Jiná Realita Já se teda s alkoholem bavím víc. Sorry.
Jinak teda jsem jeden čas hodně kamarádila s Arménama, když je tu o nich řeč a moc teda nepili, ženský vůbec. Ženský čekaly do svatby na toho pravého, hrály doma na klávesy, vařily chalvu a chtěly vypadat jako Kate Winslet, páč tehdy frčel Titanic.![]()
Stěžovací vlákno
Lilly_Ku Docitam, tak uz to mozna nekde je...jak to dopadlo? Doufam, ze super!
betsey Tesim se na report!!! Ne ze nas zklames :)
Luna já právě s alkoholem dokonce asi dokonce míň - mám měkká kolena a připadám si jak debil ![]()
continuity Jak pisses o te nove kolegyni... uf teda. Ja bych to nedala a s usmevem ji rekla, aha, no to je super, ze to uz vis, tak to uz se nikdy nestane, parada! No a pakuz zbyvat jen natvrdo.
Nechapu tohle fakt, jeste kdyz ani neumi svou praci ![]()
Sakra, takové hezké svatební téma jsem prospala
Jak jste tady vzpomínaly ty různé požadavky na oblečení a tak, tak mám historku v opačném řádu-už jsem se zmiňovala, že svatbu jsme zorganizovali přesně za týden (bez přehánění) a přítelkyně svědka mě bombardovala dotazy, v jaké barvě bude svatba a co si mají obléct. Vůbec nemohla pochopit, když jsem jí vysvětlila, že vzhledem ke krátkému času budu ráda, pokud pozvaní vůbec dorazí a je mi úplně ukradené v čem. Tak prý ať se zeptám aspoň druhé svědkyně, v čem půjde, aby se mohli sladit. Odpověď, že se jedná o utahanou matku tří dětí, která zřejmě půjde v tom, co ráno vytáhne ze skříně čisté ji trochu rozhodila :-)
Tady se mluví pouze o abstinenci nebo nalitosti, nevím jestli to máte zkreslený zkušenostma, ale nalitost je něco co k zábevě nepotřebuje nikdo. Mi přijde, že neumíte pít nebo žít, vy některý samozřejmě, pár skleniček vína udělá super náladu. Když slyšim někoho jak plácá, že nemusí pít, aby se mohl bavit, automaticky mi je jasný, že já pít abych se s ním mohla bavit, není-li zbytí, musim.![]()
Allania v tom pripade je vsetko v najlepsom poriadku
Dary rada vymyslam a davam, snazim sa. Este radsej dostavam. A nevadi mi ked nie je úlne podla mojich predstav, to si viem kupit sama. Bavi ma, byt zvedava co to bude. Kludne aj blbina. Man rada uletene dary, ale vacsinou na ne samozrejme navazuju aj tie solidne.
bavim s s alkoholom aj bez, vino mi chuti.
Mutziputzi mam pribuznou alkoholicku. Pije uz od svych 20 a ani v 60 neprestala. Utika z leceben, krade, obtezuje celou rodinu. Moji rodice jsou proto hodne citlivi na vyskyt alkoholu a tyhle reci o par sklenickach. Tak ja jenom ze ne kazdej to tak ma a ne vzdycky se hodi aby na miste byl alkohol pro zlepseni nalady...zajimavy, ze v pripade nabozenskych duvodu nikdo ani necekne, protoze to se rozumi. Ale ze by nekdo projevil pochopeni, ze jsou lidi, co nechteji pit i bez nabozenskych omezeni, to ne.
Asi na to budes mit samozrejme nejakou bajecne chytrou odpoved. Ale mne se treba nelibi, ze jsme na 1.miste v konzumaci alkoholu, ze je bezny, ze teenageri pijou a ze alkohol je spolecenska konvence a kdo nepije, kazi zabavu.
711990 Ale já pití nikomu nenutim, opět to ženeš do extrému. Jenom bych ráda, aby nikdo nevnucoval prohibici mně, nejsem alkoholik ani náboženský a ani zdravotní důvody mi to nezakazujou. Mám v rodině alkoholika = nikdo kolem mě nebude pít a zákaz výskytu kapky alkoholu? no tak to snad nemyslíš že něčemu pomůže
Prohibice btw se zatím vždycky minula účinkem.
