Karja Svaz spedice a logistiky http://www.sslczech.cz/cz/o-nas/ssl-eticky-kodex/
DPD tam sice není, ale jestli tě nastvou DHL, FedEx, Gebrüder Weiss nebo Geis, tak je napráskej! ![]()
Karja Svaz spedice a logistiky http://www.sslczech.cz/cz/o-nas/ssl-eticky-kodex/
DPD tam sice není, ale jestli tě nastvou DHL, FedEx, Gebrüder Weiss nebo Geis, tak je napráskej! ![]()
amarelica Co na to říkala učitelka? Jinak mě by teda ani nenapadlo nechat děti fotit ve školce, ty hrůzy, co jsem viděla u jiných mi stačily
To si je fakt sama nafotím lépe, pokud budu mít tu potřebu. Nechávám jim jen společné fotky, aby měli vzpomínku.
Krehutka Ani jsem netušila, kolik je u nás přepravních společností.
Ale Česká pošta tam není. ![]()
Pavlena Balík došel
. Půlka krabice byla na boku rozřezána, ale zboží uvnitř bylo všechno a nepoškozené. Asi o koberce nikdo nestál. Převzetí jsem kurýrovi podepisovala - bylo to zboží z bonami. Ale zásilky ze zoohitu jsem nepodepisovala.
Garfie V poslednej dobe sa v našej škôlke rozmohli rôzne nešvary. Napríklad propagácia všelijakých "zdravých" pochúťok, 3 mikulášske balíčky, na narodeniny tona sladkostí a keďže každú chvíľu má niekto narodeniny, tak sú tie deti na cukre stále.
Potom rôzne "podomové" predaje špeci hračiek a "hodnotných" kníh. No a minimálne raz do mesiaca nejaké to divadlo, kúzelnícke predstavenie a pod. K tomu ešte fotenie: vianočné, veľkonočné, ku príletižosti ukončenia škôlky... Proste biznis na deťoch. To príde niekto priamo do škôlky (nechápem, ako vôbec môžu cudzieho človeka pustiť medzi deti) a odprezentuje im to a stačí, že jedno súhlasí, tak sa spusí lavína.
Niežeby som niekedy videla nejaký doklad o úhrade, alebo podpisovala nejaké povolenie, že môžu moje deti fotiť... Keď to však nadhodím na rodičovskom alebo učiteľkám, tak vraj z toho robím vedu.
Karja Ja som vracala cez Dpd už pár zásielok a potvrdenie som dostala vždy. Ci už Answear, HM alebo Zara Pobavilo ma TNT keď som si musela vytlačiť a vypísať 5 strán k zásielke ktorú som chcela vrátiť.
amarelica Uff, to by mě omylo.
U nás, když už byl pocit, že těch sladkostí je moc, tak se to vyřešilo společným slavením narozenin jednou měsíčně. Na nástěnce je rozpis, kde se maminky přihlásí, co kdo přinese a je tam jen ovoce, džusy, buchta. Mikuláše jsme řešili kinder vajíčkem.
Focení bývá před vánocema (dobrovolné) a pak na konci roku taková ta velká společná fotka. Jinak naštěstí nic, žádné reklamy, atd. (teda aspoň nich nevím).
amarelica Tak to je síla, já vím, že takové tlaky na školky jsou a záleží hlavně na ředitelce, jak se k tomu postaví. U nás vždy se vším musíme předem písemně souhlasit, dávala jsem i povolení ke zveřejnění fotek na webových stránkách školky. U nás tohle vůbec není, focení je myslím jednou, možná 2x za rok, mikulášská a vánoční besídka, ale v normě-k Vánocům děti dostávají společně hračky do školky, jinak zhruba jednou za dva měsíce bývá nějaké to divadlo...a pak občas zadarmo něco, co zasponzorují rodiče, chodí tam dítě od nějakých "světských", takže přivedou poníka, skákací hrad a tak.
amarelica u nás v školke teda vyvesia oznam o návrhu fotenia a rodičia odsúhlasia. Fotky maju pekné.
Čo sa týka tých podomových kníh, tak tam tiež boli, a potom ukázali deckám knihy a samozrejme že chceli. Ale dcera sa porozprávala s riaditelkou že teda toto nie a už to prestalo. Učitelky ich museli nielen pustiť, ale aj dovoliť ukazovat knihy deťom. Grrr
brrr Kedysi sme aj my nosili ovocie na narodeniny, ale bola na kontrole "hygiena" a oni nevedeli preukázať pôvod ovocia, tak mali z toho problémy. S balenými sladkosťami niekto problém nemal, lebo vraj majú všetko na obale.
Takže radšej nezdravé hlúposti (napr. sladká ofarbená voda v spreji, ktorú si deti stiekajú rovno do úst), ako ovocie, pretože nemá etiketu - na hlavu postavené.
Inak mikulášske balíčky minulý rok vyriešili tak, že oslovili rodičov ako sponzorov, a tak dcera priniesla krabice a deti dostali, iba to čo priniesla. Ked je posedenie, tak naposledy ju osdlovili s dodaním pizze. Tak im poslala , ale zároveň sme sa smiali, že teda to už len je posedenie pri pizze. Tak potom slušne odmietla nabudúce s tým, že ponúkli financie na zakupenie občerstvenia. Ale je to dedinská školka.
Už když bylo dítě školkový, tak jsem měla takový tušení, že naše školka je nejlepší. A tak si tady nějak ověřuji, že fakt byla..! Focení 2x do roka, vánoční a před prázdninama celá třída a fotky pěkný, sladkosti jen na Mikuláše (jako mohlo jich být trochu míň) naštěstí žádné požadavky jako: maminky napečou cukroví a buchty na oslavu..
Zato ve škole to teď začíná. Focení málem každý měsíc (a strašný..!), knihy nevalné kvality, ve družině je za dobré chování odměňují bonbony..
Naštěstí třídní učitelka leccos filtruje a jak ji děti "žerou", tak ani na focení netrvají.
amarelica presdne, ovocie len od schválených dodávatelov, ale najlacnejšie keksy kludne.
amarelica Tak takové předpisy k nám naštěstí nedošly. Akorát jednou, když jsme měli nadúrodu jablek, tak jsem se jim snažila do kuchyně vnutit koš a to neprošlo. Jinak na ty oslavy to je v pohodě. A třeba na podzim, když probírali ovoce a zeleninu, s přinesených dýní vařily děti polívku. Jsem tomu ráda, protože občas, když jsem viděla, co tam děti na tu oslavu přinesly, to člověku zůstává rozum stát. ![]()
Pavlena Ono s tím pečením to není tak horké. Většinou to udělají maminky, které to fakt baví a mají čas. Když buchtu nedodáš, nic se neděje, skrz prsty se na tebe nikdo dívat nebude (teda doufám).
brrr U nás se teda už 10 let zpět nesmělo do školky nosit nic na narozeniny, z hygienických důvodů.
Janulik03 Přesně tak jsme to měli taky, kdo chtěl fotit dítě, tak se napsal do seznamu. Když fotky přišly, tak se ještě mohli rodiče rozhodnout jestli je vezmou nebo ne, když je prohlédli. Já jsem si je brala skoro vždycky, i když to byla většinou dost hrůza.
mysmat Zajímavé, není to jedna z jejích hlavních činností, přepravovat zásilky? ![]()
Bledule členství v těchto svazech je dobrovolné, takže předpokládám, že společností a možná i svazů bude mnohem víc. CP podléhá ministerstvu vnitra
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.