Stěžovací vlákno

10. srpna 2014 17:31
Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 13. března 2018 08:53

Potrefenáhusa No a co kdyz chci jit s manzelem, ktery chodi taky pres tyden do prace a o vikendu, o hruzo! Chce jit s detma do ZOO?

Ale chapu, dokud jsem nemela deti, tez jsem nebyla tak tolerantni, to je normalni. Teda v CR, tady vubec vsem vadi matky, deti, moc mladi, moc stari, moc teplo, moc zima...A tak.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. března 2018 08:54

Priznám sa že mne deti vadia všade ale po nikom významne nepozerám a už vôbec neupozorňujem. A vždy mám po ruke sluchátka, radšej si pustím dobrú hudbu ako sa nervovať. A do ZOO by ma v sobotu vôbec nenapadlo ist. V podstate ak je cez víkend pekne počasie snažím sa vyhýbať obľúbeným miestam deti ako ihriská, zmrzlina, zoo... 

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:04

paktofonika no nebylo to úplně v plánu, ale kdy jindy, já to přes tejden nestíhám a dlouho jsem nebyla.

Spíš jsem tim chtěla říct, že tady pořád někomu něco vadí, děti v Zoo, kočárky v autobuse, důchodci nevim kde (v centru města třeba...) - mně cizí malý uřvaný děti taky lezou na nervy, ne že ne, ale tak jako zas chápu, jak psala Luna, že se nedaj vypnout a jsou tak nějak přirozenou součástí života.

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:09

Potrefenáhusa Každé dítě občas řve, mně spíš vadí rodiče, kteří se k tomu staví stylem "je to projev osobnosti, který nesmíme potlačovat".

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:13

Kokoska to jo, to mě štve taky. Jen mi přijde, že ne vždycky jde to dítě utišit (a strčit mu do pusy roubík, bohužel)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:14

Potrefenáhusa Haha dôchodci v centre mesta  Ako deti vreštia a že sa nedajú vypnúť chápem, problém je v tých ktorí nemajú ani snahu. Ja si hovorím vždy že mne stačia psy, sem tam si pokecáme, Amy pohundre a pohoda. Ja to cítim že pri deťoch by som sa zbláznila. 

Offline Kokoska
34975 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:17

Potrefenáhusa To samozřejmě nejde, i když z vlastní zkušenosti vím, že by matka občas ráda nějaký ten vypínací čudlík použila. Spíš jsem měla na mysli případy, kdy dítě vztekle řve nebo řve, aby na sebe upozornilo, a stačilo by ho něčím zabavit. Ale to už se tu taky řešilo mockrát :)

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:19

Potrefenáhusa 

No právě, a podle mne se to s dětmi stane často, že je prostě neutišíš, ale spousta lidí to chápe tak, že je to rodičům jedno. Zvlášť mne to překvapuje u lidí, co sami mají děti. A to o potlačení osobnosti je taková UL, v Praze je takových rodičů určitě max na prsty jedné ruky; těch, co jsou na děti zbytečně tvrdí, je daleko víc.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:22

Já jsem se třeba setkala i s tím, že se mi dítě sápe na psa a matka jenom čumí, vidí, že to nechci a buď je natvrdlá, nebo "liberálně" vychovává a to je na facku, viz ta svoboda druhýho co končí u tý mojí.

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:27

Mutziputzi já myslim, že dost lidí je prostě natvrdlejch, bohužel...

20970 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:29

Potrefenáhusa Vždycky mě to napadně, když slyšim o dalším "šokujícím" napadení dítěte psem

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:30

Mutziputzi no to bych kontrovala sapanim psa na me, ja to taky nechci a kolikrat nemam na vyber:-)

ne beze srandy, sahat na cizi psy bez dovoleni necha decko jen blbka

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 13. března 2018 09:51

Mně děti ve veřejném prostoru nevadí, hřiště, zoo, parky, ale ani galerie, zámky... Nevadí mi v MHD, nějak se přesouvat musí, můžou být unavené, je tam horko, smrad...

Vadí mi ale nevychované děti v restauracích. Vždycky mi v cizině vyhovuje, že jsou v restauracích nebo hotelech části vyhrazené pro rodiče s dětmi. Pokud se dítě neumí chovat, ať s ním jdou rodiče k mekáči. Nikdy jsem nezažila, aby nějaké dítě v příbuzenstvu nezvládlo v klidu oběd. Nešla bych tam v době, kdy má spát, nebo je nevrlé. Dovolila bych mu nějaké oblíbené jídlo (klidně nezdravé), aby se těšilo. Celou dobu sedí u stolu, klidně s nějakou pozitivní motivací, jako hezky seď, pak si vybereš dezert nebo zmrzlinu...V kabelce pastelky, autíčko, hru. Kdyby stejně začalo vyvádět, okamžitě by se zvedl někdo od stolu a šel ho zabavit ven...

Já už tady popisoval příběh mojí sestry, jak si z manželem zaplatili chůvu, aby mohli jít v klidu na večeři do dobré restaurace. A u vedlejšího stolu pár se stejně starým miminem, jaké měli doma a ono řvalo na celou restauraci ještě v deset večer, za povzbuzování hrdého otce, jen si Franto zařvi, ať lidi vidí, jakej máš silnej hlas...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 13. března 2018 10:00

999   Presne tak. 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 13. března 2018 10:04

dzizisketa Přesně, některý rodiče jsou fakt na facku z těch opačných důvodů, než že si neseberou vřískající dítě ležící na zemi:-D, to asi ani dobře nejde. Chápu, že jako po tom nonstopu, kdy ho máš na očích ti může asi začít lézt na nervy a vadit ti všechno. Ale třeba nedávno jsem byla v porodnici, byl tam kluk tak dva tři roky podívat se na mimino. Uplně normální hlasitostí v čekárně něco brebtal,ukázal kde kdo bude sedět, tomu novýmu miminu něco vyprávěl a to bylo pořád mluv potichu, nebudeš nám říkat, kde kdo bude sedět, v jeslích to snad taky neděláš...No otrava! Jako mně je jedno, jestli ve veřejnejch prostorách slyšim povídat malý dítě nebo bábu, co bude kupovat v akcích v albertu:-D.

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 13. března 2018 10:08

Mutziputzi Já jsem byla nedávno s kamarádkou se štěnetem a to bylo furt, dospělí, děti, důchodci, všichni nehledě na věk se sápali a na něco se ptali. Pak už byla v obležení nějakého kolečka a ona už jim ani neodpovídala a říká to je hrozný, já za to snad budu vybírat peníze, deset korun od každýho a budu milionář. A s lidma to ani nehnulo a furt ňuňu na psa.

20970 příspěvků moje polička 13. března 2018 10:14

Karja Já chodila s timhle no ježiš eště že už je teď velkej a šerednější!

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 13. března 2018 10:15

Karja co teprv když ti desátej člověk za procházku oznámí, že tvuj pes nemá oko...ježiš ajo, díky, doteď jsem si nevšimla!!!

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 13. března 2018 10:15

Mutziputzi ale já po buldočcích taky jdu, to si jeden fakt ale nemůže pomoct

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 13. března 2018 10:16

Mutziputzi ten jazejček