tak to taky musím chápat, to je jasný. asi jako když jsem pozvaná k vegetariánům ze zásady, tak by mě nenapadlo že mi naservírujou řízek:D
Stěžovací vlákno
Tak to já se přiznám, že na svatbu bez alkoholu by se mi taky nechtělo jít.
A ja ne by se mi nechtelo, ja bych nesla! Neucta k tradicim! Mysleno zcela vazne.
betsey Doporučuju to ignorovat :) na svatbě bude rodina plná emocí a nostalgie a na blbosti, které řeší teď, si ani nevzpomene
Já se vdávala teď v listopadu a mám tak reakce rodiny v živé paměti. Počínaje tím, že moji rodiče mi řekli, že jsme úplně blbá, že se chci vdávat v sobotu, protože svatba musí být v pátek, protože oni jako rodiče nevěsty mají nárok na den volna v práci a když mají na něco nárok, tak toho prostě musí využít. Následováno otázkou všech "proč zrovna listopad?", na to se ptali vážně úplně všichni, normální je přece svatba v létě (nejvíc to řešili moji prarodiče... kteří se brali na konci listopadu :) ). Pak se řešilo, že svatba bude v Praze, kde s mužem žijeme, protože to je pro naše rodiny na půl cesty, moje je sto kilometrů jižně, manželova sto východně... logisticky to vycházelo nejjednodušeji, největší problém ale pak bylo to, že si řidiči nemůžou dát pivo. A největší haló bylo kvůli mým šatům... byly vínové a ne bílé. A nebyly to "klasické svatební šaty", tedy korzet, šlehačka a závoj, jak by se líbilo mé mamce, ale splývavé, hedvábné, antického střihu. Takže jsme po čase raději vyhlásili zákaz debat o svatbě a byl klid.
Nakonec byla i přes moje obavy svatba naprosto klidná a pohodová záležitost, celé přípravy nám zabraly maximálně týden, jen jsme rezervovali místo a čas obřadu (na úřadě naší městské části), rezervovali salonek v restauraci kousek od radnice, abychom se vyhnuli přesunům, nezdobili jsme auta, ze svatebních propriet jsme koupili jen prstýnky, nekrmili jsme se navzájem polévkou ani jsme nehráli svatební hry, nefotili jsme se dvě hodiny, jen máme momentky z obřadu a pak společnou fotku se všemi hosty. A rodina odjížděla spokojená, jak to bylo fajn :) i s červenými šaty, bez myrty, bez skleniček. A v sobotu :D
viktorka_od splavu Já doufám, že mi přijde říct, že se oženil :D Tak jak jsem to udělala já! Pak se opiju sama někde v ústraní, dá-li štěstěna, tak i s mužem :)
Jé to mi připomíná, jak jsme si v polovině devadesátek zorganizovali nekuřácký maturitní ples. Zatímco vedení školy bylo rádo, nikdo ze sboru totiž nekouřil, tak někteří rodičové neopustili venkovní popelníky ani na šerpování. Myslím, že kdybych jim tenkrát věštecky sdělila, že za dvacet let si už nezapalí v žádné hospodě, tak by mě měli za blázna.
Zuzuli s tim pátkem je to teda
akorát těm řidičům nerozumím, rodina neměla ubytování? to je u nás zvykem (nebo zajištěný odvoz)
no, já doufám že se děti vdají/ožení, jak to proběhne to fakt nechám na nich a snad budu zvaná:D
no ja bych to brala reciprocne, oni mne muzou pohostit, cim jenom chteji a ja im nebudu do toho kecat, ale zas se muzu svobodne rozhodnout, jestli na takovou veselku prijdu. nikde neni psano, ze svatba je povinna. jako je to hezke, ale zas je hezke, aby se organizator snazil hostum v nejake rozumne mire vyhovet.
takze zlucnikari nebudu servirovat rizek a vegetarianovi kachnu, ale docela bych cekala, ze kdyz projevi nekdo dulezity jako je svatebni matka prani, tak trochu ma pravo byt vyslysena.
zajimave je, ze kdyz prijde vegetarian, tak chce mit jidlo, podle svych predstav. kdyz zas porada vegetarian svatbu, tak to taky musi byt podle jeho radu.
viktorka_od splavu spis bych rekla, ze to byl jenom obed.
continuity ta poslední věta je docela dobrý point... jinak pro mě je svatba party a k party patří i alkohol (ožírat se opravdu netřeba)... těhotné, kojící, věřící a abstinenti mohou klidně zůstat u nealka :-)
MP Marge no když už se mi něco takovýho přihodí v rodině či mezi přáteli tak to taky musím chápat, to je jasný. asi jako když jsem pozvaná k vegetariánům ze zásady, tak by mě nenapadlo že mi naservírujou řízek:D
No, asi tak ![]()
viktorka_od splavu Já doufám, že mi přijde říct, že se oženil :D Tak jak jsem to udělala já! Pak se opiju sama někde v ústraní, dá-li štěstěna, tak i s mužem :)
Podotykam, ze svatby tohoto typu z celeho srdce schvaluji ![]()
viktorka_od splavu continuity byl jenom oběd, pak kafe a dort, někdy ve čtyři jsme se se rodinou rozloučili a oni se vydali domů, což vyhovovalo hlavně našim prarodičům, kteří byli už unavení. A ve finále to nikomu nevadilo, na to, jak moc to řešili předem. Za řidiče byli určeni naši mladší bratři (kterým to bylo jedno) a kojící švagrová, takže tatínkové a dědečkové nestrádali a to pivo si ke svíčkové dali s klidem.
Aranel no jo vzpominam! a samozrejme se nasla dobra duse radici jezdit na svatbu zasadne radne najezena:-D
To byla určitě Giuli ![]()
Jinak radím uspořádat svatbu rychle, nikdo tak nebude mít čas do toho mluvit....My uspořádali svatbu za týden (jako byl stres, to jo), ale příbuzní si tak sotva stačili zařídit volno, na to, aby nám do toho někdo mluvil vůbec neměli energii.
Garfie presne. Ja to furt tvrdím, že ten mesiac a pol, čo sme mali na prípravu my, bol zbytočne dlhý ![]()
Ta historka s mekáčem jsem já nebyla, ale taky si ji pamatuju.
Na svatbu bez alkoholu by se mi taky nechtělo, ale asi bych šla. A jak se znám, tak možná i nějakou tu připomínku bych utrousila. Blbý, no.
MP Meri tak ešte je tu možnosť priniesť si vlastný v papierovom vrecku. ![]()
MP Meri tak ešte je tu možnosť priniesť si vlastný v papierovom vrecku. ![]()
Janulik03 nebo spíš zakoupit, pokud se jedná o svatbu v restauraci, ne? I jsem se setkala, že v pohoštění bylo pivo/víno, ale tvrdý alkohol si každý objednával a platil sám.
Zu to už je vyšší level. Ja v tom nemám skúsenosti, u nás sú svatby stále veľkou hostinou, kde sa teda skor hľadí na to, aby hostia boli spokojní. Ale také tie decentné obedy, to je iné, no. Asi ma to ani neláka. Ale ešte mám decká slobodné, aj ked jedna už 7 rokov vo zväzku, tak tam sa uvidí čo urobia. A v podstate je mi to jedno, ako budú chcieťm tak bude.
Já bych prostě ne nealko, vegan a já nevim jakou ještě bezohlednou svatbu nebo oslavu z principu nešla, je to prostě neuctivost k hostům.Jejich svoboda hostitele se projeví v nabídce, moje svoboda hosta v tom, že půjdu jinam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.