Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:08
Reakce na evik77:

Co by mi tedy opravdu vadilo, je ta veganská svatba. Nechápu, proč má někdo potřebu svůj styl vnucovat ostatním. Pokud by měli ženich a nevěsta speciální veganské menu pro sebe, prosím..... Ale nutit do toho ostatní, protože já to tak mám? Podobně nesnáším, když některé maminky zakazují svým malým dětem jíst maso, protože ony ho také nejedí. Každý by se měl rozhodnout sám podle svého. 

​Třeba pro to, že je to součást jeho přesvědčení a nechce se na tom podílet. Já sama tak razantní nejsem (ani nejsem vegan), ale umím si představit, že někdo to takhle vidí, a přijde mi, že na místě hostů je třeba to respektovat, nebo využít tu Mutzinu možnost volby a prostě tam nejít (když je to pro mě teda na to jedno odpoledne tak nepřekousnutelný).

Ad vegetariásnké/veganské/makrobiotické/nízkosacharidové/paleo a další nevím jaké matky - stejně jako ty zbylé dělají to, co považují pro svoje děti za nejlepší. Jak píšete, každý by se měl rozhodnout sám podle svého, ale za dítě musíte rozhodovat vy a děláte to pořád, ať už volíte to, co bude jíst, tak když volíte to, kde bude bydlet/jaký vzduch bude dýchat/do jaké školy chodit etc.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:11

Zina Špatně pochopeno, pro jedno odpoledne překousnu téměř cokoli, co nepřekousnu nikdy je když mě někdo omezuje jen tak z plezíru.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:14

Zina jste mi připomněla, jak si moje dcera kdysi našla nového přítele a moje máma na mě křičela "Rozvedenej, to přece nejde, zakaž jí to!" V té době jsem byla asi 10 let podruhé vdaná  

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:15

Mutziputzi Málokdo si snad pro hosty vymýšlí něco stylem "hele, co by je ještě mohlo hezky naštvat?"

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:17

Kokoska No evidentně jsou mezi námi tak natvrdlí, který ani nenapadne že by jejich represivní výmysl mohl ne naštvat, ale otrávit.

Offline Kokoska
34993 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:20

Mutziputzi Ale i tak si myslím, že to dělají s nejlepším úmyslem, jak to bude fajn, a ne se záměrem lidi otrávit. "Z plezíru omezovat" si představuju jako něco pro moje vlastní pobavení, jak druhým znepříjemnit zážitek.

Ale v podstatě je to tak, někoho prostě nenapadne, že jiným může být nepříjemné to, co mám ráda já.

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:22

Kokoska No vždyť píšu, natvrdlí

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:24

Mutziputzi Jenže to, jestli je to z plezíru nebo je to pochopitelný požadavek, záleží na posuzovateli a může se to dost lišit. Jinak jsem to ale nemyslela tak, že zrovna vy byste zůstala sedět doma s talířem osso buco a lahví červeného, jen jsem se odvolala na tu vaši možnost tam nejít.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:25

Kokoska Mým prarodičům vadilo, že je budoucí zeť rozvedenej, i když máma byla rozvedená taky :-).

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:26
Reakce na Kokoska:

Zina jste mi připomněla, jak si moje dcera kdysi našla nového přítele a moje máma na mě křičela "Rozvedenej, to přece nejde, zakaž jí to!" V té době jsem byla asi 10 let podruhé vdaná  

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:26

Zina OK, tak vynechme ortodoxní víru a dejme příklad kdy je zákaz alkoholu pochopitelný

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:28

Mutziputzi co furt máš s tim zákazem, jenom ho tam prostě nekoupěj

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:31

Potrefenáhusa No tak to už jsem zmiňovala, neúcta k tradici, přípitek džusíkem musí bejt eňo ňůňo, neúcta k hostovi, co takhle hostinu úplně bez jídla, svatebčané mají rádi kávu, tak bude káva...

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:33

jako teda čistě hypoteticky, kdybych se teď vdávala, tak nebejt zdejší debaty, tak by mě ani nenapadlo, že je nutný mít na svatbě vegetariánský jídlo, notabene veganský nebo bezlepkový, protože nikdo z mejch blízkejch tohle neprovozuje. Tak vlastně ani nevím, na co všechno je nutný pamatovat. Pivo a víno by mě napadlo teda :-))

Offline Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:36

Mutziputzi neúctu k hostovi beru, tu neúctu k tradici bych spíš nevytahovala, to jsou taky ty všechny možný chomouty, talíře, krmení děravou lžící - jako proč ne, ale nutný to podle mě není

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:38

Mutziputzi Vieš čo, ja alkohol mám rada, a pár pohárov vína si s radosťou doprajem (teraz nie samozrejme), a viem kedy mám prestať piť a nikoho iného do pitia nenútim. Ale moja rodina je tak prealkoholizovaná, že to sa fakt nedá, a pár ľudí už má slušne našliapnuto na alkoholizmus. Čiže na našej svadbe nepodávať alkohol by sa celkom hodilo, ale teda viem, že to by asi takmer nikto neprišiel.

Dokonca to zašlo tak ďaleko, že môj drahý už k mojej rodine nechce chodiť na návštevy, pretože ho vytrvalo nútia do pitia aj keď nechce, a keď im poviem, nech mu dajú konečne pokoj, tak mi povedia, že to som mu určite zakázala ja, núkajú ho ďalej a sprisahanecky naňho žmurkajú. Ale fakt neúnosné. Ja som takmer 20 rokov vegetarián a doteraz sa snažia do mňa napchať mäso (nemyslím rodičov a sestru, ale širšie príbuzenstvo)

20970 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:39

Potrefenáhusa Plebejský nesmysly ala chomout a spol. by se měly samozřejmě utlumit jako všechno s bolševickou konotací, tehdy to podle mě vzniklo, jako substitut "tradice" když zakázali církevní obřady. Možná se pletu, konzultace s historiky neproběhla

Offline Garfie
28569 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:49

Potrefenáhusa Hele, klid, lidi co mají nějaké speciální požadavky by se měli ozvat a poprosit/varovat podle naturelu. Pokud to neudělají, jejich smůla, nemůžeš se každého vyptávat, co by mu asi tak vyhovovalo :-)

Zase teda já mám bratrance, který je v jídle poněkud extrémní, celkově je takový alternativní typ :-) Spoustu věcí nejí, jednu dobu třeba nejedl nic, co se dotklo plastu a tak...takže u něj jsem nějaká omezení očekávala a ptala se a zrovna on reagoval "šmarjá to vůbec neřeš, sním co dostanu!", tak to potěšilo. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. února 2018 11:53

Přihodím ještě další level svatebního pekla - rozlučky. Jedna mě zrovna čeká a už předem mám z té brutál organizované zábavy osypky. 

Jo a mám v plánu se opít. Hodně. Brzo. beru to jako prostředek k přežití