Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Online viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:54

MP Marge a na takové muslimské akci můžeš mluvit s chlapem když to není muslim nebo ani tak ne?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:55
Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 15:56

Kecat někomu do příprav svatby? Já jsem byla tak ráda, že si haranti všechno zařídili sami! Finančně jsme přispěli, jako svatební dar dostali taky peníze, ale jinak jsem jen na vyžádání asistovala s hlasem poradním. Byla jsem host, ne organizátor. Obě svatby se vydařily a moc rádi na to všichni vzpomínáme.

To by mi hráblo, zjišťovat, jak to má neteř z dvanáctého kolene zajištěné, a požadovat, že chci tohle a tamto jinak.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 16:02
Reakce na Janulik03:

Allania fuha, takze na casej svatbe boli vsetci kamarati ale najblizsi ako rodicia a stari rodicia nie? Pytam sa len ci som to pochopila spravne. V tom pripade by ma to ako matku nevyslovne uazilo a neskutocne bolelo.

inaj vsetci sa raz stane babickami sj tetickami, mozme len dufat, ze nie neziaducimi od vlastnej rodiny. 

Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 16:02

Potrefenáhusa jj taky jsem si toho vsimla, juchani plno, chlast zadnej :)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 16:33

Potrefenáhusa jasně, že jsou výjimky, kdy to vyjde nebo kdy se ten dárek přímo nabízí.... ale většinou fakt raději ne :-)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 16:39

slniecko tak najevo to nedávám, ale bez milosti a sentimentu vyhazuju... 

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:05

Mutziputzi betsey 

Samozrejme sa snažím kúpiť niečo, čo sa IM hodí, urobí radosť. Dar je viac ako o financiách o tom, že myslím na druhého a jeho potreby. Ak o niekom VIEM, že neje čokoládu, nebudem mu ju kupovať. To je aj o tom, či a nakoľko ho počúvam, vnímam, nakoľko beriem do úvahy jeho vkus, nie svoj.

Čo ma se...teda, s čím sa neviem stotožniť je predstava, že niekto chce určovať čo mám a čo nemám spraviť so svojimi peniazmi a v podstate si nárokovať nenárokovateľné.

49357 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:16

slniecko zrovna u těch svatebních darů je to dost vyhrocený se mi zdá... dřív jak těch věcí moc nebylo a lidi si teprv po svatbě zařizovali domácnost, tak ty věcné dary byly vítané a logické. my samozřejmě nic takového nepotřebovali, takže když se někdo zeptal, dostalo se mu informace, že žádné dary neočekáváme, a pokud už opravdu chtějí něco darovat, tak peníze. kdyby přesto někdo dovlekl friťák nebo sádrovýho jelena v říji, tak si pomyslím že je řekněme lehce retardovanej:D ale neřekla bych nic. a kdo nepřinesl nic tak taky nic:-) je mi to jedno.

jen těch "velkých" dárků které se nehodí je mi prostě líto, je to škoda. myslím tu někdo psal že dostal k vánocům už druhej ten stejnej kávovar když dostanu sprcháč, čokoládu nebo hrnek no tak to vyhodím nebo jakkoliv zužitkuju, ale u drahých věcí preferuju třeba společnej nákup nebo tak.

ovšem to vybírání vstupnýho na svatbách to je neuvěřitelná nehoráznost, asi bych se otočila a šla dom

20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:18

slniecko A tam je na místě ten svatební seznam, kde jsou věci od laciných po dražší a víš že se trefíš a koupíš něco čím neuvedeš do rozpaků a nevyhodíš svoje peníze za něco co půjde do smetí

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:20

viktorka_od splavu však to je všetko v pohode, ja len neznášam, keď je to "vyžadované".

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:21

Mutziputzi ok, detto, svadobný zoznam...ak je uvedený ako tip, beriem, ak je uvedený ako "poviinosť" tak ee.

