Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Lilly_Ku
4545 příspěvků moje polička 01. února 2018 09:15

Mutziputzi tak ja to beru v rovine respektovat prani oslavencu, kteri na tu svatbu zvou, takze mi to nejak nevadi. Pokud by vadilo, proste bych tam nesla. 

Jinak kandidat na agree to disagree bych rekla :)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 09:20

Lilly_Ku ale agree to disagree, prostě nesnášim bezdůvodný zákazy (to neni žádný přání toto) a stejně tak typy co "nemusí pít, aby se bavili", to prostě už pragmaticky bejvaj největší vopruz účastníci čehokoli, nic víc k tomu už nemam

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2018 09:45

Tak já nevím...taky by se mi moc nelíbilo jít na svatbu bez alkoholu, ale na druhou stranu, nebýt tam sladký, tak mi to nevadí. A taky je to zvyk a důvody k absenci mohou být podobné (třeba cukrovka ženicha). Stejně to srovnání vegan vs. masožravec, problém je v tom, že vegan maso nejí, zatímco masožravec veganské věci ano, takže jde stejně hlavně o způsob přípravy a chuť. 

Jednoduše asi být pozvaná na svatbu, tak jdu a akceptuju podmínky (někdy nerada), pořádat svatbu, tak se ji snažím hostům co nejvíc zpříjemnit a upřímně řečeno, klidně raději upozadím svoje představy. Já třeba organizovala fakt svatbu hrozně narychlo, úplně malá nebyla, takže to byl velký stres, ale asi v polovině příprav jsem si uvědomila, že prostě zvu jen lidi, které mám ráda a kteří mají rádi mě a že ať se stane cokoli, tak je to protě jedno, protože si to užijeme všemu navzdory a nikdo mě nebude za zády pomlouvat (doufám).  

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 09:49

Garfie Jasný, ženich má cukrovku a nepije, důvod zakázat alkohol je teda ten, že by se ženich neudržel kdyby viděl že všichni pijou? Šmarjá, nesmim/nechci, tak nepiju, ale neobtěžuju s tím okolí.

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2018 09:53

Mutziputzi Hele jako já bych to neudělala a být host tak nadšená taky nejsem, ale prostě bych to akceptovala. Tu cukrovku jsem myslela ve vztahu ke sladkýmu-taky bývá tradiční součástí svateb, kdyby nebylo, vadilo by ti to? 

(teda teď mě vlastně napadá, že by se kolem strhlo asi totéž, kamarádka sladké na svatbě nechtěla a její matka za jejími zády!!! nechala napéct...)

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 09:56

Garfie Mně vadí jakýkoli svévolný objektivní nesmysly, zákaz sladkýho, masa, alkoholu, čehokoli. Nechápu prostě proč a veškerý odpovědi který se mi tady dostaly jsou stylu Páč si to hostitelé přejí...no tak z mýho pohledu jsou padlý na hlavu a nazdar, takový přátele já nemůžu potřebovat

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:02

Mutziputzi On taky jedna věc je "zákaz" druhá, že tam prostě není k dispozici. V běžné hospodě si alkohol/moučník/maso objednáš, ale pokud je to někde mimo, kde je prostě opravdu jen to, co dají hostitelé k dispozici, je to jiné...a otázka je, jestli pak bude vadit, když si vytáhneš vlastní láhev, nebo čokoládu . V tom je hlavně ta potíž, pokud jim to bude vadit, tak to divné je. 

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:07

Co by mi tedy opravdu vadilo, je ta veganská svatba. Nechápu, proč má někdo potřebu svůj styl vnucovat ostatním. Pokud by měli ženich a nevěsta speciální veganské menu pro sebe, prosím..... Ale nutit do toho ostatní, protože já to tak mám? Podobně nesnáším, když některé maminky zakazují svým malým dětem jíst maso, protože ony ho také nejedí. Každý by se měl rozhodnout sám podle svého. 

Offline evik77
758 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:09
Reakce na Garfie:

Mutziputzi On taky jedna věc je "zákaz" druhá, že tam prostě není k dispozici. V běžné hospodě si alkohol/moučník/maso objednáš, ale pokud je to někde mimo, kde je prostě opravdu jen to, co dají hostitelé k dispozici, je to jiné...a otázka je, jestli pak bude vadit, když si vytáhneš vlastní láhev, nebo čokoládu . V tom je hlavně ta potíž, pokud jim to bude vadit, tak to divné je. 

Pokud je nějak omezená nabídka ze strany hostitelů, tak to považuji za bezohlednost a neúctu k hostům. Mají myslet na všechny, aby se tam líbilo všem. 