Jinak teda podstata mýho sdělení byla ta, že není jenom nepití a pití do němoty, ne každý si neumí říct dost a rozhodně nepotřebuju aby to dělal někdo za mě.
0zero7 dik, no du tam zejtra, treti kolo, ctyri indidivualni meetingy po 45 minutach, koukam, ze budou rovnou testovat i odolnost proti stresu v praxi :))) by mi ten cas meli proplatit! ![]()
711990 Ale já pití nikomu nenutim, opět to ženeš do extrému. Jenom bych ráda, aby nikdo nevnucoval prohibici mně, nejsem alkoholik ani náboženský a ani zdravotní důvody mi to nezakazujou. Mám v rodině alkoholika = nikdo kolem mě nebude pít a zákaz výskytu kapky alkoholu? no tak to snad nemyslíš že něčemu pomůže
Prohibice btw se zatím vždycky minula účinkem.
Jinak teda podstata mýho sdělení byla ta, že není jenom nepití a pití do němoty, ne každý si neumí říct dost a rozhodně nepotřebuju aby to dělal někdo za mě.
![]()
Mutziputzi pribuzna se vdavala a chtela svatbu bez alkoholu, mela k tomu konkretni duvody. nevidim na tom nic divnyho a jeji prani jsem rada respektovala. Kdybych se pres to nedokazala prenyst, holt bych zustala doma, ale jeji prani je naprosto legitimni. Toho se myslim tykala ta puvodni debata.
Neslo o to, zakazovat lidem piti, ale o prani oslavy bez alkoholu, notabene hlavnich oslavencu.
souhlasím s Mutziputzi, naprosto zbytečně se to tady hrotí do extrémů nucení jiného do pití apod. to tady myslím nikde nepadlo (že i to se děje, je jasné, ale to se tady neřeší...)
jinak být vegan a udělat veganskou oslavu pro všechny mi přijde jako být masožravec a pro všechny jen masová jídla, takže divné... vegan jídlo mi vůbec nevadí, klidně si ho dám, jde jen o ten přístup... s alkoholem bych to viděla stejně...
Lilly_Ku Hele vis co, pokud by nekdo mel svatbu jakoze “tematickou” - Pojdme se bavit bez alkoholu, dobrej experiment, i me to pobavi, ale takovy to Pribuzna je alkoholicka nebo Cesi jsou prvni v piti, takze ani kapka, smula, to sorry, nejsem nesvepravna.
Mutziputzi nojo, ale treba ti lidi co znam to nedelaj proto, ze by te chteli vychovavat nebo ze by se bali, ze se tam zrubes :) chtej to kvuli sobe, pro svuj dobrej pocit, proste maj alkohol spojenej s blbyma situacema nebo vzpominkama a nechcou ho na akci, ktera je pro ne vyznamna. Fakt uznavam tvy pravo na takovou akci nejit, ale to jejich prani chapu.
nolita Ten druhý odstavec je podstata problému - jestli jde o to, aby se pozvaní přizpůsobili v tom, co jim samotným je na oslavě přímo nabízeno (typ pohoštění), nápadům jednoho člověka o tom , co je to správné. Když si někoho zvu jako hosta, měl by se cítit elementárně příjemně. Jinak je to kompars.
Jiná situace je, když novomanželé, jejich otcové, matky, tetičky, babičky, strýčkové a vůbec celá široká famílie na svatbu sezvaná je z komunity, která nepije (variantně nejí maso/vepřový atd.) , tak je jasný , že hosti zvenku se přizpůsobí.
Lilly_Ku Ale proč já si mám něco odpírat, protože něčí teta chlastá? Blbě řečeno, ale tak to je. To prostě teta mi chlastá, tam to řešit neumim, tak holt si svědomí vylepšim, že zavedu prohibici na svatbě, no a komu tim prospějete? Já nemůžu za to, že má někdo nezřízený známý nebo v rodině alkoholiky a zejména jsem liberál a zákazy nesnášim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.