Mně děti ve veřejném prostoru nevadí, hřiště, zoo, parky, ale ani galerie, zámky... Nevadí mi v MHD, nějak se přesouvat musí, můžou být unavené, je tam horko, smrad...
Vadí mi ale nevychované děti v restauracích. Vždycky mi v cizině vyhovuje, že jsou v restauracích nebo hotelech části vyhrazené pro rodiče s dětmi. Pokud se dítě neumí chovat, ať s ním jdou rodiče k mekáči. Nikdy jsem nezažila, aby nějaké dítě v příbuzenstvu nezvládlo v klidu oběd. Nešla bych tam v době, kdy má spát, nebo je nevrlé. Dovolila bych mu nějaké oblíbené jídlo (klidně nezdravé), aby se těšilo. Celou dobu sedí u stolu, klidně s nějakou pozitivní motivací, jako hezky seď, pak si vybereš dezert nebo zmrzlinu...V kabelce pastelky, autíčko, hru. Kdyby stejně začalo vyvádět, okamžitě by se zvedl někdo od stolu a šel ho zabavit ven...
Já už tady popisoval příběh mojí sestry, jak si z manželem zaplatili chůvu, aby mohli jít v klidu na večeři do dobré restaurace. A u vedlejšího stolu pár se stejně starým miminem, jaké měli doma a ono řvalo na celou restauraci ještě v deset večer, za povzbuzování hrdého otce, jen si Franto zařvi, ať lidi vidí, jakej máš silnej hlas...