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:10

Prostě shrnuto, každej ať si dělá co chce, ale když je někdo abstinent a vegan a vyžaduje to i po lidech v okolí, je k tomu všemu ještě debil, to je celý.

Online viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:15

Garfie hehe, ja nechtela cukrovi a kolacky a muselo to byt protoze zvyklosti:-) pritom s dezerty a dortem jsem samozrejme pocitala, byt sladky nejim rozhodne ho nikomu neupiram. na svatbe v pribuzenstvu co jsem psala presne takhle klasicke cukrovi vubec nebylo (nevim jestli nekomu chybelo, nejake sladkosti tam byly plus ten dort) ale! matky o sve vuli prinesly kolacky a roznasely hostum:-O

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:30

viktorka_od splavu Jo, tohle je asi typické. Já taky nechtěla sladké, ani nebyl nějak čas to řešit, jen dort, dezert po obědě a svatební koláčky, protože na ty mám osvědčený zdroj. A mojí máti to nedalo a ráno cestou na obřad koupila!!  nějaké zákusky. A nejhorší je, že to všechno zmizelo, navzdory tomu, že bylo 30 ve stínu! 

49357 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:32

Garfie tak ze se to snedlo je jiste pozitivni

(jezis ja mam uz ted hruzu jaka budu tchyne

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:33

viktorka_od splavu Víš jak byla na koni?? 

Hele, to se nestresuj, jako tchýně máš svatý právo být protivná!!! 

49357 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:35

Garfie svaty pravo

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:35

Garfie 

"zvu jen lidi, které mám ráda a kteří mají rádi mě a že ať se stane cokoli, tak je to protě jedno, protože si to užijeme všemu navzdory a nikdo mě nebude za zády pomlouvat "

To je myslím podstata. Nechápu, proč by člověk na SVOJI oslavu MUSEL zvát lidi, které tam mít nechce, jen proto, že "se to sluší" a aby ho pak tetička, kterou viděl 2x v životě, mohla zdrbnout. Pokud pozvete "svoje" lidi, rádi jim vyjdete vstříc, oni se rádi přizpůsobí a všichni si to užijou. A pokud někdo nastavené podmínky neakceptuje, omluví se a vy jeho důvody pochopíte a nevyřadíte ho z okruhu přátel jen proto, že jí/nejí maso nebo zrovna nemá možnost jet 300km daleko.

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:43

Už mi je jasné,proč svatby kvapem ubývají a lidi žijou nesezdaní. Vyřešit,jak lidi nakrmit,když teta Božka pije,strýc má cukrovku,Emil najel na ketodiet a většina kamarádek jí jen ananas...? No a pak dary,je nějaká cesta,jak dávat dar a ne plnit objednávku? A co teprv oblečení, tyrkysovou si každý představuje jinak a vkus teprve.Zrušit!

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:49

rozarka Já sem svobodná, páč mě nikdo nechce, ale budu řikat, že je to proto, že by se mi na svatbě vožrali nebo mi tam přišli v silonkách, to zní líp

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2018 10:54

Kokoska Ono je to bohužel u těch svateb zvykem a věřím, že s tím můžou být v rodině potíže. A pokud se někdo bere mladý, svatbu mu třeba pomáhají financovat rodiče, tak se z toho jen těžko dá vyjít se ctí. 

Já to měla v tomhle ulehčené jednak věkem a taky krátkou dobou na přípravu, největší potíž jsem měla s jednou tetou, maminka má dvě sestry, jednu jsem chtěla pozvat, druhou ne a mamce to nepřipadlo vhodné. Já jsem ale za tetou a jejím přítelem zaša na návštěvu, přinesla láhev vína, oznámila jim, že se budu vdávat, poseděla, pokecali jsme a myslím, že to bylo úplně bez problémů. 

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:00

Garfie No právě proto, že moje první svatba v době, kdy jsem byla hodně mladá, byla tak organizovaná mou mámou a babičkou, že jsem se zařekla, že tohle svým dětem nikdy neudělám.

S nastávajícím jsme si tehdy zařídili skoro všechno, místo, datum, ubytování pro hosty, objednali hostinu v hotelu, menu, svatební dort... všechno špatně, spousta věcí se měnila, pekly se domácí dorty a cukroví (v srpnu, vedro jak...), zařizoval transport a uskladnění v tom hotelu (moc "rádi" to tam viděli!)... a nakonec se snědl jen ten objednaný svatební poschoďový dort a ještě jsem dostala vynadáno, že to naše jsem tam nechala a nevyžádala si to zpátky.

Jo, mladá a blbá jsem byla, to jo.