viktorka_od splavu Tak ale teoreticky mohla být dlouhá fronta, dítko se probudilo a začlo bejt protivný a hladový, dotyčné se nechtělo odcházet a pak absolvovat dlouhý čekání znovu..
Stěžovací vlákno
Tak já nevim, je fakt nutný vytahovat kozy uprostřed frekventovaný promenády nákupního centra? Na pouliční zahrádce hospody? Dyk už všude je dostatek soukromí k dispozici, extra místnosti nejen na přebalování, ale i na kojení... i v tom parku můžeš zajít kousek někam, kde zrovna neprouděj davy. Jako kdyby se u nás chodilo běžně do půl těla nebo maminy pracovaly na poli s dítětem v šátku, tak neřeknu... ale snad už jsme o krok dál? Když na tebe někdo vystrčí na veřejnosti prdel, budeš to pokládat za roztomilý?
Ne že by mě to obnažování zas tak pohoršovalo (můžu se koukat jinam), jen se divím.
dzizisketa tak roční či čtyřletý děcko krom hladu třeba může chtít na nočník.. nebo spát... kreslit po zdi.. taky dobrý využití času do fronty, ne?
barbucha Da se prece kojit tak, aby nic videt nebylo. Ani to prikladani nemusi byt videt. Chce to jen chtit.
Já se rozhodně nemíním při kojení uklízet někam do ústraní, když budu třeba sedět na té zahrádce. A v životě jsem neviděla žádnou ženu, která by tzv. demonstrativně kojila - to vypadá prosím jak? Jakože zařve "všichni hleďte sem, kojím"?
LOL a LOLEK, fakt nevidíš rozdíl mezi kojením, močením a hraním si?
No, asi tak. Ale některý se holt cítěj jak hotová madona, ještě ta svatozář jim chybí... a věčná škoda, kdyby o to okolí přišlo! ![]()
dzizisketa no uvidis, dvomesicni dite lze nakojit temer kdekoliv. Ty starsi vyrusi uplne cokoli, takze:
- se radi otoci na necekanym podnetem, a klidne bradavku porad v puse ( nebo taky ne a z kojeni je striptyz)
- nebo se s matkou ruzne hraji, zvedaji ji triko a ruzne ji obnazuji
- nebo cokoliv jineho, co ti zrovna neni uplne prijemne.
já se přiznám, že coby člověk ze sociální bubliny, kde není kojení na veřejnosti normální a lidem je nepříjemné (protože nemalé procento žen u toho ukazuje prsa a taky to doprování charakteristické zvuky), docela hledím, kolik lidí to považuje za jev, který je okolí povinno bez řečí trpět, protože přece miminko má hlad.
asi je to proto, že mě matka na veřejnosti nekojila a tohle je ten negativní následek útrap, které to na mě zanechalo.
Jiná Realita musím říct že mně třeba víc oku nelahodí tanga na koupališti než kojení či koupání nahoře bez.. radši uvidím prsa nebo kousek prsa s děckem než prdel plnou beďarů![]()
barbucha Da se prece kojit tak, aby nic videt nebylo. Ani to prikladani nemusi byt videt. Chce to jen chtit.
Jenže to právě ta paní vysvětlovala, že dítěti zakrytí vadí, tma, vedro a tak. Přiznám se, že to mi přijde kapku podivné.
Lamicka nevim no, tahle si fakt v celym prázdným vagonu sedla přesně proti mě. A to děcko fakt velký, to bylo už normálně nechutný. Mám docela dost kamarádek s malejma dětma, vsěchny měly, když kojily, takovou jakoby přirozenou potřebu mít na to klid a to kojení se odehrávalo vcelku nenásilně nenápadně, prostě v pohodě. Já si jako nemyslim, že se musí nutně uchýlit do nejtemnějśího kouta, každý dle libosti, ale zároveň s respektem k ostatním.
Ounz tak exhibicionistka no. Treba to nejaky chlap oceni.
Ja denni kojeni utla dost nekompromisne nekdy po roce, kdyz me dite jednou(!) zvlekalo v hospode. Segra kojila rok a pul kluka u stedrovecerni vecere. Vsak vsichni jime, i on bude. Lide jsou ruzne.
kojení mimin na veřejnosti přežiju, nejsem schopna říct, kde přesně ten věk končí, čtyři jsou už rozhodně moc :-) ani si nemyslím, že si matky plánují, že dnes budou kojit v bance, obchoďáku atd., na druhou stranu poněkud opomíjejí, že tím ostatní mohou přivést do určitých rozpaků, že to prostě ostatní nemusí a nejsou povinni brát jako samozřejmost... obešla bych se bez toho, zejména když se ta ženská o nějaké zakrytí pomalu ani nesnaží, ale jak píšu, přežiju to...
co považuju za totální úlet je ta kojící guerilla, která se chystá na trestnou výpravu do bank, to je prostě trapné na entou....
barbucha
A v životě jsem neviděla žádnou ženu, která by tzv. demonstrativně kojila - to vypadá prosím jak?
Zkus v pondělí tu Raiffeisenku.
continuity tak kdyby to byla ségra...k nám jednou přijeli příbuzní a uprostřed hovoru najednou matka dítěte prohlásila chceš si cucnout a vyhrnula si tričko. můj otec celý rudý skoro omdlel, zmizel a již se nevrátil a já jsem vůbec nevěděla, co mám dělat.
Jiná Realita hm, to mi připomíná reportáž JXD v Reflexu tuším to bylo z Nepálu nebo Tibetu?, jak šel mezi místní lidi a bavil se s nimi a prej potkal na cestě dvě mladší ženy a povídal si s nima a najednou kouká - ta jedna se jen tak trochu rozkročila a pod ní rostla louže - prostě uprostřed hovoru začla močit. jiný kraj jiný mrav:D
nolita Vidím to stejně.
Jiná Realita Na veřejnosti jsem kojila asi třikrát, vždycky jsem našla místo, kde na mě nikdo neviděl, nebo jen velmi zpovzdálí. Vadí mi kojit před lidmi. Doma, když byla u nás návštěva, jsem si dala křeslo zády ke společnosti, aby na mě nebylo vidět, ale mohla jsem být přítomna hovoru. Ovšem pár lidí to křeslo normálně obešlo a sedlo si přímo proti mně, tchýně koukala tak z deseticentimetrové vzdálenosti
Evidentně s tím nemají všichni stejný problém ![]()
dzizisketa Stačí si dát do google, kdo je ,Kateřina Olivová, která pořádá tu kojící manifestaci, a vyjedou fotky demonstrativního kojení. Ale teda nedoporučuji. Proč já jen chtěla vědět, co je ta ženská zač! ![]()
Já jsem pochopila až nedávno, proč někomu může vadit kojení na veřejnosti, protože jsem do té doby znala jen takový ten decentní způsob, kdy není poznat, zda dítě je jen chované nebo i kojené. Ale pak jsem bohužel v obchodě s obuví videla, jak se dotyčná nejdříve rozepla, vytáhla celé ňadro a pak zacala volat na dítě, aby se přišlo napít..To chodilo po obchodě samo a hrálo si s kočárkem a panenkou . A partner te osoby si tam zkoušel boty v naprostém klidu! Někdo mi to vykládat, tak mu neuvěřím!
notna to je fakt sileny a Olivovou asi radsi googlit nebudu.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.