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:24

slniecko Akorat jsem teda vypozorovala, ze malokdo opravdu vi, co by mi udelalo radost/co by se mi pripadne hodilo. Ja jsem si celkem jista, ze kdyz nam ten dar kupovali, tak verili tomu, ze se nam bude hodit nebo libit, ale bohuzel se ty predstavy dost casto rozchazeji.

Takze mne ty seznamy prijdou ok, nikde prece neni zakodovana povinnost to poridit, alespon jsem se s tim nikdy nesetkala, je to vetsinou prezentovano jako doporuceni a urcite se muze poridit dar i mimo dany seznam. 

20970 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:24

slniecko Je to příjemný úzus, nic co má hosta s vůlí obdarovat urazit, ani dostavit se není povinnost, ale pokud se dostavit chci, čekala bych respekt k požadavkům. Žádat peníze v obálce je buranský, svatební seznam je prověřený win-win kompromis.

A nemůže to být tip, pak hrozí 3 kávovary, pěkně odškrtávat...jako Ježíškovy děti letos na Vánoce, nikdo to nebral tak, že si roztažný důchodci diktujou

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:26

MP Marge a na takové muslimské akci můžeš mluvit s chlapem když to není muslim nebo ani tak ne?

​Vetsina mych pratel patri ke konzervativnim Muslimum, takze je zvykem, ze zeny a muzi spolu nemluvi, pokud nejsou pribuzni, nebo pokud se  nejedna o pracovni ci jinou prilezitost - na prednaskach treba spoluzacky normalne mluvily s muzskymi kolegy, kdyz jsme pracovali ve skupinkach. 

Jako nemuslimsky host na muslimske svatbe ze ode me ocekava, ze to budu respektovat a nesnazit se navazat konverzaci s mistnimi muzi, ale pokud se na svatbe vyskytne nejaky nemuslim take jako host, tak se muzeme bavit jak chceme a vsem je to jedno. Stejne tak kdyz nekdo Muslim je, ale liberalnejsi, takze tato omezeni neuznava. Je ale dobre pockat, az oslovi on me, bych si mohla byt opravdu jista, ze se nedopoustim faux pa. 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:27

viktorka_od splavu Vybirani vstupnyho na svatbe?? Co to je? S tim jsem se v zivote nesetkala  Pravda teda je, ze zrovna minulej tejden jsem vezla dite na detskou narozeninovou party (to mam taky v kolonce "neoblibene") a tam jsem taky musela zaplatit, no prekvapilo me to 

49357 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:30

MP Marge děkuju. jako mi je jasný že se ptám jak blbec, ale neznám a cizí zvyky mě zajímají. a třeba se mi to ještě bude hodit:D

49357 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:32

Setare vstupný na party?:-o no vida.. já se s tím taky nesetkala, většinu info tohoto typu mám odsud nebo od sousedů z nějaké stížnosti:DDD 

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:38

Mutziputzi áno ja chápem, že zo zonamu sa odškrtáva, tak isto som schopná si uvedomiť, že ak nechcem kupovať nič so zoznamu a kávovar tam už je tak nebdem kupovať ďalší.

Setare a to je ďalšia vec, čo ma štve. Že ľudia nie sú zvyknutí rozmýšľať o radostiach a potrebách iných. Ako áno, ak mi má prísť teta z opačného konca republiky a rozhodne sa, že lepšia je hotovosť, lebo ešte u mňa ani nebola a vidíme sa tak zriedka, že nemá šancu vedieť, ako a čím žijem, tak úplne chápem, že je pr ňu hotovosť lepšia alternatíva, ale ak mi niekto, s kým pravidelne som, donesie obálku s tým, že netuší, čo by sa mi hodilo, tak to niečo hovorí...o ňom.

Offline MP Marge
6873 příspěvků moje polička 31. ledna 2018 17:43

MP Marge děkuju. jako mi je jasný že se ptám jak blbec, ale neznám a cizí zvyky mě zajímají. a třeba se mi to ještě bude hodit:D

​Jakypak blbec, to je naprosto vhodny dotaz  A jasne, clovek nikdy nevi